Focaccia cu rosii si usturoi

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2013 | 11656 vizualizari

 

Focaccia este o paine plata , traditionala in Italia, care seamana foarte mult cu blatul de pizza.
Cunoscuta chiar din timpul Romei Antice, "panis focacius" a devenit o emblema a aromelor italiene.
O paine aromata, parfumata in care predomina ierburile mediteraneene: oregano, busuioc, cimbru. Sa nu uitam de gustul fin dat de uleiul de masline, sanatate curata. In prezenta reteta am adaugat cateva ingrediente deosebite: branza de capra, rosii si usturoi, care imbinate cu focaccia dau o simfonie de arome.
Echilibrul aromelor nu se gaseste in cantitati, ci in simturile celui care gateste. Fiecare ingredient trebuie analizat, mirosit, atins. Aluatul trebuie lucrat cu mainile pentru a ajunge la o consistenta elastic-lipicioasa si o textura fina, lucioasa.
Buon appetite!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 praf de copt sau 1/4 bucatica drojdie (7,5 g)
  • un pahar apa calda-calda
  • 2 linguri oregano
  • 2 rosii
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri amestec din: cimbru, busuioc
  • 4 linguri sos de rosii
  • 50 g branza de capra (cascaval, mozzarela)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu rosii si usturoi:

Omogenizam faina cernuta cu sare, ulei si apa foarte calduta si praful de copt. Daca folosim drojdie proaspata vom prepara o mica maiaua. Lasam alautul sa se odihneasca 5-10 minute pana cand pregatim ingredientele.

Feliem rosiile si usturoiul, branza o feliem sau o dam pe razatoare.

Tapetam o tava cu hartie pentru copt, asezam aluatul in forma rotunda si cu degetele apasam alatul din interior spre exterior pana cand aluatul devine suficient de intins (0,5 cm grosime).

Ungem suprafata focacciei cu sos de rosii, asezam rosiile feliate, usturoiul, condimentele, branza si stropim putin cu ulei de masline. Punem tava in cuptorul incalzit la 180 C. Timp de coacere: 10 minute la foc puternic, 10 minute la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu branza,cascaval si kaizer la cuptor