Felii de carne alla pizzaiola
Postat de: loredanaaa in VitaFeliile de carne le condimentam cu sare si piper dupa care le lasam sa stea vreo 30 minute. Rosiile se taie cubulete. Se piseaza usturoiul si se amesteca cu rosiile,sare Se da la...Citeste continuarea
Ficat de pui in bacon
Postat de: aliliana in FicatSe curata ficatul, se spala foarte bine. Se pune la scurs. Se face un mix din condimentele prezentate. Ficatul se trece prin acest amestec, dupa care se realizeaza rulourile. Cand sunt...Citeste continuarea
Fasole boabe cu slaninuta afumata...
Postat de: medioto59 in Mancaruri de legumeSe tine fasolea la inmuiat in apa rece(eu o pun de obicei de seara pana a doua zi dimineata). A doua zi scurgem de apa si spalam bine fasolea sub jet de apa rece.Se pune la fiert si se...Citeste continuarea
Fantezie cu portocale
Postat de: vio_dreams in TorturiBatem ouale cu zaharul si cand compozitia devine incepe sa se ingroase adaugam faina amestecand pana la omogenizare . Impartim in doua si coacem pe rand in forma de tort cu margini...Citeste continuarea
File de somon cu piper rosu si lamaie
Postat de: vio_dreams in SomonSpalam fileul si il uscam cu un prosop. Il stropim cu zeama de la jumatate de lamaie. Presaram amestecul de ierburi pe toata suprafata si asezonam cu sare si presaram boabe de piper rosu...Citeste continuarea
Fursecuri cu dulce de leche...
Postat de: Criss in DulciuriSe bate untul moale cu zaharul, vanilia pana devine spumos. Se adauga oul + galbenusul, se bate pana devine o crema lucioasa, dupa care se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de...Citeste continuarea
Fasole mixta cu carnati de casa si...
Postat de: privatelaura in Mancaruri de legumeAm ales, spalat si pus la fiert fasolea. Am fiert-o de i-au sarit boabele, am schimbat apa de vreo 4 ori, Ceapa am curatat-o si am taiat-o cubulete. Intr-un ceaun, am pus un pic de ulei si am...Citeste continuarea
Friptură mexicană de vită
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaÎntr-o tigaie se încălzește untul, se adaugă fulgii de chili și se infuzează 1 minut. Se adaugă bucățile de carne și se gătesc 2 minute jumătate pe fiecare parte, apoi se...Citeste continuarea
File de macrou in aluat de snitele
Postat de: merisor67 in PesteDin ingredientele de mai sus facem o compozitie ca de snitele, adica batem ouale cu sare, adaugam laptele, usturoiul pisat bine, mustarul si 3 linguri de faina. Restul de faina il punem pe un...Citeste continuarea
Fasole batuta cu ciolan afumat
Postat de: mosuletulene in Mancaruri de legumeam pus fasolea la inmuiat si am lasat-o asa 4 ore ca sa evitam parfumarile concentrate si caderi de nasuri am fiert fasolea inmuiata, dintr-o apa, separat am oparit putin ciolanul sa ii scot...Citeste continuarea
Foi "Lica" cu crema Nutella
Postat de: Constelatialeu in PrajituriNutella se freaca cu untul pana devine o crema spumoasa, se intinde intre foi, deasupra se toarna serbetul si ciocolata topita. Citeste continuarea
Fursecuri bicolore
Postat de: antici_gabytza in DulciuriAmestecam bine margarina cu zaharul vanilat si zaharul pudra. Adaugam lingurile de lapte si esenta, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Impartim coca in 2 iar intr-una punem cacao....Citeste continuarea
Foietaj împletit cu brânză dulce...
Postat de: diaconta in DulciuriAm pregatit aluatul foietaj dupa reteta de aici. Am pregatit cele doua umpluturi. Am întins doua foi.Pe mijlocul fiecaruia am pus umplutura si am crestat marginile asa cum se vede...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem
Postat de: Constelatialeu in DulciuriUntul se freaca cu zaharul pana devine spumos,se adauga ouale,zaharul vanilat si amoniacul stins,apoi faina.Se face o coca consistenata.Se lasa un pic la rece.Se ininte o foaie si se taie in...Citeste continuarea
File de pangasius crocant
Postat de: gurita_ta2005 in PangasiusBucatiile de pangasius de taie in doua si se pun la marinat cu zeama de lamaie, ulei de masline si tarhon timp de 30 minute. Intr-o farfurie se pun egal faina si malai, se amesteca si se dau...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de postFasolea se pune la inmuiat cu cateva ore inainte de a o fierbe. Punem fasolea la fiert schimband apa de 2 ori. Ultima data adaugam morcovul curatat si 1 ceapa curatata, sare si lasam sa fiarba....Citeste continuarea
Frigarui aromate Tandoori
Postat de: simona72 in CurcanCarnea de curcan spalata si curatata de pielite, la mine au mai ramas, o taiem in cuburi nu prea mari dar nici mici, sa le putem pune pe un bat pt frigarui. Ciupercile le spalam si pe ele, iar...Citeste continuarea
Focaccia cu masline si rosii
Postat de: simona72 in PiineAmestecam cele doua feluri de faina intr-un castron, punem si sarea si mai amestecam putin, facem o groapa la mijloc in care vom pune maiaua pe care o pregatim astfel: intr-un castron punem...Citeste continuarea
Felioare de franzela cu mousse de...
Postat de: alba_zori in Aperitive / GarnituriAm taiat franzela felioare mici si asezat pe farfurie. Am desfacut cutia de ton si am scurs uleiul. Am pus in mixer cu branza, putin ulei, putin otet, zeama de lamaie o lingura si am mixat pana...Citeste continuarea
Floricele-aperitiv
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriDecongelati aluatul la temperatura camerei . Intindeti foia si cu ajutorul unei forme de biscuiti decupati ,, floricele '' Ungeti floricelele cu ou batut cu ajutorul unei pensule de silicon...Citeste continuarea
Friptura de vitel cu sos de hrean
Postat de: Sidy in VitaCuratam cartofii, pastarnacul si ceapa si le taiem bucati, dupa preferinta. Intr-un vas termorezistent punem putin ulei de masline , apoi asezam legumele taiate, impreuna cu morcovii baby.Le...Citeste continuarea
Foite cu crema de vanilie si ciocolata
Postat de: Creatsa in PrajituriSe mixeaza margarina/untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un ou, laptele si amoniacul si se omogenizeaza bine. Se imparte compozitia in 2 parti...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriSe freaca ouale cu zaharul si praful de sare,se adauga nuca si amoniacul,apoi untura si faina.facem o coca consistenta pe care o dam prin masina de tocat,la care am montat dispozitivul de...Citeste continuarea
Figurine din ciocolata de casa
Postat de: adnia in DulciuriAm fiert apa cu zaharul pana s-a leagat siropul. Am stins focul si am adaugat untul si am amestecat totul pana s-a topit untul. Compozitia am impartit-o in doua: in prima parte am adaugat cacao si...Citeste continuarea
Ficat de porc cu sos
Postat de: gurita_ta2005 in FicatFicatul se taie felii potrivite,se clatesc bine sub jet de apa se pun intr-un castron si se lasa in lapte cel putin 30 minute pentru a devenii mai fraged,sa nu fie uscat.Pe o farfurie se pune...Citeste continuarea
Frigarui de fructe
Postat de: adnia in DulciuriVoiati ceva dulce, rapid si usor de preparat? Nimic mai simplu: se iau cateva bete de frigarui, pe care se infig fructe (ce aveti la indemana), se stropesc cu putin sirop de menta (eu...Citeste continuarea
Friptura de porc in sos brun
Postat de: Marynela16 in Mancaruri cu carneCotletele se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se scot pe o farfurie si se pastreaza o ceasca cu zeama in care au fiert. Ceapa se taie felii la fel si ciupercile si se...Citeste continuarea
Ficat de vițel cu ceapă și mere
Postat de: panacris in VitaFicatul se curăță, se spală și se taie felii potrivite. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic cca. 10 minute,...Citeste continuarea
Friganele
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriSe face un amestec din lapte, oua, sare , piper. Feliile de paine se trec prin compozitia formata mai sus. Se lasa putin la inmuiat pe o parte si pe alta si pe pun in tigaia unde uleiul este pus...Citeste continuarea
Friptura de porc cu cartofi natur...
Postat de: aliliana in PorcCarnea de porc se spala, portioneaza, sterge si se condimenteaza. Se pune intr-o tava cu o cana cu apa si o cana cu vin si se da la cuptor. Se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti....Citeste continuarea
Friptura frageda de vitel
Postat de: merisor67 in VitaCarnea scoasa din congelator am plonjat-o asa inghetata direct in marinata facuta din apa amestecata cu otet si sare. Eu am pus-o seara, iar dimineata am mai amestecat-o in marinata sa se patrunda...Citeste continuarea
Fasole batuta sau frecata...
Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / GarnituriFasolea fiarta si scursa de apa o punem in blender si o mixam pana ii vine rau :)), serios... o bleduim rau de tot. Peste fasolea batuta adaugam ceapa rosie tocata marunt, maioneza de...Citeste continuarea
Fasole galbena scazuta
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de postFasolea o spalam bine. Tocam ceapa si usturoiul si le lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam fasolea cu doua cani de apa calda si sare dupa gust. Cand scade apa si daca...Citeste continuarea
File de peste pane
Postat de: cristeena20 in Peste- Decongelam fileurile de peste, absorbim apa cu prospape de hartie si apoi presaram cu sare, piper,pasta de usturoi si putina zeama de lamaie. Lasam in aceasta marinata cca 30 min. - Batem...Citeste continuarea
Frigarui de legume
Postat de: adnia in Mancaruri de legumeNu cred ca avem nevoie de reteta, nu? Doar punem ce legume ne plac si avem la indemana, le infigem pe bete de frigarui, le condimentam si le ungem cu putin ulei de masline, le condimentam si...la...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu legume si...
Postat de: amalia01 in Pui- pieptul de pui se curate de piele, se spala si se fierbe 20 de minute in apa cu sare,impreuna cu morcovii si broccoli; -...Citeste continuarea
Friptura de porc cu salata de surimi:)
Postat de: AnyCostescu in PorcSalata se face astfel:se fierb pastele si se scurg de apa. Se taie ceapa marunt. Se taie si castravetii si surimi . In cuptorul incalzit la 180 grade se pune carnea de porc taiata dupa...Citeste continuarea
Fenicul in sos de rosii
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeFenicul se curata si se taie in patru.Se pune la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Separat intr-o tigaie punem la calit ceapa tocata marunt.Cind aceasta s-a calit adaugam feniculul...Citeste continuarea
Fasolica fideluta cu muschiulet de...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneFasolica am avut-o gata fiarta,doar am scos-o de la congelator.dar cand avem fasoloe proaspata,o curatam la capete,o rupem mai mica si o fierbem in apa cu putina sare. Ceapa o taiem marunt si o...Citeste continuarea
Ficatei de pui in sos de rosii
Postat de: caroline in PuiFicateii se spala,se curata de pielita si se lasa la scurs. Se pune intr-o tigaie putin ulei. Adaugam ceapa taiata juliene.Se caleste 2 minute si apoi adaugam dovlecelul taiat in cuburi...Citeste continuarea
Frigarui de porc
Postat de: Constelatialeu in PorcSe taie carnea cubulete potrivite.Ceapa se curata si se taie in 4,apoi se desprind 1-2 foite.Rosiile la fel se taie in 6,depinde si cat de mari sunt.Ardeiul se taie in bucatele potrivite....Citeste continuarea
Fursecuri "Tablă de Șah"
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriSe amestecă bine untul cu zahărul pudră. Se adaugă sarea și esența de vanilie și se amestecă bine în continuare. Adăugăm treptat făina și amestecăm până la omogenizare....Citeste continuarea
Friptura de iepure cu cartofi aurii
Postat de: melinda84 in Mancaruri cu carneSe condimenteaza iepurele , se pune uleiul de masline ,apa, oregano si rozmarin in vasul cu care vine la cuptor cu o seara inainte de a fi preparat. Se acopera cu o folie de aluminiu sau capac si...Citeste continuarea
Ficatei cu lamaie
Postat de: ianculubita in FicatPunem in tigaie cu ulei ficateii spalati iar dupa ce s-a evaporat apa din ei,adaugam usturoiul taiat marunt,rondele fin taiate de lamaie,zahar,vinul si lasam pana scade sosul si se rumenesc...Citeste continuarea
Fasole iahnie cu jumări de porc
Postat de: aliliana in PorcFasolea după ce a fost aleasă şi spalată se pune la înmuiat in apă fierbinte. Dupa ce capătă volum se aruncă apa şi se pune la fiert în prima apă. Am adaugat bicarbonat...Citeste continuarea
File de singer crud - uscat
Postat de: DinDragostePentruGatit in PestePeștele se spală, se eviscerează și se taie în două jumătăți. Solzii nu se curăță. Fileurile obținute le țin în apă, se schimbă după 1-2 ore până...Citeste continuarea
Fasole verde pentru congelat
Postat de: mihaelar63 in ConserveFasolea se spala, se curata si se taie bucati mai mici [se poate taia usor cu foarfeca]. Se fierbe fasolea doar pe jumatate in apa sarata, se strecoara si se lasa la racit. Se pune 1-2...Citeste continuarea
Friptura de porc cu sos de...
Postat de: aliliana in PorcFriptura se porţionează, se condimenteză cu condimente pentru porc Kotanyi. Se pun într-o tava,se adaugă 2 căni apă ( sau vin, după preferinţe) se da la cuptor pentru 40 minute....Citeste continuarea
Friptura de Craciun
Postat de: medioto59 in PorcBucata de carne spalata o punem intr-o oala (eu am folosit o oala Zepter), o acoperim cu apa rece, adaugam putina sare si o lasam la foc mic circa o ora si jumatate (pana cand carnea este bine...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca macinata si cocos
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriMixam oul cu zaharul spuma, apoi punem untura, smantana si le incorporam bine. Adaugam iaurtul, praful de copt, coaja rasa de portocala si esenta de rom. Cernem niste faina si incepem sa punem...Citeste continuarea