Fursecuri
Postat de: bylaura in PrajituriSe amesteca margarina (la temp. camerei) impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adaga ouale si nuca de cocos. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta...Citeste continuarea
Felii cu crema de castane
Postat de: deliciousflavours in PrajituriFaina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe foc pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, adaugam faina si...Citeste continuarea
Friptura din pulpa de curcan cu...
Postat de: medioto59 in CurcanSe spala carnea, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Intr-un bol facem urmatorul amestec:...Citeste continuarea
Frigărui asortate
Postat de: botcrina in PorcPregătim toate ingredientele tăindu-le rondele(cârnaţul, castraveţii, morcovii) şi cubuleţe (carnea, ceapa), apoi începem să le aranjăm pe beţişoarele de la frigărui....Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: alinalaura0793 in PrajituriSe amesteca toate ingredientele pentru aluat. Aluatul obtine se intinde intr-o foaie nu foarte subtire, ci potrivita. Se iau forme pt prajituri daca aveti si obtineti fursecuri in diferite...Citeste continuarea
Foietaj cu ton
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriDecongelam foietajul la temperatura camerei. Il intindem putin pe masa de lucru infainata si portionam cu un cutit bine ascutit, in dreptunghiuri. Preincalzim cuptorul. In mijlocul...Citeste continuarea
Friptura de pui la tigaie
Postat de: rocsi_1612 in PuiCopanelele le spalam bine ,apoi le tamponam cu un servet de bucatarie. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Cand incepe sa sfaraie punem copanelele si le acoperim cu un capac. Le rumenim...Citeste continuarea
Farfalle cu sos de rosii
Postat de: bitza in FarfalleO oala se pune pe foc cu apa, sare si putin ulei; cand apa fierbe in clocot se pun pastele si se fierb ~10 minute . Ceapa se taie julienne, prazul rondele subtiri, morcovul se da pe razatoare,...Citeste continuarea
Fursecuri cu untură
Postat de: anomisana in PrajituriAm pornit de la faptul că aveam în casă 175 gr unt şi m-am gândit să pun cantitate egale de untură. Apoi mi-am amintit că mama punea şi iaurt, aşa că am pus cantitate egală,...Citeste continuarea
Ficatei in sos
Postat de: eduard_09 in FicatSpalam ficatul bine, il scurgem bine de apa si il punem in lapte cu boabele de piper cca 1 ora. Punem ficatul sa fiarba in compozitia in care a stat, cand a fiert il scurgem Calim ceapa, ...Citeste continuarea
File de pangasius cu brocoli si sos...
Postat de: mimmi in PangasiusIntr-o oala punem 1 litru de apa la fiert cu un praf de sare,cand da in clocot adaugam buchetele mici de brocoli(spalate in prealabil) pe care le lasam la fiert 10 minute. Condimentam...Citeste continuarea
Felul II cu carne din supa de pui
Postat de: alinutzika in PuiSe razalesc morcovii pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei. Cand sunt aproape caliti, se adauga carnea de pui fiarta si taiata fasii sau cubulete. Se condimenteaza si se lasa...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu sos de rosii
Postat de: Retetegg in FicatFicateii foarte bine spalati se sterg cu un servet si se pun intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei. Se intorc pe ambele parti pana se rumenesc putin, apoi se adauga vinul, putina sare si...Citeste continuarea
Friptura din piept de rata
Postat de: medioto59 in RataSpalam si apoi tamponam cu ajutorul unui prosop absorbant pieptul de rata. Il dezosam si il taiem in doua. Crestam pielea (fara a ajunge la carne) sub forma de romburi. Ungem carnea bine cu unt si...Citeste continuarea
Ficatei si pipote in sos de usturoi
Postat de: pusikmea in FicatSpalam si curatam ficateii si pipotele de pielite. Lasam ficateii in apa rece 15 de minute ( pentru a iesii sangele din ei ) Intre timp punem pipotele la innabusit in 2 linguri de ulei de...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu nuca si gem
Postat de: Criss in PrajituriFaina se amesteca cu praful de copt, se adauga untul, zahar pudra, nuca macinata, oul, vanilia, si se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider...Citeste continuarea
Fursecuri Minispirale
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriMai intai si mai intai frecati untul (la temperatura camerei) cu laptele fierbinte. Intr-un bol curat bateti bine ouale cu un praf de sare si cu zaharul pudra pana obtineti o crema spumoasa....Citeste continuarea
Friptura de porc la tava
Postat de: mamaieelena in PorcAm spalat bucata de carne si am tamponat-o cu hartie de bucatarie, i-am dat cu sare si restul de mirodenii si am asezat-o in tava de cuptor alaturi de rulada de curcan. Am tinut la cuptor...Citeste continuarea
Frigarui cu branzeturi si legume
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriBranzeturile le-am taiat cuburi numai mozzarella a ramas intreaga deoarece dimensiunea era tocmai cea potrivita,la fel am procedat si cu legumele pe care le-am spalat si le-am taiat felii rotunde...Citeste continuarea
Friganele din cozonac
Postat de: mitinita in DulciuriSe bat ouale cu laptele si se inmoaie fiecare felie de cozonac. Se prajesc pana se rumenesc pe amandoua partile si se pudreaza cu zahar si se servesc cu sirop de artar. Citeste continuarea
Fursecuri "Fulgi de zapada"
Postat de: postavaru in PrajituriMixam untul moale pana devine spumos iar apoi adaugam zaharul pudra si vanilia si mixam pana se incorporeaza. Amestecam faina cu amidonul si o incorporam treptat in crema de unt. Va rezulta un...Citeste continuarea
Fursecuri Degetele
Postat de: alinutza1983 in Prajituri1. Intr-un bol incapator vom mixa bine de tot untul si zaharul pudra, pana cand va rezulta o compozitie cremoasa.Adaugam apoi faina cernuta in amestec cu praful de copt, iar ulterior punem si...Citeste continuarea
Fursecuri cu martipan si fistic
Postat de: MyFancyCake in PrajituriMixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framantam bine si mai adaugam cate o...Citeste continuarea
Foi cu miere de albine si crema de...
Postat de: diaconta in PrajituriIngredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi sau 3 foi pe o tava mai mare. Eu am facut 3 portii, adica 9 foi, pentru doua prajituri de cate 4 foi, ramane o foaie pe care am mancat-o cu...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca
Postat de: panacris in PrajituriSe framanta un aluat fraged din ingredientele de mai sus, untul topit, faina, zaharul pudra, nuca macinata, esentele si praful de copt. Se lasa aluatul obtinut la rece cca. 1 ora. Apoi se intide o...Citeste continuarea
Fursecuri aromate
Postat de: diaconta in PrajituriSe mixeaza crema mascarpone cu untul si zaharul .Incorporam si cele doua galbenusuri,apoi siropul de lamaie si cele doua linguri de nuca de cocos.Faina o amestecam cu putina sare si praful...Citeste continuarea
Fursecuri de Craciun
Postat de: Julie in PrajituriSe mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o pasta cremoasa. Se adauga faina, ghimbirul, apoi esenta si laptele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se lasa la...Citeste continuarea
Fursecuri catelusi
Postat de: pusikmea in DulciuriMixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, dupa care adaugam oul si mixam pana se omogenizeaza compozitia. Amestecam faina cu praful de copt si sarea, adaugam treptat...Citeste continuarea
Fursecuri pentru Mos Craciun
Postat de: alldaycooking in PrajituriUntul l-am taiat bucatele mici si l-am amestecat cu faina. Am adaugat fructoza, zaharul vanilat, praful de copt si oul si am framantat cu mana un aluat elatic, dar ferm ca si consistenta. In...Citeste continuarea
Fursecuri"Bobite de cafea"
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriPunem ciocolata la topit pe baie de aburi sau la microunde apoi o lasam sa se raceasca,dar nu de tot,cat sa fie putin calduta. Untul(pe care il tinem inainte la temperatura camerei)il mixam...Citeste continuarea
Foietaj cu bacon si cascaval
Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / GarnituriFoietajul l-am scos din congelator si l-am lasat la dezghetat la temperatura camerei, pe un prosopel. Apooi l-am desfacut frumusel si incetiosr fara a-l rupe. Salamul si baconul le-am taiat...Citeste continuarea
Floare de cais
Postat de: andreea123 in PrajituriBlatul se face din 6 albusuri batute spuma tare cu 6 linguri de zahar (puse treptat), cele 2 budinci amestecate cu 5 linguri de faina si 1 praf de copt. Se coace pe hartie de copt la...Citeste continuarea
Fursecuri floricele cu...
Postat de: marieta in Prajituridin toate ingredientele se framanta un aluat care se infasoara in folie si se lasa de seara pana dimineata,apoi dimineata se taie bucati din aluat care se intind si apoi se taie cu forma de...Citeste continuarea
Fursecuri cu migdale
Postat de: Criss in PrajituriFaina se amesteca cu praful de copt, se adauga untul si se amesteca bine pana devine nisipos, se adauga zaharul pudra, pudra de migdale si oul. Se face un aluat nelipicios dar destul de moale....Citeste continuarea
Fursecuri cu cafea
Postat de: Criss in PrajituriSe freaca untul moale cu zahar si sare, se adauga apoi galbenusul iar ultimele faina cu cacaoa si un pliculet de cafea ness. Se formeaza o bila din aluat, se inveleste in folie transparenta...Citeste continuarea
Fulgi de nea
Postat de: Dya in DulciuriAmestecam laptele praf cu fulgii de cocos, cu esentele si cu zaharul pudra, iar la final adaugam untul, scopul final fiind o compozitie omogena. Daca, compozitia obtinuta este prea moale, mai...Citeste continuarea
Friptura de ceafa de porc la cuptor
Postat de: Steel79 in PorcSe cresteaza si condimenteaza ceafa de porc, cu piper si cimbru. Se unge cu putin ulei vasul si se aseaza ceafa de porc. Se aseaza in crestaturi masline si felii de ardei gras rosu. Se...Citeste continuarea
Ficatei in sos de vin cu mamaliguta
Postat de: Steel79 in FicatFicatei se aseaza in tigaie impreuna cu putin ulei pentru a se rumenii la foc mic, separat se prepara sosul adaugand pe rand intr-un bol vinul, secretul gustului, pasta de tomate, cimbrul,...Citeste continuarea
Farfalle cu ton maruntit in conserva
Postat de: sufletista in FarfalleSe pune intr-o oala apa cu sare si cand da in clocot adaugam pastele si le fierbem timpul indicat. Curatam ceapa, o calim in putin ulei. Adaugam sucul de rosii, tonul si lasam sa fiarba cca 5...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem
Postat de: Ubulika in PrajituriSe pregateste aluatul. Ouale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, romul, apoi adaugam untura, mixand bine. Urmeaza incet incet faina amestecata cu praful de copt. Se face o bila din...Citeste continuarea
Friptura combinata
Postat de: medioto59 in PorcBatem putin cu ciocanul ceafa de porc si apoi o condimentam cu sare si piper. O asezam intr-o tava intercaland printre ea si coastele de porc. Taiem un dovlecel in rondele, presaram cu sare si...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuci
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriMargarina o frecam spuma cu zaharul,pe care il punem treptat. Adaugam zaharul vanilat,apoi esenta si coaja de lamaie. Nucile le macinam(eu le-am dat pe robot si nu le-am facut prea fine,am...Citeste continuarea
Fasole frecata cu mamaliguta
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postAlegeti boabele de fasole de impuritati , le spalati bine si le lasati la infoiat in apa calduta cateva ore . Fierbeti 1 ora in multa apa sarata [ cam de patru ori cantitatea fasolei ] in...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: Ubulika in Mancaruri de postSpalam fasolea si o lasam la inmuiat cateva ore in apa calduta (eu o las de obicei peste noapte).O fierbem in 2-3 ape.In ultima apa punem morcovii, pastarnacul si se fierb la foc mic intr`o oala...Citeste continuarea
Fileuri de muschi cu paste si...
Postat de: rocsi_1612 in PorcLuam fileurile si le spalam,apoi le tamponam cu un servet de bucatarie. Curatam ceapa ,o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam,il spalam si il facem cubulete mici. Ardeiul il...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ciuperci
Postat de: adasev12 in FicatFicateii se spala foarte bine si se curata frumos. Ceapa se taie marunt, morcovul se da pe razatoare si se calesc usor in ulei de masline. Se adauga ciupercile si ficateii, se mai lasa vreo 2-3...Citeste continuarea
Fasole frecata
Postat de: mamaieelena in Mancaruri de postFasolea se pune de seara la inmuiat si apoi se spala bine in ape mai multe si se pune la fiert in oala sub-presiune pe care o pregatim astfel: fasole, sare, 1 ceapa, morcov, patrunjel, telina, 2...Citeste continuarea
Foietaj cu crema de cacao
Postat de: mamaieelena in DulciuriDin seara precedenta am lasat margarina afara din frigider si dimineata am pus-o intr-un bol cu zaharul si am mixat bine. Am adaugat si cacaoa si esenta de rom. Foaia de foietaj am...Citeste continuarea
Fructe de mare la tigaie
Postat de: Ina in Fructe de mareFructele de mare congelate le-am pus in tigaia dry cooker, in care am topit untul, si le-am lasat sa fiarba 15 minute in sosul format ( din unt si apa lasata de fructele congelate). ...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca
Postat de: danakarin in PrajituriAmestecam untul, zaharul praf, mierea si zaharul vanillat pana la o consistenta spumoasa, adaugam, cele doua galbenusuri si presaram faina si nucile macinate. Prelucram totul ca...Citeste continuarea