Fursecuri cu untura si dulceata

de Mariuka in Prajituri, 7 Noi 2011 | 10548 vizualizari

 

E o reteta luata de pe net , dar eu am mai facut niste mici modificari. (Am adaugat borsul si dulceata)

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri untura;
  • 5 linguri zahar;
  • 1 ou;
  • miezul de la 5-6 nuci;
  • faina cat cuprinde;
  • 1/2 lingurita praf de copt;
  • dulceata de visine si gem de mere; 
  • 100 ml bors de putina sau zeama de lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu untura si dulceata:

Miezul de nuca se usuca in cuptorul cu microunde si se sfarmiteaza, nu se macina.

Oul se freaca cu zaharul, se adauga untura la temperatura camerei, nucile si praful de copt stins cu bors sau zeama de lamaie. Se adauga borsul si faina pana se obtine un alauat care sa poata fi intins. 

Se lasa putin aluatul sa se odihneasca dupa care se intind foi si se taie forme de diferite marimi. Pe aceste forme se pune cate putina dulceata si se aseaza in tava.(Eu am facut si cu dulceata si cu gem de mere) Se dau la cuptor pana se rumenesc marginile fursecurilor. 

Se iau din tava cand sunt calde pentru ca daca se lasa sa se raceasca se lipesc de tava din cauza dulcetei. 

TIPS-URI

1

Tava nu se unge pentru ca fursecurile au destula grasime de la untura.

2

Daca veti folosi gem, fursecurile nu se mai lipesc de tava, dar nu sunt la fel de gustoase ca cele cu dulceata de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu untura si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pricomide asortate