Fasole iahnie cu jumări de porc

de alilianaa in Porc, 19 Ian 2013 | 13923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g jumări de porc
  • 400 g fasole boabe
  • 2 foi dafin
  • un vârf de linguriţă de piper
  • un vârf de linguriţă de cimbru
  • un vârf de linguriţă de boia dulce de ardei
  • un ardei gogosar
  • un morcov
  • 3 cepe
  • 40 grame ulei
  • sare după gust
  • verdeaţă( mărar)
  • un varf de lingurita de bicarbonat alimentar
  • 50 g suc de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole iahnie cu jumări de porc:

Fasolea după ce a fost aleasă şi spalată se pune la înmuiat in apă fierbinte. Dupa ce capătă volum se aruncă apa şi se pune la fiert în prima apă. Am adaugat bicarbonat alimentar pentru a ajuta la fierbere. 

Prima apa, dupa ce a clocotit bine, se arunca si se pune o alta apa peste fasole si se pune la fiert. Se pun sarea, foile de dafin, cimbru, un praf de piper, ca toate aromele sa se combine.

Ceapa se curata, se taie marunt. La fel si celelalte legume( eu am folosit congelate, deci erau tocate si mi-a fost mai usor). 

Cand fasolea a terminat de fiert, se trece printr-o strecuratoare. Se pastreaza apa de la fasolea deoarece va completa mancarea.

Intr-o cratita, in 40 g ulei se pun jumarile, ceapa, ardeiul , morcovul, mararul la sotat. Cand legumele s-au mai inmuiat se adauga fasolea peste care se adauga apa in care aceasta a fiert. Se mai potriveste cu cele necesare, daca este nevoie.La final se pune boia de ardei dulce si cele 50 g de suc de rosii. 

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

legume congelate

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole iahnie cu jumări de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Aurelia 07_07 1

20.01.2013, 12:33

Ce mancarica buna aici

Lau 1

20.01.2013, 18:11

papa bun

alilianaa 1

21.01.2013, 07:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]