A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Fursecuri fragede

Postat de: Toamna07 in Prajituri

Nu folosim mixerul pentru ca intarim aluatul si fursecurile se vor transforma in biscuiti; untul trebuie sa fie rece si sa lucram cat mai repede cu ingredientele !!! Untul rece se taie...Citeste continuarea

Farfale cu nuca, zahar si scortisoara

Postat de: panacris in Farfalle

Farfalele se fierb in apa clocotita cu putina sare, cca. 8 minute dupa primul clocot. Se scurg si se trec rapid sub un jet de apa rece, ptr a se opri fierberea. Miezul de nuca se prajeste in...Citeste continuarea

Fondue

Postat de: doralinda72 in Clasice

Taiati branza bucati si o puneti intr-o craticioara adanca care a fost in prealabil, unsa cu usturoi. Lasam la foc mic sa se topeasca usor adaugand si vinul. Dupa ce s-a topit, mai lasam inca 5...Citeste continuarea

Fursecuri cu gem de prune

Postat de: mon in Dulciuri

Frecam untul spuma cu zaharul, adaugam oul si caja de lamaie amestecam bine punem si faina si framantam putin. Invelim aluatul in folie alimentara si punem la frigider circa 1 ora.Intindem o foaie...Citeste continuarea

Fursecuri de Craciun cu marmelada

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Se pregateste un aluat din ingrediente.Eu le pregatesc cu mixer-ul. Apoi il pun la frigider pentru circa 2 ore. Dupa cele doua ore se scoate de la frigider,se intinde cu sucitorul,se fac...Citeste continuarea

Fursecuri cu nuci si ciocolata

Postat de: Creatsa in Prajituri

Mixam untul cu zaharul pudra ,ouale  ,amoniacul si 50 g faina.Lasam sa se odihneasca 1 ora. Adaugam nucile si faina pentru un aluat nu foarte tare. Intindeti cu sucitorul o foaie...Citeste continuarea

Foite cu crema caramel

Postat de: Creatsa in Prajituri

Mixam margarina cu ouale,zaharul ,laptele,vanilia,amoniacul si 4 linguri de faina.Lasam aluatul sa se odihneasca timp de 1 ora. Adaugam si restul de faina si facem o coca potrivita(sa nu fie f...Citeste continuarea

Farfalle cu varza calita

Postat de: timea in Farfalle

Varza o taiem felii subtiri si o punem intr-un bol. Presaram peste varza o lingurita de sare mare si lasam asa timp de 5-10 minute. Apoi 'framantam'putin varza si o stoarcem bine de apa. Punem...Citeste continuarea

Foietaj cu mar,nuca si miere

Postat de: Toamna07 in Prajituri

Impartim foaia de foietaj in dreptunghiuri egale. Merele curatate de cotor le taiem in cubulete mici si presaram peste ele zahar si scortisoara. Peste jumatate din dreptunghiurile de foaie...Citeste continuarea

Focaccia cu masline

Postat de: LadyCrs in Piine

Punem la foc zaharul cu apa si sarea si lasam pana devine calduta. Punem plicul de drojdie intr-un vas si amestecam cu apa; lasam deoparte 10 minute pentru a se activa drojdia. Intr-un bol...Citeste continuarea

Farfale cu zacusca

Postat de: merisor67 in Farfalle

Am folosit unul din felurile de zacusca preparate in vara ce a trecut din vinete gogosari +kapia, ciuperci si ceapa. Am pus apa la fiert, am adaugat putina sare, iar cand a atins punctul de...Citeste continuarea

Fritatta cu legume

Postat de: ralu_river in Aperitive / Garnituri

Legumele se taie marunt si se calesc in putin ulei. Intre timp se bat ouale cu smantana si condimentele, se stinge focul, se adauga peste legume, astfel incat sa fie acoperite uniform, si se da...Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de: andreea_angelo in Oaie

Carnea de miel o spalam bine in mai multe ape, dupa ce o scurgem de apa, adaugam condimentele: usturoi pisat, condiment pt friptura, sare, piper, putin ulei si masam bine carnea Punem in tigaie...Citeste continuarea

File de gurnard cu piper rosu si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Piperul rosu se amesteca cu uleiul si frunzele de busuioc. Se lasa peste noapte. Pestele se fileteaza, se unge cu uleiul infuzat si se acopera cu frunzele de busuioc si piperul rosu. Se acopera...Citeste continuarea

Farfalle cu ricotta si pancetta

Postat de: ANCA in Farfalle

Mazarea se fierbe impreuna cu pastele (am avut congelata, s-a fiert atat cat trebuie), apoi se dau sub un jet de apa rece si se lasa de-o parte. In acest timp, intr-o tigaie antiaderenta se...Citeste continuarea

Fursecuri cu fulgi de ovaz si nuca

Postat de: mitinita in Prajituri

Incingem cuptorul. Untul se bate cu zaharul,oul si vanilia. Adaugam faina,bicarbonatul de sodiu,sarea,fulgii de ovaz si nucile si amestecam pana se incorporeaza. Cu o lingurita luam aluat si...Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: Geanina87 in Mancaruri de post

Fasolele se pun la inmuiat cu o seara inainte, apoi se fierb in apa cu sare( schimband apa de 3 ori). Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul de masline incins, dupa care se rastoarna...Citeste continuarea

Fulgi de ovaz cu zahar brun

Postat de: mitinita in Mancare copii

Fulgii de ovaz se pun intr-un bol si turnam peste ei apa fierbinte.  Lasam 3 minute sa se umfle,apoi adaugam zaharul brun. Apa fierbinte se poate inlocui cu ceail,lapte sau iaurt. Citeste continuarea

Fenicul in sos de gorgonzola

Postat de: ANNA_46 in Paste

Spalam bine feniculii, indepartam tulpina(se pot si lasa), le feliem sau increstam (cum dorim). Le asezam intr-un vas termorezistent sau tavita. Pisam branzica bine , amestecam cu frisca...Citeste continuarea

Friptura cu ciuperci la Zepter

Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carne

Asezam Vasul Zepter Grill pe foc cu capacul deasupra. Vasul este pregatit pentru gatit atunci cand acul este situat la jumatatea zonei verzi. In acel moment inchidem focul daca avem foarte putina...Citeste continuarea

Ficatei cu morcovi sote si cartofi...

Postat de: Ubulika in Ficat

Se spala ,se curata cartofii si se taie cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare. Sos de unt: Untul se scoate de la frigider si se lasa 30 de minute la temperatura camerei. Se freaca...Citeste continuarea

Frigarui in stil marocan (reteta...

Postat de: JamilaCuisine in Mancaruri cu carne

Amestecati carnea cu ceapa, condimentele, uleiul, coriandrul sarea si faceti-i un masaj bun pentru a distribui uniform condimentele pe fiecare bucatica de carne. Dati carnea la frigider pentru...Citeste continuarea

Favas cu costite de porc si carnati

Postat de: cristeena20 in Porc

1. Portionam carnea de porc ; tocam fin ceapa si se caleste in cratita cu ulei de masline ,usturoi si foaie de dafin. Adaugam carnea sis e prajeste pana capata o culoare rumena.  2. Turnam...Citeste continuarea

Fursecuri cu unt

Postat de: ionela2682 in Prajituri

Intr-un castron se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul si putina sare pana devine pana devine pufos, 2-3 minute. Se adauga oul, esenta de vanilie si zaharul vanilat, se mixeaza pana...Citeste continuarea

Foietaj cu prune

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Aluatul de foietaj se lasa la decongelat la temperatura camerei. Stafidele se pun in apa calduta cu esenta de rom, cam 15 minute, sa se hidrateze. Prunele se spala, li se scot samburii si se...Citeste continuarea

Fursecuri cu stafide si ciocolata

Postat de: bylaura in Prajituri

Margarina la temperatura camerei se freaca ca zaharul si ouale. Se adauga faina, pana devine o compozitie de consistenta smantanei, apoi se pun  stafidele, esenta si la final ciocolata...Citeste continuarea

Fritatta cu chorizo si cartofi

Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / Garnituri

In putin ulei am prajit feliile de salam pe ambele parti, apoi l-am scos pe servet de hartie. In acelasi ulei am prajit cartofii taiati cubulete. Intr-un castron am batut ouale, impreuna cu...Citeste continuarea

Fursecuri cu stafide

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Amestecam untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza. Untul trebuie sa fie moale (il lasam la temperatura camerei vreo 3 ore). Se adauga si restul ingredientelor unul cate unul, amestecand...Citeste continuarea

Foi de tortilla - reteta de baza

Postat de: Elena_Daria in Piine

Faina se pune intr-un vas, se adauga sarea, apoi drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut. Incepem apoi sa framantam, adaugand putin cate putin laptele. Trebuie sa framantam pana...Citeste continuarea

Friptura de porc

Postat de: twilight7 in Porc

Se ia carnea si se spala sub jet de apa rece. Se usuca cu ajutorul unui servet de hirtie. Se presara sare si piper sau condimente dupa preferinte. Intr-o tigaie punem putin ulei si cind acesta...Citeste continuarea

Ficăţei la tigaie

Postat de: madi_marin in Pui

Ficăţeii de pui se curăţă, se spală şi se pun la fiert pentru 15 minute. Se scot pe un prosop absorbant ca să se scurgă de surplusul de apă. Se condimentează din abundenţă cu...Citeste continuarea

Fusilli din porumb cu cascaval

Postat de: rhapsody in Fusilli

Toata lumea stie cum se prepara pastele, dar va spun... just in case, cum le-am preparat :)) Punem apa la fiert, iar cand da in clocot aruncam pastele si sarea. Lasam 10-13 min (fierb mai greu...Citeste continuarea

File de peste la cuptor

Postat de: rhapsody in Peste

Spalam pestele si il uscam cu un prosop de hartie. Portionam fileul in bucati de 5 x 10 cm. Punem pestele intr-un vas si turnam restul ingredientelor peste el. Amestecam bine. Tavalim pestele...Citeste continuarea

Fleica fiarta cu boia de ardei

Postat de: carla27carla in Mezel de casa

Se pune la fiert intr-o oala fleica in apa cu sare, se aduna spuma care se formeaza .In apa se pun boabele de piper si usturoiul. Se lasa sa fiarba bine pana intra furculita in ea. Cand e fiarta...Citeste continuarea

Fava

Postat de: doralinda72 in Aperitive / Garnituri

Se spala intai fava in mai multe ape, apoi se pune la fiert impreuna cu ceapa taiata in patru la foc moale pana vedeti ca e fiarta bine, daca e nevoie mai adaugati apa cate putin. In timp ce...Citeste continuarea

Fajitas

Postat de: doralinda72 in Vita

Taiem pe lung ardeii si carnea (felii subtiri), si ceapa o taiem felii; intr-o cratita (cum sunt cele ptr gratar) punem putin ulei si ingredientele de mai sus pana se rumenesc bine si iese...Citeste continuarea

Fileu de pastrav somonat cu...

Postat de: nico15 in Pastrav

Pestele se fileteaza se spala si se va sterge cu prosoape absorbante, va trebui sa crestam pe spatele pestelui si sa punem un amestec de sare si condimente. Dupa aceea il vom praji in ulei si unt....Citeste continuarea

Felii London

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol mixam untul cu zaharul foarte bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina in ploaie. O sa iese...Citeste continuarea

Fasole cu ciolan

Postat de: pana_luminita in Mancaruri cu carne

Fierb ciolanul la foc mic , iar in paralel am fiert fasolea care am lasat-o in prealabil  la inmuiat peste noapte . Cand carnea incepe sa se desfaca de os opresc din fiert ciolanul pe care il...Citeste continuarea

Ficăței de pui lionezi

Postat de: elucubratiiculinare in Ficat

Ficățeii de pui se spală și se curăță de pielițe. Se așează pe un prosop de bucătărie de hărtie să absoarbă toată apa. Ceapa se curăță de coajă, se spală și se toacă...Citeste continuarea

Friptura picanta si cartofi crocanti

Postat de: Zamfira in Pui

Spalam pulpele de pui (le crestam putin pentru a se patrunde mai usor la coacere, dar si pentru a patrunde aromele mult mai bine in carne), le condimentam si presaram cu mult usturoi pisat. Lasam...Citeste continuarea

Friganele

Postat de: amalia01 in Sandvisuri

- oul se bate bine cu praful de sare, cu o furculita; - feliile de paine se inmoaie in ou si se prajesc in uleiul incins pe ambele fete, pana devin rumene; - se scot pe o farfurie pe care ai...Citeste continuarea

Fasole frecata (batuta)

Postat de: lilik in Mancaruri de post

Desfacem pastaile de fasole si punem fasolea la fiert,lasam sa dea cateva clocotete,apoi schimbam apa si punem din nou la foc si lasam sa fiarba la foc potrivit pana fasolea este fiarta,dar sa nu...Citeste continuarea

Frigarui cu nugetts de pui

Postat de: AnyCostescu in Pui

Pieptul de pui se taie in bucati mai mici si se codimenteaza. Se da prin ou, apoi prin pesmet si se prajesc in baie de ulei. Se scot pe un servet. Se ia fiecare bat pt frigarui si se pun...Citeste continuarea

Fasole scazuta

Postat de: cristina_s_world in Mancaruri de post

Boabele de fasole le-am curatat de gunoaie, le-am spalat intr-o strecuratoare si le-am pus la inmuiat in apa multa si rece pana a doua zi de dimineata. A doua zi am pus o oala mare cu apa la foc...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ceapa verde

Postat de: corina241 in Pui

Spalam bine ficatul si-l curatam de pielite. Inabusim ficateii in tigaie,iar cand sunt aproape prajiti punem ceapa taiata marunt. Lasam capacul pe tigaie inca 5 minute. Scoatem pe...Citeste continuarea

Fornetti cu branzeturi

Postat de: AnyCostescu in Aperitive / Garnituri

Branzeturile se rad pe razatoarea mica si se amesteca cu tubul de branza topita. Se pot pune si verdeturi daca va plac. Se ia foietajul si se taie patratele. Se umple fiecare patrat cu branza...Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu gem de prune

Postat de: timea in Prajituri

Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam apa si treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Turnam pe o plansa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat ce nu...Citeste continuarea

File de pangasius cu legume

Postat de: RoXx in Pangasius

Pestele se spala si se usuca de apa cu un prosop de hartie.Se pune pe o farfurie si se asezoneaza cu sare,piper si condiment pentru peste.Ceapa se curata,se taie julienne si se pune intr-o tigaie...Citeste continuarea

Fursecuri cu unt de arahide și banane

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Într-un castron cernem făina împreună cu praful de copt, scorțișoara, nucșoara, cuișoarele și sarea. În alt castron pasăm bananele și le amestecăm cu uleiul, mierea și...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]