Fluturasi cu nuca si gem

de Rocsi in Prajituri, 21 Aug 2012 | 4004 vizualizari

 

Va invit la niste fluturasi deliciosi alaturi de un ceai de fructe!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 125 gr unt
  • 2 linguri smantana
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 320 gr faina
  • gem de prune
  • miez de nuca macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fluturasi cu nuca si gem:

Mixam spuma ouale impreuna cu zaharul. Incorporam untul taiat cubulete, smantana si mixam in continuare. Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat. La urma incorporam faina si framantam cu mana. Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, il invelim intr-o folie de plastic si il dam la frigider macar pentru 30 de minute.

Ungem formele de fluturas (sau alte forme ce aveti la indemana) cu putin unt. Scoatem aluatul din frigider si intindem cu sucitorul o foaia subtire. Taiem bucatele cu un cutit si le punem in forme. Lipim bine si pe margini, iar surplusul il taiem. Intepam cu o furculita din loc in loc.

Punem o lingurita gem, presaram putina nuca macinata, apoi punem iar gem cat sa le umplem pe 3/4 nu mai mult ca vor curge prin cuptor. Le introducem in cuptorul incins pana aluatul este bine copt. Le scoatem sa se racoreasca cand sunt gata, apoi le acoperim cu o folie sa se fragezeasca.

Pudram pe deasupra cu zahar si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fluturasi cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuiburi cu mere si nuci de post