Fursecuri cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza,se adauga untul topit si racit,coaja de porocala,esenta,zaharul vanilat,praful de copt,amestecam cu o lingura adaugand...Citeste continuarea
File de cod cu cartofi si rosii la...
Postat de: rocsi_1612 in PesteLuam bucatile de file de peste si le portionam. Condimentam fiecare bucata cu sare si piper,pe ambele parti. Luam un vas yena si il ungem cu uleiul. Asezam in el bucatile de peste si le...Citeste continuarea
Fusilli cu bilute de carne tocata
Postat de: deliciousflavours in FusilliFierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj. In timpul aceasta tocam marunt ceapa, pisam usturioul si impreuna cu oul, pesmetul, cimbrul si patrunjelul adaugam la carnea tocata....Citeste continuarea
Fursecuri "Linzer Augen"
Postat de: danakarin in PrajituriComponentele de mai sus se amesteca si se framanta intr-un aluat omogen care se pune la rece pentru 30-40 de minute. Se intinde apoi o foaie subtire de 3-4 mm pe o suprafata infainata, si se...Citeste continuarea
Fulgi de nea (Schneeflocken)
Postat de: danakarin in PrajituriAmestecam untul cu zaharul vanillat si cu zaharul pudra pina devine spumos, adaugam amidonul si faina si formam bilute de aprox 1,5 cm diametru. Le asezam in tava de copt pastrand un pic de...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan servita in paine...
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneFasolea se curata de impuritati, se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla. Ciolanele se pun la fiert impreuna in apa rece si sarata, in oala "minune" pentr cca. 1 ora dupa ce a...Citeste continuarea
Friptura tiganeasca
Postat de: mitinita in PorcSe taie ceafa de porc in felii si se pune la marinat peste noapte in lapte si usturoi. Bucatile de carne sa fie acoperite cu lapte. A doua zi,se sterge carnea cu prosoape absorbante...Citeste continuarea
Foietaj cu branza dulce
Postat de: Irina in PrajituriIntrucat a fost prima data cand am facut genul asta de placinta, am facut o cantitate mai mica. Am folosit doar trei foi pe care le-am taiat in doua. Am topit untul si cu el am uns fiecare...Citeste continuarea
Fursecuri cu mere
Postat de: Criss in PrajituriMargarina se topeste,se pune oul intreg,zaharul,laptele si bicarbonatul (stins cu zeama de lamaie).Faina se adauga cate putin in timp ce se amesteca cu lingura de lemn.Se framanta cu...Citeste continuarea
Focaccia cu rozmarin
Postat de: Julie in PiineSe dizolva drojdia in apa, se adauga zaharul si se lasa deoparte, pana isi dubleaza volumul. Se cerne faina intr-un bol, se adauga amestecul cu drojdie, uleiul si sarea. Se framanta energic, pana...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan
Postat de: Criss in PorcFasolea se pune la inmuiat de seara pana dimineata. Apoi se pune la fiert si se arunca apa. Se repeta operatiunea de doua ori. Astfel fasolea devine mai "usoara" si nu mai baloneaza....Citeste continuarea
Fursecuri cu unt (Butterplätzchen)
Postat de: marieta in PrajituriDin toate ingredientele se framanta un aluat ,pana ce zaharul nu se mai simte la mana. Se face un sul care se impacheteaza in folie si se lasa in camara pana a doua zi, cand se intinde in foi care...Citeste continuarea
Felii de mar in aluat de clatite
Postat de: aziz in PrajituriFacem un aluat de clatite mai consistent asa ca o smantana.Merele se curata se scot casutele cu samburei si se taie felii care se stropesc cu suc de lamaie si se pudreaza cu scortisoara.Incingem...Citeste continuarea
Fursecuri din albusuri
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAlbusurile se bat spuma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Se adauga faina si zaharul...Citeste continuarea
Fursecuri "Boabe de cafea"
Postat de: alinutza1983 in Prajituri1.Frecam mai intai untul cu zaharul , apoi adaugam ciocolata topita in prealabil ( la bain-marie) si usor racita. 2. Frecam totul bine , iar ulterior acestui pas turnam si cele 2 lingurite de...Citeste continuarea
Fasole grasa cu legume si carnati...
Postat de: alinutzika in Mancaruri de legumeSe fierbe fasolea. Prima apa se arunca si se pune iar la fiert in apa clocotita, adaugand 1 morcov intreg si 1 ceapa+ dafinul. Cand e aproape fiarta, adaugam si sare. Intre timp, tocam ceapa si...Citeste continuarea
Fursecuri inimioare ptr...
Postat de: caroline in PrajituriFaina se amesteca cu o jumatate lingurita vanilie,untul (la temperatura camerei) si galbenusul de la ou. Se amesteca totul cu o lingura de lemn. Se adauga zaharul si coaja de lamaie. Se...Citeste continuarea
Felie de lapte
Postat de: madi_marin in PrajituriSe prepară întâi crema: se pun toate ingredientele în vasul mixerului şi se mixează până se obţine o cremă fină şi consistentă. Se dă la rece. Pentru foi,...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu merisoare/ cu...
Postat de: alinutza1983 in Dulciurila prima serie am pus fructele uscate si ciocolata deasupra aluatului ( le-am dat aspect de " arici"); ulterior le-am amestecat in compozitie! preparare: 1. Untul lasat la...Citeste continuarea
Ficatei de pui impanati cu usturoi
Postat de: corina241 in FicatSpalam bine ficatul si-l curatam de toate pielitele.Dupa ce s-a scurs,luam fiecare ficatel si-l impanam cu fasii subtiri de usturoi. Incalzim o cratita la foc potrivit si prajim ficateii,care...Citeste continuarea
Fursecuri cu migdale si portocale
Postat de: panacris in PrajituriSe amesteca migdalele, zaharul pudra, zaharul vanilat, faina, praful de copt si galbensurile pana se obtine un aluat omogen. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza, impreuna cu esenta de...Citeste continuarea
Foietaj cu dulceata
Postat de: panacris in DulciuriAlautul de foietaj se lasa la dezghetat in frigider. Se intinde pe planseta de lucru presarata cu faina, se taie cu rola de prajituri sau cutitul in patrate dupa dorinta. In mijlocul fiecarui...Citeste continuarea
Foietaj cu salam si ketchup
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFoietajul se taie in doua, asta daca nu este deja gata portionat! Se unge prima foaie cu ketchup, se aseaza feliile de salam. Se acopera cu a doua foaie de foietaj, se taie cu rola de pizza, fasii...Citeste continuarea
Fursecuri Snikerdoodles
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe amesteca untul moale cu zaharul, ouale si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu praful de copt, nucusoara si sarea si se cern.Se amesteca untul cu faina si nucile pana cand se incorporeaza...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu cimbru si nucsoara
Postat de: mihaelar63 in FicatPuneti ceapa la prajit intr-o cratita cu ulei .,adaugati boiaua , invartiti cu paleta de doua ori si adugatisi Ficateii spalati si curatati de pelite . Fierbeti 5-10 min...Citeste continuarea
ficatei
Postat de: antici_gabytza in FicatSe spala ficateii pana iese apa curata.Ii punem la fiert pana cand se ridica o spuma deasupra,dupa schimbam apa si fierbem din nou ficateii cu o foaie de dafin.Calim ceapa in putin ulei si adaugam...Citeste continuarea
Ficatei de pui Padurea Neagra
Postat de: mihaelar63 in FicatFicatul de pui se pune spalat intr-o tava + sunca rulata sub forma de trandafir + rosii feliate + busuioc ,mazare , sare , pipe , usturoi . Se pune o cana de apa si se da la cuptor 30 min ....Citeste continuarea
Friptura ardeleneasca de porc cu...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnatul se aseaza intreg in tava pe margini . Carnea se spala si se feliaza in felii de mai grosute de 2-3 cm.Se punein tava . Se adauga usturoiul taiat ,piper ,sare, ulei + apa sa...Citeste continuarea
Fasole "batuta"
Postat de: roxanabucataras in Mancaruri de postAleg si spal bine fasolea. O pun la fiert, dupa ce clocoteste ii schimb apa. Cand incepe sa fiarba iar, adaug morcovul taiat in 4, ceapa intreaga, sare. Dupa ce a fiert bine bobul de fasole,...Citeste continuarea
Friptura de porc cu vanata si...
Postat de: roxanabucataras in PorcSpal carnea, o portionez si pun putina sare si piper pe fiecare bucata in parte. Intr-o tava de yena pun ulei de masline si asez carnea pe toata suprafata uniform. Spal legumele, le tai...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: aziz in Mancaruri de postPunem fasolea din cutie intr-un castron cu doar jumatate din sosul tomat.Cu ajutorul blenderului se face totul pasta.Ceapa se taie pestisori se caleste si se adauga in pasta de fasole la fel si...Citeste continuarea
Fasole frecata, cu carnati de casa
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriSe pune fasolea la fiert. Daca e de la congelator ca si a mea, in maxim o ora e fiarta. Se strecoara, dar se lasa deoparte un pahar din zeama in care a fiert. Se pune in robot si se mixeaza...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: lili in PrajituriSe incalzeste cuptorul. Se bat ouale cu zaharul si untul. Se adauga esenta de vanilie si sarea. Praful de copt se amesteca bine cu faina si se adauga in compozitie. Se amesteca cu mixerul la...Citeste continuarea
Friptura de soia, o reteta de...
Postat de: Criss in Mancaruri de postPreparare Friptura de soia, o reteta de mancare delicioasa pentru post Feliile de soia le-am fiert in apa cu delikat timp de aproximativ 30 minute. Dupa care le-am pus intr-o strecuratoare...Citeste continuarea
File de salau cu rosii si capere
Postat de: Oana in SalauFileurile de salau se aseaza intr-un tava sau vas de iena mai inalt. Rosiile se taie cubulete si se amesteca cu ceapa verde taiata rondele, usturoiul taiat fin sau dat pe razatoare, mararul...Citeste continuarea
Ficatei cu kaizer la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in FicatFicateii ii punem cam 20 de minute intr-un bol cu apa rece pentru a mai iesi sangele din ei. Dupa acest timp ,ii scoatem pe o farfurie. Ii spalam in putina apa calduta si le indepartam...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: postavaru in PrajituriUntul la temperatura camerei il mixam pana devine spuma iar apoi adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam si galbenusul mixand bine. Separat amestecam faiana cernuta cu...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: miha in PrajituriUntul il topim partial, apoi il mixam pana se incheaga din nou si devine ca o crema. Adaugam zaharul si esenta de vanile si mixam pana zaharul se topeste si crema devine spumoasa. Punem si oul...Citeste continuarea
Fursecuri cu untura si dulceata
Postat de: Mariuka in PrajituriMiezul de nuca se usuca in cuptorul cu microunde si se sfarmiteaza, nu se macina. Oul se freaca cu zaharul, se adauga untura la temperatura camerei, nucile si praful de copt stins cu bors sau...Citeste continuarea
Fasole cu carne de oaie
Postat de: Mariuka in OaieSe pune osul de oaie la fiert in multa apa, pentru ca trebuie sa fiarba bine pana se poate desprinde carnea de pe os. Dupa ce a fiert se desface carnea de pe os si se taie in bucatele mai mici sau...Citeste continuarea
Fasole ,,batuta"
Postat de: Onesta in Mancaruri de postDe cu seara se lasa fasolea la inmuiat , dupa ce s-a curatat de impuritati si s-a spalat bine . Intr-un vas incapator se da fasolea la fiert cu o lingurita de bicarbonat de sodiu . Se spumeaza si...Citeste continuarea
Furesecuri cu bucati de ciocolata
Postat de: bitza in DulciuriUntul moale se mixeaza cu zaharul pana se topeste; se adauga oul si se amesteca pana se incorporeaza perfect. Se adauga frisca lichida si vanilia. Faina se amesteca cu praful de copt si se...Citeste continuarea
Focaccia genovese
Postat de: brunetica in PiineVarsati sarea, zaharul si uleiul de masline in apa calduta amestecati bine si varsati intr-un bol dupa care adaugati jumatate din faina si amestecam sa obtinem o maia lipicioasa. Adaugam drojdia...Citeste continuarea
Fasole galbena in lapte de cocos
Postat de: Cristi_Roman in Mancaruri de postAm spalat, curatat, taiat la varfuri fasolea, dupa care am pus-o la fiert, in doi litri de apa, si am lasat-o pana cand s-a fiert aproximativ 80%. Am dat la o parte zeama - pastrand insa o parte...Citeste continuarea
Friptura de pui cu pipote si...
Postat de: pusikmea in PuiSpalam pulpele, pipotele si ficateii, le curatam de pielite, dupa care le condimentam cu sare si piper dupa gust. Intr-o oala punem la fiert pipotele, atat cat sa dea in clocot. Intr-o tava...Citeste continuarea
Fasole frecata
Postat de: mimmi in Mancaruri de legumeSe aleg boabele sanatoase de fasole,se spala si se lasa de seara pana a doua zi in apa rece(sa se umfle). Se pun la fiert in apa cu menta uscata si se lasa sa dea cateva clocote,dupa care boabele...Citeste continuarea
Ficăței de pasăre în foietaj
Postat de: carmenvlad in Aperitive / GarnituriFicățeii se spală bine în mai multe ape și apoi se pun în strecurătoare să se scurgă de apă. Se rumenesc ușor în două linguri de ulei și când sunt gata se...Citeste continuarea
Frigarui cu sos Tzatziki
Postat de: deliciousflavours in PuiPieptul de pui il spalam, taiem cubulete si-l condimentam. Este bines a-l lasam macar 1 ora deoparte, pentru a patrunde bine condimentele carnita de pui. Intre timp taiem cubulete mai mari ardeii,...Citeste continuarea
Frittata cu dovleac, carnat si branza
Postat de: lili in Mancaruri de legumeSe fierbe dovleacul cu putina sare , pana ce se inmoaie, se scurge de apa. Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul, se adauga dovleacul scurs si se prajeste 1 minut. Se pun ouale batute si...Citeste continuarea
File de cod de Alaska cu mujdei de...
Postat de: oana_pisicutza16 in PesteSpalam bucatile de file si le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam prin faina si ou si le punem la prajit in ulei incins Dupa ce s-au prajit le scoatem pe un servetel...Citeste continuarea