Focaccia alla genovese cu usturoi...
Postat de: RuxyRux in PizzaEu am amestecat toate ingredientele pentru blat si am framantat un aluat bun, am adaugat inca doua trei linguri de faina sa pot forma aluatul si sa nu se mai lipeasca de maini( probabil ca la...Citeste continuarea
Frigarui mixte cu cartofi Byron
Postat de: Sidy in CurcanCarnea se taie cuburi si se pune intr-o marinada facuta din vin, sosuri, mustar , usturoi si condimente.Se lasa la rece de seara pina dimineata sau macar pentru 3 ore. Ceapa se...Citeste continuarea
Ficatei cu smantana
Postat de: dena in FicatFicateii se spala bine in mai multe ape, se scurg si se oparesc in apa cu sare. Uleiul se pune la incins, ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Dupa ce s-a calit se adauga ficateii, se...Citeste continuarea
File de macrou la gratar cu varza...
Postat de: oana_pisicutza16 in PesteSpalam varza de Bruxelles foarte bine si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa care spalam bine pestele sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga apa de pe el. Se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea
Fasole cu marar
Postat de: brunetica in Mancaruri de legumeDe cu seara punem fasolele la unflat intr-un castron cu...Citeste continuarea
File de pangasius la cuptor
Postat de: Bunica in PangasiusSe spala pestele si se aseaza intr-o tava unsa cu 2 linguri ulei de masline. Se stropeste cu zeama de lamaie,uleiul ramas ,vinul ,se condimenteazasi se da la cuptor pentru 20-30 min. Se...Citeste continuarea
Fursecuri cu migdale si crema de...
Postat de: alinutza1983 in Dulciuri1. Mai intai punem intr-un castron mare faina, ouale,galbenusul,zaharul,untul taiat bucati si inmuiat la temperatura camerei, apoi adugam migdalele macinate si zaharul vanilat. Toate aceste...Citeste continuarea
Friptura din pulpa de porc...
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSpalam carnea, indepartam pielitele, o lasam la scurs si apoi o condimentam dupa gust cu sare,piper si ierburi de Provence. Intr-o tigaie in care am incins uleiul frigem carnea pe ambele parti...Citeste continuarea
Fasole verde scazuta
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legumeMorcovul se taie cubulete si se fierbe impreuna cu fasolea si o foaie de dafin.Dupa ce s-a fiert fasolea si morcovul le scurgem de apa,iar apa o punem deoparte.Calim ceapa si ardeiul,adaugam pasta...Citeste continuarea
Fursecuri din albusuri
Postat de: Criss in PrajituriUntul se amesteca cu zaharul pudra si zaharul banilat, se adauga faina. De la faina va rezulta un aluat cam vartos insa in final cand se adauga albusurile batute spuma, va fi usor si...Citeste continuarea
Focaccia la tigaie
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se cerne faina, se face o gropita la mijloc unde se adauga drojdia dizolvata in putina apa calduta. Se adauga si sarea si se framanta un aluat moale si elastic, adaugand apa atat cat...Citeste continuarea
Fasole bătută
Postat de: anomisana in Mancaruri de postFasolea fiartă am dat-o prin robot, apoi am adăugat 2-3 linguri de ardei kapia copt, puţină ceapă şi puţin morcov. Ardeiul, ceapa şi morcovul le-am luat din cantităţile pregătite pentru...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAmestecam ouale cu apa si zaharul apoi adaugam esenta de vanilie,coaja de lamaie si uleiul.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 3 linguri de nuca de cocos.Aluatul nu trebuie sa fie...Citeste continuarea
Fasole grasa pentru iarna
Postat de: alinutzika in ConserveSe desfac pastaile si se scot boabele de fasole. Cand toate pastaile sunt desfacute, punem fasolea in pungulite, calculand cam cat ne-ar trebui pt o portie de mancare. Le depozitam in congelator! Citeste continuarea
Frittata de legume cu pui si bacon
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriPuneti unt intr-o tigaie non-aderenta cand acesta s-a topit puneti cubuletele de pieptul de pui si baconul taiat fasii, dupa ce pieptul de pui a devenit albicios, adagati legumele si le lasati sa...Citeste continuarea
Fish fingers cu wedges
Postat de: AlexJ in PesteÎncălziţi cuptorul (eu l-am setat pe ventilator) la 180C . Se toarnă ouăle bătute într-un bol şi pesmetul pe o farfurie. Se...Citeste continuarea
Foietaj cu nuca si dulceata de caise
Postat de: LUK in PrajituriDecongelam aluatul la temperatura camerei pana cand este destul de flexibil pentru a-l modela.Intindem aluatul. Amestecam dulceata cu nuca si scortisoara(si stafidele daca dorim).Intindem...Citeste continuarea
Frigarui de pui marinat
Postat de: rocsi_1612 in PuiSpalam pieptul de pui bine. Il tamponam cu niste servete de bucatarie. Il taiem cuburi mai maricele. Intr-un bol facem marinata:amestecam mustarul cu keiceapul. Apoi punem sare si...Citeste continuarea
Ficat de porc inabusit cu legume
Postat de: artanu in FicatSe pune cu o seara inainte ficatul taiat bucati mari in lapte la frigider, pana a doua zi, pentru fragezire. Se taie ceapa julienne, usturoiul feliute subtiri si se pun in tigaie la calit, cu...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan afumat
Postat de: Dya in PorcFasolea curatata se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece, peste noapte, fiind astfel mai usor de pregatit. A doua zi o scurgem si o punem la fiert, intr-o oala cu apa - dupa ce...Citeste continuarea
Fasole noua
Postat de: mihaelab in Mancaruri de postSpalam bine fasolea dupa care o punem la fiert timp de 15 min.Dupa cele 15 min aruncam acea apa mai spalam in cateva ape fasolea dupa care o vom pune la fiert. Cand fasolea este fiarta pe...Citeste continuarea
Fasole pastai pentru iarna
Postat de: kamy in ConserveSpalam fasolea,indepartam codita(eu rup numai partea dinspre vrej)o rupem in 2 sau in 3,cum va place si o punem la fiert in apa cu sare.Cand e fiarta pe trei sferturi (3/4),oprim...Citeste continuarea
Frigarui de pui "Fancy"
Postat de: MyFancyCake in PuiTaiem pieptul de pui in cubulete. Zdrobim usturoiul cu sare, apoi adaugam condimentele, uleiul de masline, sosul Worcestershire si iaurtul. Lasam carnea de pui la marinat in acest sos cel putin 3...Citeste continuarea
Frappe pentru Gaby
Postat de: bitza in CafeaIntr-un blender se pun in ordine: apa,laptele si frisca lichida,apoi nesul amestecat cu zaharul. Se porneste blenderul si se amesteca 1-2 minute pana se amesteca totul si se “spumeaza”...Citeste continuarea
File de salau pane
Postat de: RuxyRux in SalauSpalam pestele, apoi il stropim cu zeama de lamaie si-l saram( din ochi) il uscam intr-un servet si-l presaram cu faina pe ambele parti. Facem compozitia: batem ouale cu sarea si piperul apoi...Citeste continuarea
For my birthday - Tort cu caramel,...
Postat de: gaby_d in TorturiBlat. Intr-o craticioara punem la topit zaharul impreuna cuuntulsi ciocolata. Lasam la foc mic, amestecand mereu, pana obtinem o compozitie omogena si ciocolata e topita complet. Lasam la...Citeste continuarea
Fructe de mare (midii, scoici...
Postat de: maxion in Fructe de mareDupa ce spalam midiile si scoicile le punem la fiert pentru 10 min, in apa cu sare , pana se deschid . Intre timp tocam legumele si pui de caracatita (sa nu uitam de scoici)daca sunt deschise...Citeste continuarea
File de vita a la grill,cu...
Postat de: horia in VitaSe taie carnea in file (mie-mi place mai grosuta,sa ramana suculenta dupa prajire),se spala,se usuca intr-un servet curat ,se condimenteaza si se pune la prajit cca. 20-25 min. Ciupercile se...Citeste continuarea
Focaccia de cartofi cu cascaval...
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii in coaja.Se lasa la racit, apoi se curata si se paseaza. Punem faina intr-un castron si dam o forma de fantana. Punem in mijlocul ei cartofii pasati. Adaugam untura...Citeste continuarea
Faludeh
Postat de: alinutza1983 in Prajituri1. Din apa si zahar se face un sirop, apoi se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc;.se lasa asa pana cand se topeste zaharul, iar la final adauga apa de trandafiri( cca 2...Citeste continuarea
Frigarui cu telemea de oaie si legume
Postat de: Mihaela11_jo in Mancaruri de legumeDovleceii si vinetele se taie rondele de cca 1cm grosime;rosiile se taie cubulete;telemeaua de oaie se taie de asemenea cubulete. Ceapa se curata si se taie in jumatati;ardeii se taie in...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu usturoi si frunza...
Postat de: Mihaela11_jo in FicatFicatul se spala , se curata si se taie in bucati mai mici. Se incinge uleiul de masline si se adauga ficatul; se sareaza si pipereaza dupa gust. Se acopera cu un capac si se da focul la minimum....Citeste continuarea
Floricele cu ciuperci
Postat de: Anamaria7 in Aperitive / GarnituriAluat: Eu l-am facut la MP. Drojdia se lichefiaza in zahar si se pune in cuva MP cu laptele, oul, sarea si faina (pusa ultima). S-ar putea sa mai trebuiasca putina faina. Lasam la dospit la...Citeste continuarea
Friptura de porc pe pat de ceapa si...
Postat de: carla27carla in PorcSe pregateste friptura : carnea se taie felii groase de cca 1-1,5 cm,se condimenteaza cu sare si piper.Ceapa se curata si se taie pestisori,morcovii se curata si se taie feliute pe...Citeste continuarea
Frigănele
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriOuăle se bat bine şi se amestecă cu brânza rasă. Feliile de pâine se trec rapid prin lapte pe ambele feţe, apoi se dau prin amestecul de ou cu brânză. Se pun la prăjit...Citeste continuarea
Frozen banana
Postat de: Julie in DulciuriSe decojesc bananele si se taie in bucati mai mici. In fiecare bucata se infige cate un bat de inghetata. Se trec bananele prin ciocolata topita si usor racita, apoi prin alunele taiate mai...Citeste continuarea
Ficatei la gratar
Postat de: eduard_09 in FicatSe spala ficateii bine,se curata de pielita Se condimenteaza dupa gust si se pun in lapte 20 minute Se pun intr-o oala cu putina apa cu sare sa fiarba 2 clocote Se scot si se lasa sa se...Citeste continuarea
Friptura de vita cu sos rosu
Postat de: adicutza2007 in Vita- am spalat un pic snitelele, le-am batut usor si le-am condimentat cu cimbru, delikat, sare si piper dupa gust. - am pus bucatile de carne impreuna cu doua lingurite de ulei si vinul alb, la...Citeste continuarea
Fricandou rulat in aluat
Postat de: Sidy in PorcFricandoul il taiem astfel incat sa-l subtiem cat mai mult si uniform. Il asezonam si punem un strat de cascaval , apoi unul de sunca peste. Deasupra asezam frunze de patrunjel si felii...Citeste continuarea
Freppe de la Coupe
Postat de: naomy in DulciuriIn primul rand punem la blender cuburile de gheata,cand e bine sfaramata o punem intr-un pahar si o lasam la congelator. Separat punem restul de ingrediente in blender si mixam bine, apoi adaugam...Citeste continuarea
Fasolica cu carne de oaie
Postat de: aziz in OaiePunem carnea de oaie la fiert impreuna cu o ceapa ,morcovul,telina si condimentele.Lasam la foc mic cam o ora si jumatate .Cealalta ceapa se taie marunt se caleste cu pasta de tomate...Citeste continuarea
Floare de cais
Postat de: Xandrinne in PrajituriMai intai am pregatit blatul . Albusurile le-am batut spuma cu zaharul si praful de sare. Am adaugat mai apoi galbenusurile, unul cate unul si faina, impreuna cu budinca si praful de copt, in...Citeste continuarea
Fasole verde cu usturoi
Postat de: Ina in SalateFierbem fasolea in apa cu sare, 10 minute, dupa ce indepartam capatele pastailor. Separat facem un mujdei cu usturoi pisat si putina sare. Cand fasolea este fiarta, scurgem de apa si o...Citeste continuarea
Friptura de porc la tava
Postat de: rocsi_1612 in PorcCarnea o spalam bine si o portionam. o tamponam cu niste servete de bucatarie. luam o tava si punem in ea un strop de ulei,pe care il intindem cu un penson de bucatarie. punem bucatile de...Citeste continuarea
Fusilli cu ton
Postat de: Dulceatadetrandafiri in PastePastele se pun la fiert in 1.5 L apa cu sare cat timp e specificat pe ambalaj. Concomitent, se pune la calit in ulei ceapa taiata solzisori (foto 2). Adaugi mirodeniile dupa gust (in special...Citeste continuarea
Fasole pastai cu usturoi
Postat de: postavaru in Mancaruri de postCuratam ceapa si o tocam marunt. Sotam ceapa in 2 linguri de ulei si 2 linguri de apa iar apoi adaugam ardeiul taiat cubulete. Lasam 2-3 minute pe foc. Curatam fasolea si o rupem bucati mai...Citeste continuarea
Focaccia cu măsline
Postat de: carmenvlad in PiineSe amestecă făina cu sarea într - un castron. Drojdia se amestecă cu zahărul şi cu o ceşcuţă de apă caldă şi se adaugă peste făină. Se amestecă bine cu o lingură de lemn,...Citeste continuarea
Focaccia cu roşii
Postat de: carmenvlad in PiineSe amestecă făina cu sarea într-un castron. Drojdia se amestecă cu zahărul şi cu o ceşcuţă de apă caldă şi se adaugă peste făină. Se amestecă bine cu o lingură de lemn, se...Citeste continuarea
Fasole verde cu visli
Postat de: dana1986 in Mancaruri cu carneCum se prepara reteta de Fasole verde cu visli : Intr-o tigaie punem la foc uleiul adaugam ceapa si morcovul taiate marunt lasam la prajit timp de 1 minut dupa care adaugam paprika pentru a...Citeste continuarea
Frappe cu zmeura si capsuni
Postat de: Oana in CocktailIn vasul de blender se mixeaza fructele (spalate si curse bine) cu inghetata si laptele. Se pregatesc 2 pahare, se toarna sirop de ciocolata de un deget si apoi frappe-ul de fructe. Se garniseste...Citeste continuarea