A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

File de peste cu spanac

Postat de: mimmi in Pangasius

Condimentam pestele cu sare si piper si il dam prin pesmet. Prajim pe ambele parti in putin ulei de masline. Calim ceapata tocata marunt si 3 catei de usturoi taiati feliute,dupa care...Citeste continuarea

Ficatei prajiti...sudisti

Postat de: mitinita in Ficat

  Se spala ficatul si se pune la scurs. Intr-un bol se amesteca oul cu laptele si se adauga ficatul. Intr-o punga se adauga faina,usturoiul pudra,sarea si piperul si se amesteca...Citeste continuarea

Fursecuri

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Mixezi albusurile spuma cu praful de sare. Adaugi treptat zaharul si mixezi in continuare. Adaugi apoi untul la temperetura camerei, galbenusul crud, galbenusurile fierte trecute prin sita, cana...Citeste continuarea

Fursecuri cu unt si cocos

Postat de: LicutaMarin in Prajituri

1. Untul lasat la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine. 2. Adaugam faina amestecata cu sarea, fulgii de cocos...Citeste continuarea

Fasole cu ciolan afumat

Postat de: ianculubita in Porc

Fasolea,o pun sa se umfle intr-un castron cu o mana de sare de bucatarie; a doua zi, pun la fiert rasolul spalat cu apa calda; dupa ce se desprinde carnea de pe os, il scot si-l las deoparte;...Citeste continuarea

Focaccia cu carne si rosii cherry

Postat de: Anamaria7 in Aperitive / Garnituri

Pregatirea aluatului este aceeasi cu cea de la Focaccia cu ceapa si masline. Dupa ce intindem aluatul in forma, il presaram cu malai si de la o distanta de 30 cm umezim malaiul cu un spray....Citeste continuarea

Focaccia cu ceapa si masline

Postat de: Anamaria7 in Aperitive / Garnituri

Incalzim cuptorul la 180C si ungem o forma rotunda (26cm) cu ulei de masline. Dizolvam drojdia proaspata in apa calduta, facem o adancitura in mijlocul fainii (ca o fantana:P) si o turnam...Citeste continuarea

Friptură de porc cu ceapă la tavă

Postat de: alice_ciobanu in Porc

Am pregătit un amestec din 2 căni de apă rece, foi dafin, sare, piper, rozmarin şi usturoiul tăiat feliuţe. carnea am tăiat-o în felii de grosime potrivită şi am pus-o la macerat,...Citeste continuarea

Ficatei prajiti cu cartofi noi si...

Postat de: Sidy in Ficat

Spalam bine cartofii apoi ii punem intr-un prosop nu prea nou, ii presaram cu sare grunjoasa si ii frecam in prosop pina toata coaja se da deoparte.Ii spalam din nou si ii punem la fiert...Citeste continuarea

Frigarui de pui cu salata si...

Postat de: Oana in Pui

Pentru frigarui, se spala carnea si legumele, se usuca cu prosoape de hartie si se taie in bucati egale, cam 2 cm. Se aseaza pe cate un betisor de bambus, alternativ, cate o bucata de ardei gras,...Citeste continuarea

Foietaj cu cirese

Postat de: diaconta in Prajituri

Se scot samburii din cirese si se pune peste ele zaharul.Budinca se amesteca cu putin sirop cat sa fie destul de fluida.Restul de sirop se pune peste cirese intr-o cratita si se pune pe...Citeste continuarea

Fasole verde pastai cu ciuperci si pui

Postat de: Sidy in Pui

Am pus carnea la marinat cu vin alb,condimente,bucatele de ceapa si usturoi. Am lasat-o cam 3-4 ore in frigider si dupa, am pus o tigaie( wok) pe foc,am pus uleiul de masline si carnea am...Citeste continuarea

Fructina

Postat de: mihaelab in Prajituri

Mai intai de toate va anunt ca ingredientele de sus sunt pt 2 foi. Am luat 5 oua si le-am separat,am batut albusurile spuma tare,apoi am adaugat lingura cu lingura zaharul(5linguri) batand bine...Citeste continuarea

Fasole cu carnati

Postat de: mihaelab in Mancaruri de legume

Fasolea am pus-o la fiert. Intre timp am taiat carnatii si i-am prajit. Dupa ce carnatii au fost gata i-am scos si tot aici am calit ceapa,cand ceapa a devenit aurie am pus bulionul de ardei...Citeste continuarea

Friptura de porc cu crusta de...

Postat de: mamaieelena in Porc

Carnea se spala sub jet de apa si se pune pe hartie de bucatarie si se usuca. Pe o tava se pun condimentele, faina, pesmetul, sare si piper si se vor amesteca bine. Oul se bate intr-un castron...Citeste continuarea

Fursecuri insiropate cu crema de...

Postat de: angelina in Dulciuri

Ouale,lingura de apa,zaharul,coaja de lamaie si esenta de vanilie se amesteca toate impreuna.Amestecam foarte bine.Apoi se adauga uleiul si faina amestecata cu praful de copt si fulgi de...Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de: mena29 in Oaie

Spalam bine pulpa de miel si o zvantam cu servetele de bucatarie. Cu un cutit cu varf ascutit formam mici buzunarase in care introducem cate un catel de usturoi. Prajim pulpa intr-o tigaie...Citeste continuarea

Friptura de vita cu legume

Postat de: Brindusa in Vita

Scoate carnea din frigider cu 4-5 ore inainte de a o prepara, ca sa ajunga la temperatura camerei. Incalzeste cuptorul tare, la 200 C. Taie morcovii si ceapa rondele, Daca sunt mari, taie...Citeste continuarea

Fasole galbena prajita

Postat de: eduard_09 in Aperitive / Garnituri

se pune la fiert fasolea in apa cu sare, apoi se scurge de apa  se pune uleiul intr-o tigaie sa se incalzeasca, se adauga ceapa si usturoiul tocat, se lasa sa se caleasca putin dupa care...Citeste continuarea

Fish en croute - Peste in crusta

Postat de: Corina33 in Peste

Se prepara foarte usor. Pestele se condimenteaza cu sare, piper si se stropeste cu zeama de lamaie. Foietajul se lasa la dezghetat. Legumele se spala si se scurg de apa, apoi se...Citeste continuarea

Frunze de vita conservate

Postat de: ianculubita in Conserve

Prima reteta este pentru casa;de cum apar frunzele pe piata,cumpar multe,le pun in pungi si le bag la congelator; A doua reteta este pentru fete; in sticle de plastic de diferite marimi,cu...Citeste continuarea

Fructe la congelator

Postat de: ianculubita in Conserve

Caisele spalate,le scot samburii,apoi jumatatile le pun in tavita de la congelator pe hartie de copt cu distanta intre ele; le tin 1-2 zile apoi le pun in pungi cat folosesc o data si le...Citeste continuarea

Fursecuri cu unt de arahide

Postat de: susu in Dulciuri

Topesti ciocolata la bain marie, pui smantana la incalzit pana la punctual de fierbere si apoi adaugi ciocolata amestecand bine pana se face crema. Lasa sa se raceasca putin. Nu se baga la...Citeste continuarea

Fursecuri cu gem

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

-ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul si sarea dupa care in fir subtire adaugam uleiul,mixand in continuare -adaugam faina ,praful de copt ,aromele (daca dorim ) -omogenizam...Citeste continuarea

Ficatei cu marar

Postat de: sufletista in Ficat

se curata de pielita si se spala bine ficateii se pun la fiert in apa cu sare si foaia de dafin se spumeaza de cate ori este nevoie intr-o tigaie se pune uleiul la incins se curata...Citeste continuarea

Flan de dovlecel

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Spalam dovleceii,ii dam pe razatoare ( cu sau far acoaja ). Calim ceapa tocata marunt intr-un strop de ulei,adaugam dovleceii si il lasam pe foc pana pana se evapora apa pe care o lasa,dupa...Citeste continuarea

Ficatei cu legume

Postat de: ianculubita in Ficat

Se calesc in ulei morcovul taiat subtire sau dat pe razatoatea cu ochiuri mari,ceapa si ardeiul taiate julien,se adauga ciupercile feliate,dupa ce a scazut apa din ele,cutia de rosii,usturoiul...Citeste continuarea

File de cod si cartofi la cuptor

Postat de: Corina33 in Peste

Se curata si se taie cartofii, se stropesc cu 2-3 linguri de ulei si se condimenteaza cu boia de ardei iute. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor cca 30 de minute la...Citeste continuarea

Fish&chips

Postat de: Corina33 in Peste

Se curata cartofii, se taie si se prajesc in tigaie cu ulei. Fileurile se spala si sterg, se stoarce lamaia, se pune zeama peste peste, se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa la marinat cca...Citeste continuarea

Fasole rosie, alba, naut si bacon!

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Se curata ceapa verde, se toaca marunt si se pune la  calit in putin ulei cu apa. Se curata morcovul si telina si se da pe razatoare. Se adauga la ceapa calita, si se prajeste  pana...Citeste continuarea

Fructe de mare gratinate

Postat de: ianculubita in Fructe de mare

Fructele de mare,fierte 3min in apa clocotita,apoi puse in tigaie cu ulei incins in care am calit usturoiul; am adaugat rosiile,pastele fierte si scurse si rozmarin tocat(dupa preferinta,se...Citeste continuarea

Fudulii de tauras - II ( prajite in...

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

  Dupa ce am indepartat cu grija pielea din jurul fuduliilor, am taiat rondele , pe care le-am lasat in apa cu otet cca 20-30 minute. Am scos rondelele din otet, le-am scurs si le-am...Citeste continuarea

Fudulii de tauras - I ( la gratar )

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

  Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de pielea invelitoare . Sectionam pe lung si lasam jumatatile in apa rece cu otet, cca 30 minute, apoi le mai spalam in 2-3 ape si le...Citeste continuarea

Flori de salcam in aluat de clatite

Postat de: lili in Dulciuri

Luam ciorchinele de flori si le spalam bine, le lasam sa se scurga. Separat pregatim aluatul de clatite din ingredientele de mai sus. Chiorchinele de flori le dam prin acest aluat si le punem...Citeste continuarea

Fasole scazuta

Postat de: eduard_09 in Mancaruri de legume

se spala fasolea si se pune la fiert in apa cu sare se schimba apa de 3 ori se curata ceapa si se caleste in ulei morcovul se curata,spala,se da prin razatoare se adauga peste ceapa...Citeste continuarea

Fasole verde cu maioneza

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Fasolea se curata,se spala si se pune la fiert cca 20 minute.Eu pun fasolea in apa cu sare cad clocoteste si astfel se fierbe foarte bine. Dupa ce a fiert o pun la scurs.Intre timp amestec...Citeste continuarea

Friptura de curcan cu busuioc si...

Postat de: LicutaMarin in Curcan

Pentru aceasta friptura am folosit o punga din plastic speciala pentru friptura.  Am crestat putin pulpa pe partea inferioara si am bagat in crestaturi doi catei de usturoi tocati...Citeste continuarea

Frigarui de pui asiatice, cu sos de...

Postat de: radu_popovici in Pui

  Se combina intr-un castron sosul de soia cu miere, usturoi, ghimbir, jumatate din cantitatea de ulei si din cea de suc de lamaie. Se adauga cubuletele de pui, se acopera cu folie...Citeste continuarea

Ficatei cu legume la cuptor

Postat de: bitza in Ficat

Ficateii se pun intr-o tigaie cu putin ulei pana se "calesc" apoi se scot pe o farfurie. Ciupercile se curata de pielite, se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie. Cartofii se...Citeste continuarea

Fasole prajita cu carnati

Postat de: Dya in Mancaruri de legume

Se alege fasolea , se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte, fiind astfel mai usor de pregatit. A doua zi scurgem fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa (dupa ce apa...Citeste continuarea

Fursecuri cu stafide

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Punem stafidele intr-o cescuta si le acoperim cu lapte si esenta de rom. Le lasam sa se moaie 5 minute. In acest timp amestecam cu mixerul zaharul cu untul pana se fac ca o pasta si cresc in...Citeste continuarea

Flori de dovlecel pane cu cascaval

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Se curata florile de dovlecel( cele mai bune fotografii si modul pas cu pas de curatare eu le-am gasit aici la Laura A). ...Citeste continuarea

Frigarui cu piept de pui

Postat de: MIUTA in Pui

Am pus inainte cu o ora pieptul de pui taiat cubulete si doua ciuperci in bait.Am pus condimente si uleiul de masline si le-am lasat sa se patrunda bine. Dupa o ora am asezat pe bete speciale...Citeste continuarea

Friptura de iepure la cuptor cu...

Postat de: MIUTA in Mancaruri cu carne

Am pus bucatile de carne de iepure, pana a doua zi, intr-un vas in care am pus toate ingredientele pentru bait. A doua zi se curata cartofii se taie in 4 fiecare,se spala bine si se storc.Se...Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca

Postat de: carmenvlad in Prajituri

Se freaca spuma zaharul impreuna cu zaharul vanilat si  cu margarina. In faina cernuta se pune 1 pliculet praf de copt si un pliculet amoniu si apoi se adauga in untul frecat spuma. Apoi se...Citeste continuarea

Frittata cu spanac si ciuperci

Postat de: Anamaria7 in Aperitive / Garnituri

Taiem ceapa solzisori, ciupercile si rosia felii, spalam frunzele de spanac. Punem la calit intr-o tigaie ceapa, cand s-a inmuiat adaugam ciupercile si le lasam sa se inmoaie si ele. Cand sucul...Citeste continuarea

Friptura la gratar

Postat de: mihaelab in Pui

Pulpele o data dezghetate le-am parlit si le-am spalat bine. Intr-o punga care se inchide etans am pus pulpele taiate in 2 iar peste ele am adaugat condimentele (usturoiul l-am taiat...Citeste continuarea

Frittata cu vinete - Kookoo Bademjan

Postat de: retetepersane in Aperitive / Garnituri

1. Se coc vinetele : Se inteapa cu o furculita si se baga in cuptorul incins pana cand se inmoaie si se pot curata.. Se curata sub jet de apa rece, se presara cu sare si se lasa sa se scurga,...Citeste continuarea

Fluturasi - Briose cu crema de vanilie

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se amesteca bine toate ingredientele uscate, se adauga ouale, laptele si uleiul si se mixeaza cca 5 minute. Se preincalzeste cuptorul, se toarna aluatul in forme de briose si se coace 25 de...Citeste continuarea

Fasole galbena cu maioneza

Postat de: mihaelab in Aperitive / Garnituri

Fasolea galbena dupa cum v-am spus am avut-o la congelator,am lasat-o la dezghetat apoi am pus-o la fiert. intre timp am facut maioneza dupa care am pus-o la frigider. Cand fasolea a fost...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]