Fornetti cu gogosari
Postat de: mariaana in Aperitive / GarnituriSe taie aluatul in patratele si se pune branza deasupra. Gogosarul l-am dat pe razatoare si am umplut foile. Le-am impachetat in diferite modele si le-am pus la cuptor. Citeste continuarea
Fasole verde (pastai) pentru iarna
Postat de: alinutzika in ConservePreparare Fasole verde (pastai) pentru iarna Se rup coditele pastailor si apoi se spala in apa rece. Se pune o oala mare de apa la fiert. Se oparesc in apa fierbinte, se lasa 1-2 minute si...Citeste continuarea
Flori de dovleac pane
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriPreparare Flori de dovleac pane Florile de dovleac se culeg dimineata cand sunt deschise. Nu va uitati ca ale mele sunt ofilite ca au facut cale lunga de la Botosani la Tirgu Mures....Citeste continuarea
Fasole pastai in suc de rosii
Postat de: mimmi in ConservePreparare Fasole pastai in suc de rosii Spalam pastaile,le rupem capetele si le rupem in bucati. Le punem la fiert in apa. Cand sunt aproape fierte adaugam si frunzele verzi si le lasam sa...Citeste continuarea
Fursecuri persane cu stafide si sofran
Postat de: mitinita in PrajituriPreparare fursecuri persane cu stafide si sofran Se amesteca sau mixeaza untul cu zaharul,la care se adauga ouale,unul cate unul. Se adauga faina,sarea,zaharul vanilat si sofranul si se...Citeste continuarea
Frigarui cu fructe asortate si sos...
Postat de: nico15 in DulciuriPreparare Frigarui cu fructe asortate si sos Sabayon Fructele se taie in cubulete potrivite, se alterneaza pe batele de frigarui dupa cum va place, cand frigaruile sunt gata procedam in...Citeste continuarea
Friptura de carne de porc cu cartofi
Postat de: antici_gabytza in PorcPreparare friptura de carne de porc cu cartofi Luam carnea o curatam, o spalam, o punem in oala si o lasam sa fiarba un clocot.Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii...Citeste continuarea
Fursecuri cu scortisoara si nucsoara
Postat de: postavaru in DulciuriIata cum am preparat aceasta reteta de Fursecuri cu scortisoara si nucsoara Mixam bine untul moale cu zaharul pudra pana devine crema. Adaugam apoi oul si mixam pana se...Citeste continuarea
Faludeh
Postat de: mitinita in DulciuriPreparare Faludeh Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se adauga apa de trandafiri....Citeste continuarea
Faludeh cu mere
Postat de: mitinita in DulciuriPreparare Faludeh cu mere: Se da marul pe razatoare si se stoarce felia de lamaie verde,ca sa nu se oxideze. Se adauga apa de trandafir si mierea si se amesteca. Daca aveti rabdare si...Citeste continuarea
Ficatei pane cu garnitura de orez
Postat de: sufletista in FicatPreparare Ficatei pane cu garnitura de orez Ficateii se spala bine,se curata si se pun in lapte amestecat cu sare si piper pentru 30 minute. Ouale se bat bine cu un pic de sare. Faina se...Citeste continuarea
File de porc cu smantana
Postat de: bitza in PorcFile-ul de porc se bate bine(puneti o punga sau folie deasupra pentru a nu se rupe). Se condimenteaza cu sare,piper si chili iute. Se trece prin faina si se prajeste in ulei incins. Se scoate pe...Citeste continuarea
Friptura din pulpe de curcan
Postat de: luminita20_2006 in CurcanIntr-o tava de yena se pun pulpele de curcan , se condimenteaza cu sare, piper, maghiran, busuioc, boia de ardei se stropesc cu ulei se pun in tava morcovul taiat mare ceapa la fel si usturoiul,...Citeste continuarea
Ficatei in sos aromat
Postat de: lilik in FicatMod de preparare Ficatei in sos aromat : Spalam bine ficateii si ii lasam la scurs. Intre timp curatam ceapa si o facem julienne,apoi o punem la calit cu ulei de masline,cand s-a...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan
Postat de: alinutzika in PorcAm taiat bucati mai mari ciolanul si l-am pus la prajit in ulei. Cand a fost prajit am adaugat faina subtiata cu apa si`am amestecat bine. Dupa 3 minute am adaugat fasolea si am condimentat. Am...Citeste continuarea
Friptura de porc cu ghimbir
Postat de: alice_ciobanu in PorcFriptura de porc cu ghimbir se prepara astfel: Incingeti intr-o tigaie untul impreuna cu uleiul de masline si cand e numa bun, fara a scoate fum :P, aruncati acolo ceapa taiata marunt si...Citeste continuarea
Friptura de porc cu piure de cartofi
Postat de: marieta in PorcMod de preparare pentru friptura de porc cu piure de cartofi Carnea se spala si se taie felii groase de 2 cm. Se pune in cratita cu uleiul si un pahar de apa. Se lasa sa fiarba pana scade si...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan
Postat de: mihaelab in PorcFasolea o punem in apa pana a doua zi.A doua zi o punem la fiert. Ciolanul il punem sa fiarba pana pica carnea de pe os. Ceapa o curatam ,o spalam si o punem la calit,cand devine aurie vom...Citeste continuarea
Fursecuri 'painici"
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-iaurtul l-am mixat bine cu zaharul si zaharul vanilinat -adaugam ouale pe rand mixand dupa fiecare,amoniacul stins dar si esenta de vanilie -adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit dar...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu scortisoara si...
Postat de: bitza in DulciuriUntul moale se mixeaza cu zaharul pudra,apoi se adauga oul si se mixeaza pana este incorporat. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de unt. La sfarsit se adauga...Citeste continuarea
Fileuri de muschi de porc cu unt si...
Postat de: rocsi_1612 in PorcFileurile de muschi le spalam si le tamponam cu niste servete de bucatarie. luam o tava si punem in ea hartie de copt. asezam fileurile in tava. acestea le condimentam cu sare si...Citeste continuarea
Fursecuri cu branza
Postat de: lia in PrajituriFramantam un aluat bine legat din toate ingredientele de mai sus, apoi il lasam sa se odihneasca timp 1h. Pornim cuptorul aragazului si ne pregatim formele (eu am folosit o tava, vezi...Citeste continuarea
Frigarui de porc la cuptor.
Postat de: adinaciosescu in Mancaruri cu carneTai carnea bucatele,cuburi,pui condimentele si 2 linguri de ulei,si le lasi la rece sa se macereze putin. Legumele le tai cuburi,bucati,la fel si slaninuta.Eu am folosit o carnita de vanat,care...Citeste continuarea
Fasole verde cu maioneza
Postat de: gelu in Aperitive / GarnituriFasolea se curata de capete,se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu 1 lingurita de sare cca 1 jumatate de ora,dupa care se strecoara si se lasa la racit.Se prepara o maioneza din 1...Citeste continuarea
Fasole batuta cu ceafa afumata
Postat de: MIUTA in Mancaruri cu carneAm spalat si pus fasolea sa stea in apa rece pana a doua zi.Am aruncat apa si am spalat foarte bine fasolea.Am pus-o la fiert intr-o oala cu apa rece.Dupa 10 minute de fiert am aruncat apa si am...Citeste continuarea
Focaccia cu masline
Postat de: adasev12 in PizzaSe pune faina intr-un vas, se amesteca sarea, zaharul si praful de pizza si se distribuie peste faina. Se pune uleiul, maslinele taiate felii si si mozzarella taiata cubulete mici, apoi se...Citeste continuarea
Focaccia umpluta
Postat de: mimmi in PiineAmestecam drojdia cu 50 ml apa si o lasam 10 minute,dupa care o turnam in cuibul din faina. Pe margine punem sare dupa gust si framantam un aluat cu 300 ml apa. Este un aluat moale care ramane...Citeste continuarea
Ficatei cu sos de rosii si ardei
Postat de: Oana in FicatFicateii de pui se curata, se spala si se scurg bine. Legumele se curata si se spala. Se maruntesc la robot, separat. Intr-o cratita cu pereti dubli se incinge uleiul, se adauga ceapa si...Citeste continuarea
Fructe de mare cu sparanghel
Postat de: Oana in Fructe de mareFructele de mare se spala si se scurg bine. Uleiul de masline se incinge in tigaie, se adauga usturoiul zdrobit, apoi fructele de mare. Se lasa cateva minute, apoi se adauga vinul si se lasa sa...Citeste continuarea
FASOLE VERDE PENTRI IARNA
Postat de: SENO in MuraturiFasolea se curatata de codite si varfuri,se rupe si se spala foarte bine. Apa se pune la fiert impreuna cu sarea,zaharul si otetul. Cand apa fierbe se pune fasolea spalata si se...Citeste continuarea
Friptura de manzat la "tava"
Postat de: MotanLaOale in VitaCarnea se spala si intreaga se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata si vegeta. Eu am fiert-o in oala sub presiune 1 ora. Dupa o ora am scos ceapa si am aruncat-o, carnea am scos-o si am...Citeste continuarea
Filete de vita cu salata...
Postat de: naomy in VitaSe pune tigaia la incalzit si se adauga lingura de ulei de masline in care prajim fileurile care trebuie crestate pe margini. Lasam 4-5 minute la foc mic fara condimente nici macar sare,cand...Citeste continuarea
Friptura de curcan cu masline verzi
Postat de: mirela0911 in CurcanPieptul de curcan se spala si se usuca bine cu prosoape absorbante si se cresteaza de trei ori pe lungime, dar nu de tot. Se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa si usturoiul se taie marunt,...Citeste continuarea
Frigarui cu fructe
Postat de: mimmi in DulciuriSpalam,curatam si taiem fructele cubulete. Le punem intr-un bol,presaram zahar si lasam 10 minute. Dupa 10 minute infigem fructele pe bete de frigarui si punem betele pe gratar. Din cand in...Citeste continuarea
Frigărui de pui cu bere
Postat de: Retetegg in PuiPieptul de pui l-am taiat bucati si l-am pus la marinat in sos. Sosul l-am pregatit din sos soia, condimente pt pui si pt gratar si ierburi de provence. Am taiat bucati dovlecelul,...Citeste continuarea
Frigarui cu creveti la gratar
Postat de: mimmi in Fructe de mareCalim crevetii in unt cca 2 minute. Adaugam vinul si mai lasam 2 minute. Oprim focul si ii lasam asa sa se patrunda vreo 5 minute. Strecuram sosul intr-un paharel iar creveti...Citeste continuarea
Fluturasi din piept de pui cu sos...
Postat de: mimmi in PuiTaiem pieptul de pui si cu ajutorul scobitorilor formam fluturasi. Presaram sare si piper pe ambele parti. Si pe o parte ii coloram putin cu boia dulce si curry. Punem pieptul de pui pe gratar...Citeste continuarea
Fursecuri pisate cu furculita...
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-margarina se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat -adauga faina ,praful de copt si omogenizati -se infoliaza aluatul si se da la rece pentru cat mai mult timp ,e bine de seara pana...Citeste continuarea
Fasole galbena cu rosii la borcan
Postat de: mirela0911 in ConserveSe curata tecile de fasole de varfuri si se rup in doua sau trei (depinde cat e de lunga pastaia). Se spala bine in 2-3 ape. Ceapa se curata si se taie cubulete. Rosiile se oparesc, se decojesc...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu salata de...
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in PuiPentru început am preparat marinada din iaurt si praful de curry, iar betele de frigărui le-am pus la înmuiat într-un vas cu apă. Pieptul de pui l-am tăiat bucăti si l-am...Citeste continuarea
Friptura umpluta
Postat de: Furnicuti in PorcSpalam cotletele, le batem cu ciocanul de snitele si le condimentam cu sare, piper si boia. Cascavalul il taiem felii subtiri, la fel si rosiile. Punem pe fiecare cotlet, pe jumatate, cateva...Citeste continuarea
Fasole boabe cu costita afumata
Postat de: eduard_09 in PorcSe spala fasolea si se pune la fiert in apa cu sare. Se schimba apa de 2-3 ori. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita putin ulei si cand s-a incalzit se adauga ceapa, se...Citeste continuarea
Frigarui cu pui si legume
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCat timp ard lemnele pentru foc si carbunii, pregatim frigaruile: legumele si pieptul de pui, spalate si taiate felii sau cuburi, le asezam pe bete in oridinea dorita, le condimentam dupa gust, cu...Citeste continuarea
Friptură de pui cu vişine
Postat de: Retetegg in PuiAm spalat copanelele, le-am crestat putin si le-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Le-am impanat cu usturoi, iar pe langa ele am pus telina taiata bucati mici, ceapa taiata tot bucati,...Citeste continuarea
Ficatei de pui
Postat de: Irina in FicatFicateii se spala si se curata, apoi se usuca intr-un prosop. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga ficateii si se intorc cu grija din cand in cand. Se adauga usturoiul taiat si putin...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan
Postat de: monike in PorcSpeli bine fasolea si o pui la fiert.Dupa ce ai aruncat primele trei ape adaugi si legumele tocate marunt. Separat rumenesti un pic ciolanul portionat in bucatele. Cand a fiert fasolea pui...Citeste continuarea
Fileuri de muschi italienesti
Postat de: rocsi_1612 in PorcFileurile le spalam bine si le tamponam cu niste servete de bucatarie. Intr-un castronel amestecam uleiul de masline cu putina sare,piper si boia de ardei iute. Amestecam...Citeste continuarea
Flori de dovlecei in aluat dulce
Postat de: Julie in DulciuriOul se bate cu zahar, esenta de vanilie, ulei si faina, pana se obtine un aluat moale, ca de clatite. Florile de dovlecei se spala, se lasa sa se scurga de apa, li se rup coditele si partile...Citeste continuarea
Ficatei cu suc de rosii
Postat de: ionela2682 in FicatFicateii se prajesc in ulei pana se rumenesc frumos. -se caleste ceapa in putin ulei,se adauga sucul de rosii,frunza de dafin se sareaza si pipereaza se tine putin ..se adauga usturoiul toacat...Citeste continuarea
Ficat de curcan
Postat de: camelia75 in CurcanDupa ce am spalat foarte bine ficatul i-l punem la fiert in apa cu sare,spumuim si lasam sa dea in cateva clocote.Dupa ce se raceste putin i-l taiem bucati mai mici. Calim timp de 3-4 minute in...Citeste continuarea