Fasole batuta cu sos de ceapa
Postat de: AdriiAdi in Mancaruri de postAlegi si speli fasolea apoi o pui la fiert. Stii cand boabele s-au fiert atunci cand se sfarama daca le presezi cu degetul. Scurgi fasolea de apa si o pisezi sau o pui in blender. Ceapa o...Citeste continuarea
Friptura de curcan in sos de vin cu...
Postat de: Doinavar in CurcanSe spala carnea si se pune intr-un lighenas, apoi se adauga ceapa curatata si taiata rondele subtiri, ienibaharul, cateii de usturoi necuratati si taiati in doua, un peperoni taiat bucati,...Citeste continuarea
Fursecuri glazurate cu ciocolata
Postat de: ana77 in Prajituri- amestecam toate ingredientele lichide la mixer - incorporam faina cu o lingura - punem cu un pos sau cu lingurita cum am facut eu din lipsa de timp aluat in tava tapetata cu hartie copt...Citeste continuarea
Fursecuri cu dulceata
Postat de: antici_gabytza in PrajituriAmestecam untul cu zaharul si esenta de lamaie. Treptat adaugam oul batut, colorantul si laptele. Adaugam faina cu praful de copt pana se formeaza un aluat nelipicios. Luam o bucata de aluat o...Citeste continuarea
Fursecuri spirala
Postat de: eduard_09 in DulciuriUntul moale il mixam cu zaharul, adaugam oul, praful de sare, zeama de lamaie si treptat faina. Amestecam pana se omogenizeaza. Aluatul il impartim in 2, intr-una adaugam cacao si omogenizam,...Citeste continuarea
Friganele (Gigi-Papa)
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriPunem laptele intr-un castronel. Ouale le batem cu un praf de sare. Feliile de paine le dam una cate una prin lapte, apoi prin ou (in aceasta ordine) si le punem la prajit in ulei incins. Le...Citeste continuarea
Friptura de porc fiarta
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PorcPunem apa la incalzit. Taiem carnea bucati cat palma (nu palma de barbat ;) si le batem putin fara sa le rupem. Intr-o tigaie cu putin ulei rumenim carnita vreo 10 minute pe ambele parti apoi...Citeste continuarea
Fursecuri catelusi
Postat de: antici_gabytza in PrajituriMixam margarina cu zaharul pana se dizolva zaharul.Adaugam smantana si esenta.Amestecam si adaugam galbenusurile amestecate cu plicurile de zahar vanilat.Impartim compozitia in 2. In prima...Citeste continuarea
Floricica cu susan
Postat de: medioto59 in PiinePentru framantat am folosit masina de paine..................ordinea in care am pus ingredientele in cuva este cea scrisa mai sus,mai putin susanul si galbenusul.Selectam programul pentru aluat....Citeste continuarea
Fursecuri inima
Postat de: eduard_09 in DulciuriGalbenusul se mixeaza cu zaharul,adaugam untul maole si mixam pana se omogenizeaza,adaugam zeama de portocala si faina amestecata cu praful de copt si sarea,amestecam pana se incorporeaza.Invelim...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: eduard_09 in DulciuriUntul il mixam cu zaharul si coaja de lamaie,adaugam oul si albusul batut,zeama de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza Amestecam cca 350 g faina cu praful de copt si adaugam in compozitia...Citeste continuarea
Faguri
Postat de: stratulatgeorgiana in PrajituriSe amesteca toate ingredientele intr-un bol cu mixerul se adauga treptat faina apoi se coc in forma de pancake(faguri). Se umplu cu diferite compozitii...fie pudding de caramel,gemuri...Citeste continuarea
Ficat pane
Postat de: iri_love in FicatPentru inceput se pregateste ficatul. Se spala si se portioneaza ca si pieptul de pui pentru snitele. Se trece fiecare bucata de ficat prin faina si apoi se prajeste intr-o tigaie cu...Citeste continuarea
Ficatei de curcan in sos de vin rosu
Postat de: Sidy in FicatCuratam ceapa , o tocam marunt si o sotam in untul topit.Cand este aproape gata adaugam cateii de usturoi tocati marunt, apoi ficateii curatati si spalati.Adaugam supa de carne peste ei si ii...Citeste continuarea
Freddoccino
Postat de: doralinda72 in CafeaIntr-un vas, amestecati toate ingredientele in afara de lapte si gheata, apoi puneti intr-un blender un pahar plin cu gheata( acelasi pahar care il veti folosi la servire), apoi turnati laptele si...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ceapa
Postat de: abstract01 in FicatSe spala bine ficateii, se scoate pielita, apoi se scufunda un minut in apa fierbinte. Se acopera cu lapte si se lasa asa timp de 30 min. Intr-o tigaie topiti unt , taiati ceapa marunt si...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postFasolea se lasa la inmuiat de seara.Dimineata se pune la fiert si se schimba apa de 3 ori.Cand s-a fiert bine se scurge de apa si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se pune in robot si se paseaza...Citeste continuarea
Fasole facaluita, cu sos de ceapa
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postAm spalat fasolea si am lasat-o de seara pana dimineata in apa cat sa fie acoperita. A doua zi am scurs apa,am mai clatit si am pus-o la fiert in putina apa, tot cat sa fie acoperita, iar cand...Citeste continuarea
Fasole la ceaun
Postat de: botcrina in PorcIncingem ceaunul, punem uleiul şi sotăm legumele tăiate cubuleţe, după care adăugăm şi cârnatul rondele. Stingem cu apă şi adăugăm ciolanul, sare şi piper, apoi lăsăm să...Citeste continuarea
Fundite cu kaizer si rosii in bulion
Postat de: iri_love in FarfallePentru inceput punem apa la fiert cu sare si un pic de ulei. Dupa ce a fiert apa adaugam pastele si le lasam cam 8 minute, dupa care se scurg. Cat fierbe apa pentru paste pregatim sosul:...Citeste continuarea
Fursecuri marocane cu ciocolata...
Postat de: JamilaCuisine in PrajituriPuneti intr-un bol faina, untul, oul, sarea, praful de copt si trei linguri de zahar vanilat si amestecati bine cu mana sau cu un mixer manual. Eu am folosit noul meu mixer KitchenAid care mi-a...Citeste continuarea
Foi cu branza dulce si crema de...
Postat de: alldaycooking in DulciuriPentru foi am amestecat branza dulce cu zaharul vanilat, zahar brun si ulei. Am adaugat apoi faina si bicarbonatul si am framantat un aluat consistent. Am impartit aluatul in 3 parti egale. Am...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu praz
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carnePrazul se taie rondele si se pune la calit in cratita,se adauga lingurita de maggi legume, piper,ficatul de pui si o cana cu apa.Se pune capacul si se lasa sa se inabuse la foc mic, pana ce este...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie si unt
Postat de: postavaru in PrajituriMixam untul impreuna cu zaharul si coaja de lamaie. Adaugam apoi oul batut si zeama de lamaie si mixam pana se incorporeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in compozitie iar la...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ceapa si mamaliguta
Postat de: cristeena20 in FicatCuratam ficatul si il portionam dupa preferinte. Taiem ceapa julien si o punem in tigaie la calit cu ulei de masline. Dupa 5 minute, cand ceapa s-a mai inmuiat, adaugam ardeiul gras taiat fasii...Citeste continuarea
Farfalle cu mazare si brocolli
Postat de: TAB1TA in FarfalleSe pun pastele la fiert in apa cu sare si ulei, si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Separat, fierbem apa intr-o oala si oparim mazarea si broccoli. Fierbem 4-5 minute. Dupa...Citeste continuarea
File de macrou cu sos asiatic
Postat de: Oana in PestePestele se curata, se scoate cu atentia sira cu oase, se spala si se sterge cu un prosop de hartie. Se amesteca ustoriul ras cu ghimbirul ras, coaja de lamaie si sare si se freaca cu acest amestec...Citeste continuarea
Fusilli cu crema de branza si bacon
Postat de: Oana in FusilliSe pun pastele la fiert in apa cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj. Se prepara un sos beschamel, astfel: se pune laptele la fiert. Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga faina si...Citeste continuarea
File de pui cu sos de muștar
Postat de: panacris in PuiUsturoiul se curăță, se mărunțește, se amestecă cu ceapa verde (eu am folosit ceapă din ghiveci!) tocată mărunt, roșiile, muștarul, uleiul de măsline, uleiul de chilli și...Citeste continuarea
Fursecuri cu stafide
Postat de: Ina in DulciuriBatem albusurile spuma cu un praf de sare si turnam zaharul, continuand mixarea pana ce acesta se topeste complet, iar spuma devine lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile , uleiul , amoniacul...Citeste continuarea
Fasole prajita
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de postFasolea o punem in apa de cu seara. Punem la fiert in apa rece si le schimbam apa de 2-3 ori. Cand schimbam ultima data lasam sa fiarba la foc mic pana fierbe bine. Intre timp calim ceapa si...Citeste continuarea
Falafel
Postat de: Bucatardinpasiune in Mancaruri de postIn primul rand trebuie sa lasam nautul la inmuiat 24 ore in apa. Nu necesita fierbere, pentru ca in 24 de ore se inmoaie suficient de mult.Dupa expirarea timpului il maruntim in robotul de...Citeste continuarea
Friptura de porc cu pastai de...
Postat de: cristeena20 in Porc- Pregatim carnea: eu am avut deja gata facuta si am taiat felii de cotlet care a fost la cuptor. Sunt bune si gratarele de orice fel. - sosul de ciuperci se pregateste separat dintr-un...Citeste continuarea
Friptura din piept de porc cu...
Postat de: Doinavar in PorcSe cresteaza bucata de piept pe partea cu sorici, cam din 2 in doi cm, dar nu pana jos, se mai lasa cam 15 mm. In crestaturi se umple cu un amestec preparat din 2 linguri ulei de masline, sare,...Citeste continuarea
Fasole verde scazuta
Postat de: timea in Mancaruri de legumeSe pune la calit ceapa si ardeiul tocat, timp de cateva minute, se adauga 2 cani de apa, iar cand apa fierbe se pune fasolea asa congelata cum e din congelator. Se lasa la fiert aprox 15 min,...Citeste continuarea
Friptura de pasare cu ciuperci si...
Postat de: Ina in PuiIntr-o tigaie incingem o lingura de unt si adaugam legumele congelate, lasand pe foc 5 minute. Orezul il spalam bine si-l fierbem in apa cu sare si o lingura de unt. Scurgem surplusul de...Citeste continuarea
Fasole facaluita / batuta
Postat de: Ina in Mancaruri de postLasam fasolea sa se inmoaie cateva ore, in apa rece sau usor calduta. Daca este nevoie adaugam apa din cand in cand, intrucat aceasta va fi aborbita destul de repede de boabele de fasole....Citeste continuarea
Fasole cu costita de porc
Postat de: elena001 in PorcPunem fasolea la fiert si carnea intr-un vas separat. Intre timp punem uleiul la incins, adaugam ceapa,ardeiul tocate marunt,bulionul,amestecam. Punem putina apa si lasam sa fiarba ....Citeste continuarea
Fusili in sos picant
Postat de: privatelaura in FusilliPastele se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb cam 8-10 min. Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline. Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se zdrobeste un...Citeste continuarea
Friptura din piept de pui cu...
Postat de: Doinavar in PuiSe desfasoara pieptul de pui taindu-l dinspre mijloc spre margini si se bate pe un fund de lemn ud dandu-i o forma dreptunghiulara. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, paprika....Citeste continuarea
Felii de carne de vitel cu pesmet...
Postat de: loredanaaa in VitaSe sareaza carnea dupa gust. Pesmetul se amesteca cu parmezan,patrunjelul si usturoiul taiat cat mai marunt. Feliiile de carne se trec prin- ulei de masline (daca aveti de...Citeste continuarea
Fasole batuta cu ceapa verde si...
Postat de: privatelaura in Mancaruri de postFasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita mai mare cu mai multa apa. Se scurge de apa fiarta pe parcursul fierberii, si se pune la fiert in continuare in alta apa. (eu schimb...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: Bunica in Mancaruri de postFasolea se pune la inmuiat inainte.Eu am pus foaolea de aseara. Apa in care a fost inmuiata se arunca si se pune alta pentru fiert. Dupa ce a dat cateva clocote se arunca si aceasta apa....Citeste continuarea
File de somon cu legume sotate
Postat de: dakris in SomonPestele portionat se condimenteaza, se unge cu putin ulei si se frige pe un gratar de aragaz. Legumele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg. Intr-o tigaie teflonata ori ceramica se pune...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: dakris in Mancaruri de postFasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata (la hidratat), apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care...Citeste continuarea
Fartons (bastonase pufoase)
Postat de: lacrimioara in PrajituriIntr-un bol punem faina si facem in mijloc o gaura si punem ouale la temperatura camerei,drojdia dizolvata in apa calduta,zaharul si sarea, sarea se pune pe margine nu peste drojdie ca...Citeste continuarea
File de cod gratinat
Postat de: elucubratiiculinare in PesteFileurile de cod se lasă la dezghețat peste noapte în frigider. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Într-o castronel batem bine oul cu 4 linguri de lapte. Se...Citeste continuarea
Fricassée de caïon/Carne de porc...
Postat de: Doinavar in PorcTaiati carnea cubulete nu prea marunte, cam de 2-3 cm latura si lasati-o la marinat, in frigider, intr-un baitz preparat din 2 linguri ulei de masline, vinul alb, coniac, cimbru, tarhon, piper si...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata sau nutella
Postat de: mikidaniro in PrajituriIntr-un vas incapator se pun faina,zaharul pudra,praful de copt,zaharul vanilat si se amesteca bine,apoi se pun margarina sau untul la temperatura camerei,galbenusul,aromele si se framanta bine...Citeste continuarea
Friptura simpla din ceafa de porc
Postat de: loryt in PorcSe taie carnea in bucati maricele, dar nu foarte groase. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga carnea, foile de dafin, boiaua, sarea, boabele de piper (cam o lingurita) si se adauga apa, atat cat...Citeste continuarea