Fursecuri pentru Mos Craciun

de alldaycooking in Prajituri, 22 Dec 2011 | 6558 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 270 gr faina
  • 3 linguri de fructoza
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 plic praf de copt (10 gr)
  • Pentru decor:
  • alune zdrobite si zahar brun
  • ciocolata cu lapte
  • dulceata de zmeura si nuca de cocos
  • zahar brun si scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri pentru Mos Craciun:

Untul l-am taiat bucatele mici si l-am amestecat cu faina. Am adaugat fructoza, zaharul vanilat, praful de copt si oul si am framantat cu mana un aluat elatic, dar ferm ca si consistenta. In functie de tipul de faina, ou e posibil sa fie nevoie de putin faina suplimentar, sau daca aluatul e prea tare se mai poate adauga lapte. Am intins aluatul si am decupat cu ajutorul formelor stelute, cerculete, inele. In functie de inspiratie am presarat alune si zahar brun pe stelute.

Cercurile mari si inelele le-am lasat simple. Cercurile mici le-am presarat cu scortisoara si zahar brun. Am copt la 170 de grade Celsius fursecurile, stand cu ochii pe cuptor sa nu se arda prajiturelele.

Cercurile mari le-am glazurat cu ciocolata cu lapte, iar inelele le-am uns cu dulceata de zmeura, apoi am presarat nuca de cocos razuita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri pentru Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ionutza 1

22.12.2011, 19:10

mmmm cred ca pe una scrie numele meu felicitari arata delicios

alldaycooking 1

22.12.2011, 20:40

Multumesc frumos!

Ionutza in cateva minute mai scot din cuptor o tava cu fursecuri, serveste cu incredere!

Dya Daniela Andrei 1

23.12.2011, 21:28

trebuie sa fie tare bune!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida