Fursecuri cu gem

de Ubulika in Prajituri, 16 Dec 2011 | 5482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 250 untura
  • 350 faina
  • 1 praf copt
  • 1 zahar vanilat
  • 300 zahar pudra
  • esente: portocale sau lamaie.. eu am facut separat cu amandoua
  • rom
  • gem :caise,coacaze
  • ciocolata pt decor si pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem:

Se pregateste aluatul. Ouale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, romul, apoi adaugam untura, mixand bine. Urmeaza incet incet faina amestecata cu praful de copt. Se face o bila din aluat si se tine la frigider 1h.

Se intinde pe masa tapetata cu faina si se taie in formele dorite. Se face cate o adancitura in mijlocul lor, nu pana la fund..si se pune gem. Se iau cu grija si se pun in tava tapetata cu hartie de copt la distanta de  2 cm.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit 10 minute. (in functie de cat de groase sunt) Eu le-am tinut 8 ..cuptorul meu e dezastru :(le arde, le face praf

Se decoreaza dupa bunul plac.

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti mentolati, cu crema de fructe