Fasole batuta

de Ubulika in Mancaruri de post, 15 Dec 2011 | 8814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2 morcovi
  • un pastarnac
  • 5 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de bulion
  • ulei
  • sare, piper şi boia după gust
  • 1 foaie dafin
  • patrunjel pt decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat cateva ore in apa calduta (eu o las de obicei peste noapte).O fierbem in 2-3 ape.In ultima apa punem morcovii, pastarnacul si se fierb la foc mic intr`o oala cu presiune.

Cat fierbe fasolea calim ceapa intr`o lingura de ulei pana devine mai sticloasa ,condimentam dupa gust ,punem foaia de dafin si bulionul.Cand fasolea este fiarta, scurgem o parte din apa ramasa si pasam fasolea (sau o mixam) cu cateii de usturoi si 2 linguri de ulei.Potrivim de sare.Daca este prea groasa, adaugam din zeama oprita.Servim cu ceapa prajita si ornam cu patrunjel.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata cu mamaliguta