Fasole cu ciolan afumat

de Dya Daniela Andrei in Porc, 15 Sep 2011 | 32174 vizualizari

 

Pur si simplu pentru ca mi s-a facut o pofta nebuna ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciolan afumat,
  • 500 g fasole,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei capia,
  • 4-5 cepe,
  • 1 legatura de marar si patrunjel,
  • condimente in functie de gust: sare, piper, busuioc si tarhon,
  • 2 linguri cu sos de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan afumat:

Fasolea curatata se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece, peste noapte, fiind astfel mai usor de pregatit. A doua zi o scurgem  si o punem la fiert, intr-o oala cu apa - dupa ce apa da in clocot de cateva ori, o schimbam cel putin o data,  avand grija ca cea adaugata sa fie calda/fierbinte.

Punem ciolanul afumat sa fiarba impreuna cu fasolea, iar separat pregatim prajeala.

In prajeala adaugam morcovul si ardeiul capia, tocate sau feliate,  si, fierbem impreuna pentru 2-3 minute, amestecand din cand in cand. Punem apoi condimentele  si lasam sa fiarba pentru 5 minute, la foc mediu, cu un capac deasupra.

Cand boabele de fasole au fiert adaugam prajeala si lasam pe foc pana cand scade si are aspect "legat".

Presaram mararul si patrunjelul tacate marunt.

Eu am servit-o cu o salata de ardei copti!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan afumat