Floare impletita cu nuca
Postat de: diana_k in PrajituriDrojdia o dizolvam in laptele cadut. Faina o cernem intr-un lighenus si facem o groapa in mijloc, turnam laptele cu drojdia, punem zaharul, ouale, sarea o punem intr-un colt pentru a nu ajunge in...Citeste continuarea
Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru
Postat de: elucubratiiculinare in VitaFicatul se taie fâșii și se pun în apă rece cu o linguriță de sare pentru 30 minute - să iasă sângele. Se scoate din apă și se lasă la zvântat. Ceapa tăiată...Citeste continuarea
Ficatei cu cartofi
Postat de: alina_paula in FicatFicateii se spala si se pun la fiert cu apa, cat sa-i acopere,sare, piper, boia , usturoi tocat si putin ulei. Separat se pregatesc cartofii, se curata de coaja, se taie in cuburi si se...Citeste continuarea
Foietaj cu ananas
Postat de: alina_paula in DulciuriDaca aluatul este congelat se decongeleaza. Rondelele de ananas se pun pe servetele ca sa se absoarba tot siropul.Foietajul se taie in patrate egale putin mai mari decat rondelele de ananas, in...Citeste continuarea
Friptura de fazan cu legume si cus-cus
Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri cu carneCeapa am taiat-o julien, ardeii – bastonase, si le-am pus la calit in putin ulei. Cand legumele s-au inmuiat am adaugat bucatile de carne, si am acoperit cu apa. Am lasat sa fiarba cca 1...Citeste continuarea
Friptura aromata de pui
Postat de: Toamna07 in PuiCum procedam: Spalam carnea,o ungem bine cu mustar si o lasam la rece timp de 2 ore. O asezam apoi intr-o tava,turnam uleiul si vinul,presaram condimentele dupa gust si dam totul la cuptor...Citeste continuarea
Fish Pie (placinta cu peste)
Postat de: AndreeaLipo in PesteSe curata cartofii, se taie si se fierb timp de 20 de minute in apa cu putina sare. Intre timp, intr-o tigaie punem cele 2 linguri de ulei de masline la incins si adaugam mixul de peste,...Citeste continuarea
Ficatei in sos
Postat de: AnyCostescu in Ficatficateii se spala si se pun in lapte 30 minute intre timp curatam ceapa,o tocam si o calim in ulei pana se inmoaie, taiem gusa si o punem in cratita cu ceapa, punem si sucul de rosii si o...Citeste continuarea
Fursecuri cu faina de orz
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Batem albusurile si galbenusurile cu inlocuitorul de zahar. 2. Adaugam uleiul, smantana si zaharu brun. 3. Incorporam faina de grau si cea de orz amestecate cu praful de copt....Citeste continuarea
Fasole verde cu rosii
Postat de: lilik in Mancaruri de legumeRupem coditele la fasole si daca sunt pastai mari le rupem bucati,apoi le spalam. Rosiile le decojim si le taiem cubulete. Curatam usturoiul si il punem intr-o cratita cu putin ulei de...Citeste continuarea
Friptură şi păstăi de fasole la...
Postat de: sisterskitchen in Porc1.Fierbeţi fasolea timp de 15 minute, până se fragezeste. Scurgeţi bine apa, asezonaţi cu sare şi piper, apoi puneţi-o într-un bol, cu o lingură de ulei de măsline. 2.Carnea...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt de arahide aromat
Postat de: Anamaria7 in PrajituriAluat: Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, pe rand, esenta si untul de arahide. Separat amestecam faina si bicarbonatul de sodiu, apoi le punem peste amestecul cu unt de arahide....Citeste continuarea
Fursecuri cu Oreo
Postat de: Anamaria7 in PrajituriAsezam hartie de copt tava destul de incapatoare, oricum nu putem coace decat vreo 7-8 bucati pe tura. Mixam bine untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand, apoi esenta....Citeste continuarea
Friptura de porc cu legume si...
Postat de: merisor67 in PorcAm pregatit intai un amestec din condimente putin ulei, sare si usturoi. Usturoiul l-am pisat si l-am frecat cu ulei ca la mujdei, apoi am adaugat condimentele si putina apa. Carnea am feliat-o...Citeste continuarea
Foietaj cu ricotta
Postat de: caroline in DulciuriIntr-un bol amestecam bine ricotta cu zaharul. Gustam, iar in cazul in care mai trebuie zahar mai adaugam. Depinde de gustul fiecaruia. Foaia de aluat o intindem si taiem dreptunghiuri. Punem...Citeste continuarea
File de cod in aluat
Postat de: corina241 in PesteAm pregatit aluatul:faina am pus-o intr-un lighenus de plastic,unde am facut un cuib si am presarat sarea apoi am pus oul amestecat.Laptele caldut impreuna cu drojdia le-am turnat in faina si am...Citeste continuarea
Flori din foietaj cu mixt de legume...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriLegumele le-am curatat si tocat marunt si le-am inabusit putin in apa cu ulei, apoi am pus ciupercile scurse bine si tocate marunt, carnea tocata, am asezonat cu condimente si sare si am lasat pe...Citeste continuarea
Fasole galbena pastai cu ciuperci...
Postat de: simona119 in Aperitive / GarnituriSe calesc intai ciupercile in putin ulei. Le scoatem din tigaie si calim apoi pastaile adaugand si usturoiul. Cand sunt gata, adaugam ciupercile si le mai tinem pe foc cateva minute pentru ca...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu mazare
Postat de: RoXx in FicatCeapa se taie marunt,morcovul se da pe razatoare.Intr-o cratita se pun 2-3 linguri de ulei si se pune ceapa la calit cu putina sare deasupra.Dupa 2 minute se adauga si morcovul ras si se pun 2...Citeste continuarea
Ficat de porc cu ceapa caramelizata
Postat de: dena in FicatFicatul de porc se spala si se taie felii. Se pipereaza dupa gust. Se pune pe gratar sau in tigaia unsa cu putin ulei (eu am facut in Hot Pan). Cand sunt apropape gata se sareaza dupa gust....Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: margot12 in Mancaruri de postFasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat cateva ore sau peste noapte. Se pune fasolea la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba in cateva clocote si se schimba apa cu alta curata tot...Citeste continuarea
Friganele
Postat de: scortisoara in PrajituriBatem ouale ca pentru omleta, adaugam zaharul si laptele si amestecam bine de tot. Punem pe foc o tigaie si dupa ce se incalzeste turnam uleiul si asteptam pana se incalzeste si el. In...Citeste continuarea
Fried brinjal-Vinete calite (reteta...
Postat de: Mihaela11_jo in Mancaruri de legumeVinetele se spala , se taie in rondele subtiri si se usuca folosind un prosop de bucatarie. Se adauga putina apa la boia,sare si curcuma, numai cat sa se obtina o pasta groasa, cu care se...Citeste continuarea
Fursecuri rapide cu unt
Postat de: scortisoara in PrajituriFaina o cernem si apoi o amestecam cu zaharul si vanilia. Adaugam galbenusurile, apa si untul taiat cuburi si framantam la rece un aluat. Se da 30 de minute in frigider. Dupa ce trece timpul...Citeste continuarea
Fusilli cu pesmet
Postat de: MotanLaOale in FusilliPesmetul se rumeneste cu 3 linguri ulei pana devine auriu si se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu zaharul si scortisoara. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj....Citeste continuarea
Fusilli cu ardei gras
Postat de: caroline in Pastepastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj separat se pune ulei intr-o tigaie. cind s-a incins punem ardeii taiati julien si adaugam sare si piper. lasam sa se caleasca putin si...Citeste continuarea
Farfale cu pui, ciuperci si castraveti
Postat de: panacris in FarfalleCarnea de pui se taie fasii si se prajeste usor in ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la carne, lasandu-se la prajit la foc mediu cca. 10 minute, neacoperit....Citeste continuarea
Fasole galbena pastai cu smantana
Postat de: adela1981 in Mancaruri de legumeSe curata fasolea si se spala foarte bine, apoi se rup de cca 4 cm . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Morcovul se curata si se taie rondele, iar ardeiul in cuburi mai mici. Calim...Citeste continuarea
Friptura de porc cu sos de curry
Postat de: margot12 in PorcCarnea se spala, se taie cuburi (mai mari), se sareaza si se pune la prajit. Se perpeleste pana cand prinde putina culoare. Ceapa se toaca marunt si se pune peste carne la calit impreuna cu...Citeste continuarea
Fursecuri cu fulgi de ovăz și...
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriCurmalele se toacă mărunt. Nuca se macină. Amestecăm untul (de la temperatura camerei) cu zahărul. Adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Într-un...Citeste continuarea
Ficatei de pui la cuptor pe pat de...
Postat de: scortisoara in FicatSe spala mai intai ficateii si se curata. Se scurg apoi bine de apa si se amesteca cu condimentele si usturoiul (se pot lasa putin acoperiti cu folie in frigider ,dar asta doar daca aveti timp)...Citeste continuarea
Fresh de pepene galben
Postat de: adela1981 in BauturiEste foarte simplu, toate ingredientele se pun intr-un blender ( foarte puternic ) si se mixeaza, la inceput la o viteza mica , apoi la viteza mare. Se toarna in pahare si se serveste,...Citeste continuarea
Friptura de miel cu rosii la cuptor
Postat de: Sim0naWorld in OaieCarnea de miel am condimentat-o cu sare, cimbru si piperul boabe. Am pus carnea intr-o tava stropita putin cu ulei, apoi am adaugat rosiile tocate marunt, cateii de usturoiul taiati bucati...Citeste continuarea
File de pangasius cu portocala si...
Postat de: gurita_ta2005 in PangasiusCondimentam fiecare bucata pe o parte si pe alta, stropim cu ulei de masline, adaugam usturoiul pisat si stropim cu jumatate de portocala si dam la rece 2 ore. Punem bucatiile de peste in tigaia...Citeste continuarea
Foietaj cu pireu de pere
Postat de: bahna_violeta in DulciuriPunem perele la fiert ,dupa ce au fiert le curatam de pielita si de cotor. Le punem la blendar cu 3 lg zahar.T aiem foaia de aluan in patratele, umplem fiecare patratel cu pireul de pere si...Citeste continuarea
Ficat de curcan cu mamaliguta
Postat de: cristeena20 in FicatPortionam ficatul de curcan si il tinem in sare, piper, si putin vin alb (se poate face marinata si cu lapte) - intr-o cratita se toaca marunt o ceapa mare si se caleste cu ulei de...Citeste continuarea
Friptura cu leustean verde
Postat de: Zamfira in PuiSpalam carnea, condimentam si-l asezam intr-o tava pe hartie de copt. Stropim carnea cu ulei de masline si asezam leusteanul tocat marunt. Timp de coacere: 60 minute De aceasta data, am...Citeste continuarea
Fluturasi cu nuca si gem
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriMixam spuma ouale impreuna cu zaharul. Incorporam untul taiat cubulete, smantana si mixam in continuare. Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat. La urma incorporam faina...Citeste continuarea
Faguri cu finetti
Postat de: LadyCrs in PrajituriBatem ouale in care punem praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste. Stingem amoniacul cu laptele dupa care il adaugam peste oua impreuna cu uleiul, zaharul vanilat si...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu legume
Postat de: adela1981 in FicatFicatei se curata si se spala. Usturoiul, ceapa si ceapa verde se curata si se toaca marunt. Ardeiul se spala , se taie in doua , se scot samburii si se taie fasii. Intr-o...Citeste continuarea
Ficat de pui cu sos de rosii si unt
Postat de: bahna_violeta in FicatPunem untul la topit cu o ligura de ulei de masline, pentru a nu se arde untul, punem ceapa la prajit cu rosiile spalate si taiate cubulete mici. In acest timp spalam bine ficatul in 3-4 ape....Citeste continuarea
Frigarui din somon
Postat de: RuxyRux in SomonCondimentele se macina si din ele vom folosi o lingurita si jumatate si se amesteca cu zeama de lamaie si usturoiul zdrobit. Se lasa pestele o ora in condimente la rece. Se scoate somonul de...Citeste continuarea
Fasole scazuta cu cartofi si rosii
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeIntr-un ceaun punem cartofii taiati cubulete si fasolea congelata, adaugam putina apa. Ceapa, usturoiul si morcovul se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc, se pun intr-o tigaie cu ulei de...Citeste continuarea
Frigarui de pui mediteraneene
Postat de: RuxyRux in PuiSe spala pieptul de pui se scurge de apa intr-un prosop de hartie, se taie fasii si apoi bucati pentru frigarui. La blender se pun verdeturile si se toaca, se adauga uleiul de masline, zeama de...Citeste continuarea
Ficat de pui fiert in lapte
Postat de: gurita_ta2005 in FicatSe pun intr-o tigaie ficatei de pui curatati si spalati si se acopera cu lapte,se lasa la foc mic sa fiarba.Cand au ramas fara zeama se stropesc cu ulei de masline,ii condimentam cu...Citeste continuarea
Farfale cu sos de ton si smantana
Postat de: Sim0naWorld in FarfalleIntr-un wok am pus tonul cu ulei cu tot, apoi am adaugat usturoiul taiat bucati, praful de ardei usturat si zeama de lamaie. Am amestecat bine si am lasat cateva minute, pana ce a scazut...Citeste continuarea
Fideua cu fructe de mare
Postat de: Sylvia in Fructe de marePreparare : intr-un vas mai mare ( eu am folosit vasul de wok ) se pune la incins uleiul, ardeiul rosu si ardeiul iute taiat marunt si putina sare mare. Dupa ce s-au calit putin se adauga pastele....Citeste continuarea
Fundite aromate
Postat de: Alinutza80 in DulciuriSe pune faina intr-un bol, in mijloc se pun ouale, sarea, bicarbonatul stins cu otet. Zaharul si zaharul vanilat se topeste in laptele caldut, apoi se pune putin cate putin peste faina si...Citeste continuarea
Fructe conservate pentru iarna
Postat de: timea in ConserveCaise: - spalam bine fructele, le lasam sa se scurga de apa apoi taiem fructele in doua si scoatem samburii - asezam fructele in punga si punem la congelator Visine: - spalam bine...Citeste continuarea
Frigarui de vitel
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se taie cuburi , se amesteca cu condimente , ulei si otet balsamic . Se da la rece macar 2 ore . Lasati si tepusele pentru frigarui la infoiat in apa [ astfel...Citeste continuarea