Fursecuri cu stafide

de divainbucatarie in Prajituri, 24 Mai 2011 | 6039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 125 g faina
  • 125 g zahar
  • 125 g stafide
  • 2 oua
  • putina coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri de lapte
  • esenta de rom
Portii: 36
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu stafide:

Punem stafidele intr-o cescuta si le acoperim cu lapte si esenta de rom. Le lasam sa se moaie 5 minute. In acest timp amestecam cu mixerul zaharul cu untul pana se fac ca o pasta si cresc in volum. Apoi incorporam ouale si faina, continuand sa amestecam pana se omogenizeaza aluatul. Scoatem stafidele din lapte si le stoarcem un pic in mana – daca adaugam cu laptele din ele se poate schimba consistenta aluatului. Le amestecam pana se repartizeaza in aluat cat mai uniform.

Intr-o tava de aragaz punem hartie de copt. Luam cu lingurita aluat si turnam in tava. Trebuie sa aveti grija sa le puneti la distanta unele de altele pentru ca vor creste si se vor lipi.Le coacem la 200°C cam 10 minute, pana devin aurii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (fursecuri Maroc)