Friptură de pui cu vişine

de Dana_Retetegg in Pui, 10 Iul 2011 | 4002 vizualizari

 

By http://retetegg.blogspot.com

Azi m-am gandit sa va prezint o reteta simpla insa de mare efect la o cina cu prietenii, o friptura de pui, mai exact copanele insotite de un sos excelent si de visine.

 

INGREDIENTE

  • 8 copanele de pui,
  • 200 gr visine,
  • 100 ml suc de portocale,
  • 50 ml visinata,
  • 1/2 telina,
  • frunze de telina,
  • 1 ceapa,
  • boabe de coriandru,
  • sare,
  • piper alb,
  • 4 catei de usturoi.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de pui cu vişine:

Am spalat copanelele, le-am crestat putin si le-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei.

Le-am impanat cu usturoi, iar pe langa ele am pus telina taiata bucati mici, ceapa taiata tot bucati, frunzele de telina.

Am adaugat boabe de coriandru, sare si piper alb + 50-60 ml apa.

Am pus tava la cuptor si am lasat-o pana cand copanelele au inceput sa prinda crusta.

Am scos tava si am adaugat peste pui visinele (eu le-am pus cu samburi), sucul de portocale (proaspat stoarse) si visinata (de preferat visinata de casa nu din comert).

Am mai lasat tava la cuptor aproximativ 20 de minute, apoi am oprit focul.

Am servit friptura alaturi de cartofi noi la cuptor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de pui cu vişine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui aromate, cu gutui si sos de vin