Fazan la cuptor
Postat de: ianculubita in Mancaruri cu carneFazanul condimentat,il punem in tava,alaturi de cartofii taiati in sferturi morcovii jumatati sau rondele,adauga,crenguta de rozmarin,supa,stropim cu ulei,acoperim tava si o dam la cuptor...Citeste continuarea
File de singer la grătar
Postat de: DinDragostePentruGatit in PesteSe curăță, se eviscerează și se pregătesc fileurile pentru grătar. Se sărează bucățile de pește iar după 30 minute se pot pune pe grătarul (tigaie grill) bine încins. ...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in FicatSe pregatesc legumele, taiem ceapa marunt, usturoiul il zdrobim si il taiem feliute subtiri, morcovul se taie fasii lungi, pastarnacul rondele. Curatam ficatul de pui si il clatim cu apa. Il punem...Citeste continuarea
Foietaj cu dovleac
Postat de: adnia in DulciuriSe lasa aluatul la decongelat, se despatureste, se portioneaza in patrate egale, apoi se umple cu dovleac ras (eventual decongelat si scurs bine), peste care se pudreaza zahar si scortisoara...Citeste continuarea
Frappe de visine
Postat de: adnia in BauturiSe aseaza in blender visinele congelate, putina miere si putina frisca batuta/iaurt/lapte, ce doriti. Se mixeaza bine, se toarna in pahare, se decoreaza...si se serveste! Enjoy! Citeste continuarea
Fursecuri cu migdale "soricei"
Postat de: epurasha2bb in DulciuriPreincalziti cuptorul la 350 de grade. Într-un castron mare, se freaca untul cu un mixer electric pana devine ușor și pufos, aproximativ 1 minut. Se adauga atat zaharul pudra cat...Citeste continuarea
Fursecuri cu fistic_Valerie
Postat de: ralu_ca in PrajituriAluatul: Se combina zaharul cu untul pana sunt amestecate bine, apoi se adauga oul, faina si sarea. Aluatul se pune in frigider cel putin pentru 1 ora ca sa se intareasca.Acesta se formeaza...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: caroline in DulciuriUntul la temperatura camerei se topeste partial ,apoi cu ajutorul mixerului se mixeaza pina se incheaga din nou si devine ca o crema. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza...Citeste continuarea
Falafel cu sos tahini
Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / GarnituriPentru a prepara falafelul incepeti de cu o seara inainte si puneti nautul la inmuiat in apa rece cu putin bicarbonat. A doua zi, scurgeti nautul de apa si puneti boabele in robot. Adaugati putina...Citeste continuarea
Foietaj cu nuca
Postat de: timea in DulciuriLasam foietajul la decongelat. Intindem apoi foaia pe masa de lucru tapetata cu faina. Mixam albusul de ou, adaugam zaharul si incorporam apoi nuca. Ungem cu aceasta compozitie foaia si...Citeste continuarea
Fursecuri din albus de ou cu crema...
Postat de: mimmi in DulciuriMixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spumos, dupa care adaugam treptat faina. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste compozitia de mai sus. Amestecam cu o...Citeste continuarea
Fursecuri cu ghimbir si lamaie
Postat de: adnia in PrajituriSe mixeaza toate ingredientele pana se formeaza o bila de aluat ce se da la rece pt. cca 1 ora. Apoi se intinde cu sucitorul in foaie groasa de cca 5 mm, se decupeaza cu formele preferate si se...Citeste continuarea
Fasole rosie, carnati si orez!
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCeapa se curata, se taie marunt si se caleste in putin ulei si apa, cca. 10 minute la foc mic. Intre timp se taie carnatii feliute medii, care se adaga apoi la amestecul de ceapa, gatindu-se la...Citeste continuarea
Fursecuri ROSCATA
Postat de: Constelatialeu in DulciuriOuale se amesteca bine cu zaharul,se adauga zaharul vanilat,coaja de lamaie,apoi untura si se omogenizeaza bine,se adauga amoniacul stins si faina.Se face o coca ,se intinde foaie si se taie...Citeste continuarea
Fulgi de cocos raw
Postat de: adnia in Vegan / Raw veganSe amesteca absolut toate ingredientele in robot pana se formeaza bila de aluat, apioi se scoate si se lasa la odihnit 15 min (asta ca sa se omogenizeze bine, iar psyllium-ul sa-si faca...Citeste continuarea
Friptura de vita in sos de vin
Postat de: gurita_ta2005 in VitaCarnea de vita se taie fasii, se pune intr-un castron, se adauga piper, cimbru si busuioc, boia dulce, ulei de masline si putin vin rosu. Se inchide cu un capac si se lasa la marinat timp de 2-3...Citeste continuarea
Fursecuri cu portocale
Postat de: adnia in PrajituriAm mixat bine toate ingredientele pt. aluat, apoi l-am dat la rece pt. cca 30 min., apoi l-am intins in foaie groasa de cca 5 mm, am taiat formele si le-am dat la cuptorul incins (aprox. 15 min)....Citeste continuarea
Fondante cu alune si cafea si...
Postat de: adnia in DulciuriFondante cu alune si cafea: Am hidratat gelatina intr-o lingura de apa si am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am adaugat zaharul pudra, putin cate putin,amestecand continuu, pana s-a...Citeste continuarea
Fursecuri cu migdale
Postat de: camelia75 in PrajituriSe rasnesc migdalele curatate de pielita pana cand se obtine o pulbere fina. 1.Se pune faina de migdale intr-un bol,se adauga albusurile,faina,coaja rasa de lamaie,romul,scortisoara si...Citeste continuarea
Friptură din felie de pulpă de porc
Postat de: diaconta in PorcAm condimentat carnea cu sare,piper si boia si am lasat-o la rece pâna a doua zi. A doua zi am prajit carnea într-o tigaie pe ambele parti,fara s-o înţep cu furculiţa,am...Citeste continuarea
Friptura de prepelita
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneSe amesteca, sarea, piperul, cimbrul, vinul si uleiul de masline. Cu acest amestec se maseaza bine prepelitele, apoi se umplu cu felii de portocale si mere, se invelesc in prosciuto, se leaga bine...Citeste continuarea
File de pastrav in crusta de malai...
Postat de: merisor67 in PastravAm decongelat fileul de pastrav si l-am lasat le scurs. Am amestecat pe un platou faina cu malaiul si putina sare. Am pus intr-o tigaie antiaderenta putin ulei la incins. Fileul de...Citeste continuarea
Foi de napolitana cu crema caramel...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntr-o craticioara punem zaharul la caramelizat. Il lasam la caramelizat pana prinde o culoare usor aurie si nu il lasati prea mult ca se arde prea tare. Il tragem de pe foc si il lasam 2...Citeste continuarea
Fritters De Cartofi
Postat de: gatiticuspor in Aperitive / GarnituriCuratati, spalati si taiati cartofii in felii subtiri cam de 1 mm grosime. Amestecati faina cu apa, laptele si un praf de sare si piper pana obtineti o compozitie omogena de consistenta...Citeste continuarea
Foi cu cacao si crema mascarpone
Postat de: gaby_d in PrajituriFoi. Puneti intr-un bol smantana, galbenusul , untura, un vf. cutit sare, untul , zaharul si laptele si omogenizati. Cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati peste amestec si...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca si cafea
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriUntul, de la temperatura camerei, il mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile si le incorporam. Ness-ul il dizolvam cu apa si il punem peste unt. Incorporam praful de copt, cacaoa si...Citeste continuarea
Fursecuri Mohn cu mac si lamaie
Postat de: mitinita in PrajituriPornim cuptorul la foc mediu. Se mixeaza zaharul cu untul,apoi adaugam ouale,sucul si coaja de lamaie. Incorporam faina,praful copt,sarea si macul si formam un aluat elastic. (Se poate...Citeste continuarea
Fasole batuta 2
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriFasolea se lasa peste noapte in apa rece.Se pune la fiert in 3 ape(dupa ce clocoteste se schimba apa),in ultima apa se adauga si morcovii taiati in jumatate si telina,se adauga putina sare ceapa...Citeste continuarea
Fursecuri vanilate cu rahat
Postat de: privatelaura in PrajituriPrecizez de la inceput ca am folosit jumatate unt, jumatate margarina din cauza ca nu mi-a ajuns untul. Intr-un castron, am amestecat untul, margarina cu zaharul si cu semintele de vanilie....Citeste continuarea
Fursecuri in forma de cadouri...
Postat de: Julie in PrajituriSe amesteca untul cu zaharul pudra, esenta si galbenusul de ou, pana cand se obtine o crema omogena, care se imparte in doua parti egale. In prima parte se adauga 130 g faina si se formeaza...Citeste continuarea
Fursecuri cu crema de ciocolata
Postat de: timea in DulciuriMai intai pregatim crema: amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider...Citeste continuarea
Fursecuri cu rom, dulceata si...
Postat de: adasev12 in PrajituriUntul la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul praf si esenta de vanilie, se adauga apoi oul si 15 ml esenta de rom, coaja de lamaie si praful de copt stins cu o lingurita de zeama de...Citeste continuarea
Fursecuri nasturi de catana turcesti
Postat de: mitinita in PrajituriPornim cuptorul la foc mediu. Amestecam untul cu zaharul,adaugam oul si esenta de vanilie. Adaugam faina si formam un aluat. Lasam la frigider sa se intareasca. Se iau bilute de un...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca
Postat de: mon in DulciuriIntr-un castron punem faina, untul, untura si amestecam bine. Adaugam apoi ouale, zaharul, praful de copt si coaja de lamaie razuita fin. Framantam pana devine un aluat fin circa 15 minute....Citeste continuarea
Fursecuri de vanilie cu gem de caise
Postat de: timea in DulciuriFrecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt stins cu o lingura de lapte si apoi incorporam treptat faina. Turnam compozitia pe masa de lucru...Citeste continuarea
Fusilii cu sos de rosii si ardei gras
Postat de: medioto59 in FusilliFierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe cutie. Cand sunt gata fierte le scurgem de apa, le trecem printr-un jet de apa rece si apoi le punem intr-o sita la scurs. In timp ce...Citeste continuarea
Fusilli cu ciuperci si sos de rosii
Postat de: Ela68 in FusilliPunem usturoiul presat cu cutitul intr-o tigaie in uleiul de masline incins si lasam putin sa se rumeneasca, dupa care il scoatem. Punem ceapa la calit si adaugam ciupercile taiate...Citeste continuarea
Fasole batuta cu ceapa
Postat de: ALIGIULIA in Mancaruri de postSe pune fasolea la fiert, daca folositi fasole uscata. Daca nu, se ia fasolea din cutie si se clateste bine sub jetul de apa. Se pune in mixter si se mixeaza (mama acasa o pisa cu furculita sau...Citeste continuarea
Fursecuri aromate
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, iar cele umede intr-altul. In final amestecam cele doua compozitii si framantam bine. 3....Citeste continuarea
File pangasius pane cu orez aromat
Postat de: timea in PangasiusAsezam pestele pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de apa. Taiem in 3 fiecare bucata de file apoi condimentam cu condiment pentru peste pe ambele parti. Dam fiecare bucata de...Citeste continuarea
Fursecuri cu scortisoara
Postat de: adasev12 in PrajituriMargarina se lasa la temperatura camerei, apoi se taie cubulete, se amesteca cu faina, vanilia si zaharul, apoi se adauga oul, praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie, coaja de...Citeste continuarea
Fasole verde în sos de usturoi şi...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de postÎntr-o tigaie se încălzește uleiul și se sotează usturoiul 3 minute. Se adaugă roșiile, pasta de roșii și 100 de ml de apă și se fierb la foc mic 10 minute, până se...Citeste continuarea
Fursecuri cu fructe de padure
Postat de: Maria68 in DulciuriIntr-un vas se mixeaza ouala adaugand putin cate putin zaharul alb, zaharul brun, sarea si vanilia. Faina se amesteca cu praful de copt, iar apoi se cerne, iar untul se topeste. Untul topit se...Citeste continuarea
Fursecuri cu cacao si ciocolata alba
Postat de: RuxyRux in PrajituriDin ingredientele de mai sus se face un aluat. Nu se lasa la rece. Se intinde imediat o foaie apoi se face sul si se taie fursecurile cu un cutit. Se modeleaza dreptunghiular sau patratos, sau...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie si alune
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe face aluatul amestecand si framantand toate ingredientele, apoi se infoliaza si se da o jumatate de ora la rece. Se scoate se imparte in doua si fiecare bucata se va intinde pe masa, pe...Citeste continuarea
Fursecuri cu migdale, portocale si gem
Postat de: RuxyRux in PrajituriMigdalele se pun pentru 6 sau 7 minute la cuptor cat sa aiba o tenta rumena. Apoi se racesc si se mixeaza la blender. Untul moale se amesteca cu faina, zaharul, apoi migdalele, zeama de...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: diaconta in DulciuriFaina am amestecat-o cu un praf de sare,praful de copt si zaharul. Am pus apoi untul rece taiat bucati si am amestecat cu degetele pana am obtinut o compozitie nisipoasa. Am adaugat...Citeste continuarea
Furstafide
Postat de: Bunica in DulciuriUntul impreuna cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul. Mixand in continuare adaugam alternativ cate un ou si putina faina. Cand am terminat de adaugat toate ouale si toata faina,...Citeste continuarea
Friptura de curcan in vin cu piure...
Postat de: Sidy in CurcanCarnea de curcan o dezosam si ii indepartam pielita, apoi o facem cu piper si cu vegeta bio. Adaugam 2 linguri de sos Worcester, apoi dam carnea la rece pentru cel putin o ora. Intre timp...Citeste continuarea
Fursecuri asortate
Postat de: LadyCrs in DulciuriBatem ouale cu mixerul si adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si esenta. Margarina o amestecam cu faina si praful de copt. Adaugam faina si praful de copt peste spuma de oua si...Citeste continuarea