Fursecuri cu untura si dulceata

de Mariuka in Prajituri, 7 Noi 2011 | 11447 vizualizari

 

E o reteta luata de pe net , dar eu am mai facut niste mici modificari. (Am adaugat borsul si dulceata)

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri untura;
  • 5 linguri zahar;
  • 1 ou;
  • miezul de la 5-6 nuci;
  • faina cat cuprinde;
  • 1/2 lingurita praf de copt;
  • dulceata de visine si gem de mere; 
  • 100 ml bors de putina sau zeama de lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu untura si dulceata:

Miezul de nuca se usuca in cuptorul cu microunde si se sfarmiteaza, nu se macina.

Oul se freaca cu zaharul, se adauga untura la temperatura camerei, nucile si praful de copt stins cu bors sau zeama de lamaie. Se adauga borsul si faina pana se obtine un alauat care sa poata fi intins. 

Se lasa putin aluatul sa se odihneasca dupa care se intind foi si se taie forme de diferite marimi. Pe aceste forme se pune cate putina dulceata si se aseaza in tava.(Eu am facut si cu dulceata si cu gem de mere) Se dau la cuptor pana se rumenesc marginile fursecurilor. 

Se iau din tava cand sunt calde pentru ca daca se lasa sa se raceasca se lipesc de tava din cauza dulcetei. 

TIPS-URI

1

Tava nu se unge pentru ca fursecurile au destula grasime de la untura.

2

Daca veti folosi gem, fursecurile nu se mai lipesc de tava, dar nu sunt la fel de gustoase ca cele cu dulceata de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu untura si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]