Farfalle cu pesto din feta si oregano proaspat

de Doralinda in Farfalle, 7 Iun 2013 | 3778 vizualizari

 

O reteta rapida si gustoasa! Nu e nevoie de descriere, deja numele zice tot! Asa cum ati observat cred, grecii folosesc aproape in orice mancare oregon sub variante proaspata sau uscat, eu am pe balcon un ghiveci de oregon care e foarte rezistent la orice temperatura(cel putin la noi) si din care ma servesc de cate ori am nevoie. E o planta usor de intretinut, nu e ca mararul sau leusteanul care trebuie sa o verifici in fiecare zi si da un gust si miros minunat preparatelor.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr farfale
  • Ptr pesto:
  • 100 branza feta rasa
  • jumatate buchet patrunjel
  • 5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita capere
  • 5 linguri oregano proaspat
  • 1 ceapa mica tocata gros
  • 5 masline vrezi fara samburi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu pesto din feta si oregano proaspat:

Fierbeti pastele in apa sarata si apoi strecurati-le.

Puneti toate celelalte ingrediente intr-un blender si amestecati pana devine o crema mai groasa.

Amestecati compozitia de pesto cu pastele si ...gata de servit!

Rapid nu?!

TIPS-URI

1

Puteti inlocui maslinele verzi cu cele negre grecesti, kalamon (regiunea kalamata)

2

daca nu va place prea iute, atunci puneti doar o bucata de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu pesto din feta si oregano proaspat" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Penne cu pesto alla genovese si nu numai...