Fursecuri

de gaby_duceag in Dulciuri, 30 Iun 2011 | 6903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri fierte
  • un galbenus crud
  • 100 gr unt
  • o cana cu varf faina + 1/2 cana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf copt
  • un vf cutit sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Mixezi albusurile spuma cu praful de sare. Adaugi treptat zaharul si mixezi in continuare. Adaugi apoi untul la temperetura camerei, galbenusul crud, galbenusurile fierte trecute prin sita, cana de faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.

Omogenizezi. Adaugi apoi restul de faina, treptat , framantand cu mana , pana obtii un aluat ferm dar cu care totusi sa poti lucra intr-o masina de biscuiti (adica sa nu fie extrem de tare ).

Cand ai terminat poti pune aluatul intr-un posh bun , (cum am facut eu si am muncit ca la lopata =)) asa ma durea mana :)) )sau poti sa-l pui in masina pentru macinat carne la care poti atasa forma pentru biscuiti sau poti modela bilute cu mana (ce simplu ar fi fost sa fac asa :)))))

ies aproximativ 40 buc. Indiferent de metoda aleasa pui fursecurile in tava in care ai pus hartie pentru copt unsa cu putin unt

Coci in cuptorul preincalzit,la 170-175 grade, pentru 13-15 minute. Nu trebuie sa le rumenesti, doar sa fie talpa usor maronie. Poti rupe unul ca sa verifici.

Le poti pudra cu zahar sau nu, poti glazura ciocolata sau orice alta glazura sau le poti lipi cate doua cu crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

DIANA B 1

03.07.2011, 09:36

Daca tot sunt la cafea , am servit si eu din imprastiatele fursecuri si-ti multumesc ... au fost tare bune (din cafeaua ta n-am servit , ca sigur avea zahar , sau miere )

Adinuta 1

05.07.2011, 11:44

Auzi, deci io cand vin pe la tine, dimineata vreau frusec la cafea si un pup pe varful nasului ... si ... nu stiu, mai vezi tu cu ce ma rasfeti, ca vad ca esti din ce in ce mai buna ... la gatit

horia 1

06.07.2011, 22:12

imi place cafeaua,imi plac fursecurile,imi place prezentarea retetei ,fiind convins ca sunt extraordinare prajiturelele tale.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre