File de păstrăv la grătar cu...
Postat de: panacris in PastravPeştele se curăţă, se condimentează şi se lasă la rece cca. 15 minute. Folia de aluminiu se unge cu ulei de măsline, apoi se aşează peştele codimentat, se împachetează, apoi se...Citeste continuarea
Fasole cu carne de porc
Postat de: dariadeea in PorcCeapa se toaca marunt,morcovul se da prin razatoare.Intr-o oala punem 3 linguri de ulei si adaugam ceapa si morcovul sa se caleasca.Dupa ce s-au calit punem rosiile tocate marunt,adaugam fasolea...Citeste continuarea
Friptura de porc cu legume si vin...
Postat de: COSTEO in PorcCarnea de porc se portioneaza felii ,mai groase sau mai subtiri cum doreste fiecare. Fleicile se freaca bine cu sare,piper,condimente granulate,cimbru.Ungem o tava cu putin...Citeste continuarea
Friptura de porc la cuptor
Postat de: scortisoara in PorcCu o seara inainte de a gati carnea o punem la marinat. Ii facem niste cute in care bagam jumatati de catei de usturoi, iar apoi o "imbracam" bine in amestecul de curry, sare , boia ,...Citeste continuarea
File de cod cu usturoi
Postat de: elucubratiiculinare in PesteÎncingem cuptorul la 190 grade C. Fileurile de cod se aranjează într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și unsă cu puțin ulei de măsline. Fileurile de cod nu se...Citeste continuarea
Fasole verde cu usturoi reteta...
Postat de: dariadeea in Aperitive / GarnituriCum se prepara Fasole verde cu usturoi reteta traditionala romaneasca Eu am folosit fasole verde congelata.Mai intai am lasat-o sa se dezghete intr-o oala. Ceapa am tocat-o marunt,usturoiul...Citeste continuarea
Flan de ciocolata cu ghimbir
Postat de: ianculubita in PrajituriBatem bine ouale intr-un vas impreuna cu un praf de sare, zahar si faina. Adaugam laptele in care am topit ciocolata, amestecam bine apoi adaugam ghimbirul taiat marunt (eu am pus 4 cubulete)....Citeste continuarea
Fasole scazuta in paine
Postat de: aditochi in Mancaruri de legumeFasolea se pune la inmuiat de seara. Aruncam apa in care a stat peste noapte si o punem la fiert in apa curata a doua zi. Dupa ce a dat intr-un clocot schimbam din nou apa si o lasam de data asta...Citeste continuarea
Friptura la tigaie
Postat de: mihaelar63 in PuiCartofii noi se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si o legatura de patrunjel . Legumele se curata se spala si se feliaza . Pieptul de pui se feliaza bucati nu prea...Citeste continuarea
Farfalle cu pesto din feta si...
Postat de: doralinda72 in FarfalleFierbeti pastele in apa sarata si apoi strecurati-le. Puneti toate celelalte ingrediente intr-un blender si amestecati pana devine o crema mai groasa. Amestecati compozitia de pesto cu...Citeste continuarea
Fudulii de vițel cu sos de vin și...
Postat de: panacris in Cook and smileFuduliile curățate se taie felii, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un vas adânc, se adaugă oțetul, mirodeniil și apă rece, cât să le acopere, apoi se lasă...Citeste continuarea
Friganele dulci
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un bol punem ouale, mierea, esenta de vanilie, scortisoara, laptele, praful de sare si amestecam bine cu un tel. Feliile de paine se inmoaie in acest amestec, apoi le punem la prajit intr-o...Citeste continuarea
Fasole pastai scazute cu usturoi
Postat de: Alina26 in Mancaruri de legume1.Spalam pastaii ii curatam si ii taiem in 3 sau in 4. 2.Curatam ceapa si ardeiul si tocam marunt si ii punem la calit cu ulei de masline.Dupa aceea adaugam pastaile,punem apa cat cuprinde...Citeste continuarea
Friptura de pui in sos de vin si...
Postat de: RuxyRux in PuiSe marineaza carnea feliata in amestecul de ulei de palmier( sau grasime), sare si condimente. se tine o ora daca este posibil. Se pune uleiul de masline in tava si se aseaza feliile de carne....Citeste continuarea
Friganele cu banane
Postat de: alinutza1983 in DulciuriTaie bagheta in felii potrivit de groase, apoi pregateste un sos din oua, frisca lichida, lapte si zahar. Trece feliile de bagheta prin compozitia de lapte, apoi pune-le la prajit intr-o tigaie...Citeste continuarea
Frunze de vita pentru sarmalute
Postat de: Constelatialeu in ConserveSe culeg frunzele care sunt crude si nu sunt foarte crestate .Se taie coditele.Apa cu sarea se pun la fiert,cand incepe sa fiarba se pun frunzele in apa si se lasa pana-si schimba...Citeste continuarea
Ficatei de pasare pane
Postat de: cristeena20 in FicatPregatim ficatelul : eu am folosit ficatel de curcan. Il taiem in jumate si il condimentam cu sare, piper, usturoi si turnam putin lapte si vin alb. Il lasam la marinat cca 2 ore in frigider,...Citeste continuarea
Figaro...Figaro...Figaro :)
Postat de: Marilena in Prajituri-se amesteca untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si se formeaza o crema foarte fina -praful de copt l-am amestecat cu...Citeste continuarea
Falafel (chiftelute de naut)...
Postat de: bucatarie_marocana in Mancaruri de post-acopera nautul cu apa si lasa-l la inmuiat peste noapte. -pune intr-un mixer,chilli-coriandru-patrunjel-usturoi-bicarbonat de sodiu-sare-piper-ardei boia-chimen-si...Citeste continuarea
Friptura de porc cu legume la cuptor
Postat de: simona72 in PorcCarnea se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie. Partea cu soricul este crestata, sa treaca de soric pina la grasime, pe orizontala si pe verticala, sa formati romburi sau patratele. Se...Citeste continuarea
Frigarui la cuptor
Postat de: Alina26 in Pui1.Pregatim carne:spalam pieptul si il taiem cubulete potrivite si o condimentam cu sare.piper si usturoi praf..Taiem si carnati circa 2cm. 2.Spalam si legumele si dovleceii ii taiem rondele de...Citeste continuarea
Fursecuri umplute cu nuca de cocos
Postat de: Valclaudia in PrajituriAluatul se face amestecand toate ingredientele enumerate mai sus. Rezulta un aluat nelipicios, cu care se lucreaza usor, pe care-l vom tine timp de o ora la frigider. Intre timp preparam...Citeste continuarea
Ficatei de pui in aluat
Postat de: dariadeea in FicatMai intai se scoate aluatul la dezghetat la tempretatura camerei. Ficateii se spala bine, se dau prin faina si se pun in tigaie la prajit. Dupa ce s-au facut se scot cu o paleta cu gauri (bine...Citeste continuarea
Fasole verde scazuta, reteta simpla...
Postat de: babi5 in Mancaruri de legumeCum se prepara Fasole verde scazuta, reteta simpla si gustoasa pentru o masa sanatoasa si delicioasa Intr-o cratita de 3l am pus uleiul, ceapa, zarzavatul curatat spalat si tocat marunt in...Citeste continuarea
File de pangasius in sos de unt si...
Postat de: gurita_ta2005 in PangasiusSe pune untul impreuna cu uleiul de masline intr-o tigaie, cand s-a incins se pun bucatiile de peste condimentate inainte. Se lasa circa 5 minute pe fiecare parte. Se servesc cu zeama de...Citeste continuarea
Friptura de porc si garnitura de...
Postat de: aliliana in PorcCarnea: a fost condimentata cu sare, piper, stropita cu ulei de masline. Cartofii: curatati de coaja, dati cu sare, piper, menta si chimen,marar verde. Stropiti cu ulei de maline. Se...Citeste continuarea
Friptura de curcan in sos de...
Postat de: merisor67 in CurcanPortionam carnea de curcan astfel incat sa incapa in tava. Curcanul meu a fost micut asa ca a avut loc lejer. Presaram condimentele pe friptura de curcan , o asezam in tava unde punem si...Citeste continuarea
Fasole verde cu pui
Postat de: privatelaura in PuiAm curatat, spalat si tocat usturoiul verde. Am oprit cateva tulpini pt pus spre sfarsit. Pulpele le-am curatat si le-am spalat. Intr-o tigaie, am pus un pic de ulei masline, am aruncat...Citeste continuarea
Focaccia cu rosii si usturoi
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriOmogenizam faina cernuta cu sare, ulei si apa foarte calduta si praful de copt. Daca folosim drojdie proaspata vom prepara o mica maiaua. Lasam alautul sa se odihneasca 5-10 minute pana cand...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu legume
Postat de: Elena_Daria in PuiSpalam bine pieptul de pui si legumele. Carnea o taiem cubulete, ardeiul in patratele, iar dovlecelul si vanata cu tot cu coaja le taiem in cubulete. Legumele le condimentam cu sare, iar...Citeste continuarea
Flan de portocale
Postat de: ianculubita in DulciuriSpalam portocalele si una o radem. Fierbem laptele 10 minute cu esenta de vanilie si coaja de portocala, dupa care se da vasul deoparte. Frecam bine ouale cu jumatate din zahar, turnam laptele...Citeste continuarea
Fasole verde scazuta cu usturoi si...
Postat de: mon in Mancaruri de legumeCeapa o tocam marunt, o punem la calit in putin ulei, adaugam fasolea verde si o cana de apa (200ml) lasam sa fiarba 15 minute. Separat incalzim putin ulei punem in el usturoiul tocat marunt,...Citeste continuarea
Fasole pastai cu carnati afumati
Postat de: COSTEO in Mancaruri cu carneFasolea pastai se curata si se spala bine in 2-3 ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp, se toaca fin ceapa, usturoiul si ardeiul si se pun la calit intr-o tigaie cu putin...Citeste continuarea
Fasole verde cu trei feluri de carne
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneSe curăță ceapa verde, usturoiul verde și se pun la călit în puțin ulei și apă. Între timp fripturile se mărunțesc, apoi se adaugă la amestecul de ceapă devenit translucid....Citeste continuarea
Fudulii de curcan pane
Postat de: epurasha2bb in CurcanLe dam prin jet de apa, le scoatem cu grija pielita de deasupra, le lasam 10-15 minute in apa rece cu putin otet.Le scurgem, le lasam sa se usuce putin si le condimentam cu sare, piper si...Citeste continuarea
Fasole batuta cu ceapa verde si...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriFasolea se lasa in apa peste noapte. Se pune la fiert fasolea timp de 1.5 -2 ore.Se scurge de apa si se pune in robotul de bucatarie.Se adauga usturoiul pisat si ceapa verde taiata feliute....Citeste continuarea
Farfalle la Cuptor
Postat de: Alina26 in Farfalle1.Punem o oala cu apa si sare la fiert.Cand fierbe apa punem pasta si lasam sa fiarba.Cand a terecut timpul de firbere (precizat pe ambalaj),scurgem pasta,o clatim cu apa rece si lasam la scurs....Citeste continuarea
Fursecuri vesele cu nuca,stafide si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriOuale cu zaharul le mixam pana devin cremoase,apoi adaugam uleiul ca la maioneza,stoarcem zeama de lamaie si omogenizam. La final adaugam faina si nuca macinata. Ungem formele cu ulei si cu...Citeste continuarea
Friganele cu Miez de lapte
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriPentru inceput spalam ceapa si mararul si le tocam marunt. Batem bine cele doua oua cu putina sare si marar verde tocat. Ungem feliile de paine cu ou si...Citeste continuarea
Fructe facute salata
Postat de: Patricia_Iordache_79 in SalateSpalam toate fructele. Pepenele (cu tot cu coaja) il taiem pe jumatate cu ajutorul unui cutit special (in forma de triunghi). Taiem apoi capatul cu codita astfel incat sa putem avea...Citeste continuarea
Friptura la gratar
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCarnea o pregatim de seara cu mixtul de condimente.Carnatii ii punem in tepuse,pregatim si frigaruile de pui,bucatele de pulpa de pui si ceapa. Apoi taiem lemnele,pregatim jarul pentru...Citeste continuarea
Frigarui
Postat de: elenita in DulciuriCapsunile au fost spalate si sterse de apa,miezul de lapte scos din cutiuta si lasat putin la scurs,tableta de ciocolata am rupt-o bucatele am pus-o intr-un bol si am dat-o la microunde cu o...Citeste continuarea
Friptura de rata cu sos de vin rosu
Postat de: simona72 in RataCrestam pielea de la pulpe si piept pina ajungem la carne. Citeva boabe de piper le zdrobim in mojar, adaugam sare, cimbru uscat, rozmarin uscat(cite putin din fiecare), amestecam, iar cu aceste...Citeste continuarea
Fasole scazuta cu salam
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneFasolea alba boabe se curata de impuritati , se spala si se pune la fiert cu un varf de bicarbonat de sodiu . Se lasa sa dea un clocot[10 min ]. Scurgeti fasolea , completati cu apa ....Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca si gem
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-se bate untul cu zaharul pana devine pufos -se adauga galbenusul de ou si se amesteca pana se combina -se adauga faina si sarea si se framanta bine -daca aluatul este prea moale se...Citeste continuarea
Friptura de vita in sos de vin
Postat de: Marilena in Vita-se pregateste un sos din pasta de tomate,vin,cola,apa,sare si piper -se portioneaza carnea si se aseaza intr-un vas -se acopera cu sos apoi se adauga ceapa,morcovul si portocala taiate...Citeste continuarea
Friptură de miel
Postat de: botcrina in OaieSe spală carnea de miel bine. Se curăţă usturoiul, slănina se taie felii subţiri, apoi se împănează cu acestea carnea de miel. Tocăm verdeaţa mai grosier. Punem...Citeste continuarea
Friptura de miel
Postat de: MotanLaOale in OaiePulpa de miel se curata si se spala bine. Intr-o tava se pune uleiul si pulpa si se unge bine cu ulei. Se presara vegeta, boia, piper si se pune un pahar cu apa stropind si pulpa. Se...Citeste continuarea
Friptura de miel
Postat de: Constelatialeu in OaieSpalam bine carnea de miel, ungem cu 50 ml ulei, apoi o ''imbracam'' in condimente Cosmin. Taiem niste usturoi verde si punem peste friptura de miel , apoi turnam un pahar cu vin rosu si...Citeste continuarea
Friptura asortata
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carneSe spala carne ade porc si se taie cuburi mai mari. Se curata pulpele de pui de piele si se spala bine Carnatul se taie bucati de 2-3 cm . Se pune carnea de porc, pulpele de pui si...Citeste continuarea