Desert prajitura de post

de Cofetarul Vesel in Prajituri, 19 Noi 2017 | 34972 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna pe care o puteti consuma in timpul postului. Va invit cu mare drag sa o incercati!!!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 600 gr faina alba
  • 300 gr bulion de rosii
  • 180 gr zahar tos
  • 100 ml ulei
  • zeama de la o lamaie (40 de mililitri)
  • un plic de praf de copt(10 grame)
  • Umplutura:
  • 500 ml apa
  • 10 linguri de gris
  • 100 gr zahar tos
  • un borcan mic de gem de visine (360 gr)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post:

Foi: Amestecam faina cu zaharul si praful de copt. Adaugam peste ele bulionul, zeama de lamaie si uleiul, apoi incepem sa framantam aluatul. Dupa ce l-am framantat, il vom imparti in 4 bucati. Vom intinde cate o bucata de aluat  pe fundul unei tavi (unsa cu ulei si pudrata cu faina). Fiecare foaie se va coace 10 minute, la 180 grade C. Dupa ce am copt cele 4 foi, le vom lasa la racit.  

Umplutura: Vom pregati grisul. Intr-o oala vom pune apa cu zaharul. O punem pe foc si amestecam cu o lingura pana se dizolva zaharul. Cand incepe apa sa fiarba, adaugam grisul si amestecam bine si luam oala de pe foc si o lasam la racit.

Asamblarea prajiturii: peste prima foaie vom pune gris, peste a doua gem, iar peste o treia foaie tot gris. Apoi punem ultima foaie si dam prajitura la rece pentru 30 de minute. Dupa o putem servi!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negrese de post