Fursecuri fragede
Postat de: Toamna07 in PrajituriNu folosim mixerul pentru ca intarim aluatul si fursecurile se vor transforma in biscuiti; untul trebuie sa fie rece si sa lucram cat mai repede cu ingredientele !!! Untul rece se taie...Citeste continuarea
Farfale cu nuca, zahar si scortisoara
Postat de: panacris in FarfalleFarfalele se fierb in apa clocotita cu putina sare, cca. 8 minute dupa primul clocot. Se scurg si se trec rapid sub un jet de apa rece, ptr a se opri fierberea. Miezul de nuca se prajeste in...Citeste continuarea
Fondue
Postat de: doralinda72 in ClasiceTaiati branza bucati si o puneti intr-o craticioara adanca care a fost in prealabil, unsa cu usturoi. Lasam la foc mic sa se topeasca usor adaugand si vinul. Dupa ce s-a topit, mai lasam inca 5...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem de prune
Postat de: mon in DulciuriFrecam untul spuma cu zaharul, adaugam oul si caja de lamaie amestecam bine punem si faina si framantam putin. Invelim aluatul in folie alimentara si punem la frigider circa 1 ora.Intindem o foaie...Citeste continuarea
Fursecuri de Craciun cu marmelada
Postat de: cris2711 in DulciuriSe pregateste un aluat din ingrediente.Eu le pregatesc cu mixer-ul. Apoi il pun la frigider pentru circa 2 ore. Dupa cele doua ore se scoate de la frigider,se intinde cu sucitorul,se fac...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuci si ciocolata
Postat de: Creatsa in PrajituriMixam untul cu zaharul pudra ,ouale ,amoniacul si 50 g faina.Lasam sa se odihneasca 1 ora. Adaugam nucile si faina pentru un aluat nu foarte tare. Intindeti cu sucitorul o foaie...Citeste continuarea
Foite cu crema caramel
Postat de: Creatsa in PrajituriMixam margarina cu ouale,zaharul ,laptele,vanilia,amoniacul si 4 linguri de faina.Lasam aluatul sa se odihneasca timp de 1 ora. Adaugam si restul de faina si facem o coca potrivita(sa nu fie f...Citeste continuarea
Farfalle cu varza calita
Postat de: timea in FarfalleVarza o taiem felii subtiri si o punem intr-un bol. Presaram peste varza o lingurita de sare mare si lasam asa timp de 5-10 minute. Apoi 'framantam'putin varza si o stoarcem bine de apa. Punem...Citeste continuarea
Foietaj cu mar,nuca si miere
Postat de: Toamna07 in PrajituriImpartim foaia de foietaj in dreptunghiuri egale. Merele curatate de cotor le taiem in cubulete mici si presaram peste ele zahar si scortisoara. Peste jumatate din dreptunghiurile de foaie...Citeste continuarea
Focaccia cu masline
Postat de: LadyCrs in PiinePunem la foc zaharul cu apa si sarea si lasam pana devine calduta. Punem plicul de drojdie intr-un vas si amestecam cu apa; lasam deoparte 10 minute pentru a se activa drojdia. Intr-un bol...Citeste continuarea
Farfale cu zacusca
Postat de: merisor67 in FarfalleAm folosit unul din felurile de zacusca preparate in vara ce a trecut din vinete gogosari +kapia, ciuperci si ceapa. Am pus apa la fiert, am adaugat putina sare, iar cand a atins punctul de...Citeste continuarea
Fritatta cu legume
Postat de: ralu_river in Aperitive / GarnituriLegumele se taie marunt si se calesc in putin ulei. Intre timp se bat ouale cu smantana si condimentele, se stinge focul, se adauga peste legume, astfel incat sa fie acoperite uniform, si se da...Citeste continuarea
Friptura de miel
Postat de: andreea_angelo in OaieCarnea de miel o spalam bine in mai multe ape, dupa ce o scurgem de apa, adaugam condimentele: usturoi pisat, condiment pt friptura, sare, piper, putin ulei si masam bine carnea Punem in tigaie...Citeste continuarea
File de gurnard cu piper rosu si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PestePiperul rosu se amesteca cu uleiul si frunzele de busuioc. Se lasa peste noapte. Pestele se fileteaza, se unge cu uleiul infuzat si se acopera cu frunzele de busuioc si piperul rosu. Se acopera...Citeste continuarea
Farfalle cu ricotta si pancetta
Postat de: ANCA in FarfalleMazarea se fierbe impreuna cu pastele (am avut congelata, s-a fiert atat cat trebuie), apoi se dau sub un jet de apa rece si se lasa de-o parte. In acest timp, intr-o tigaie antiaderenta se...Citeste continuarea
Fursecuri cu fulgi de ovaz si nuca
Postat de: mitinita in PrajituriIncingem cuptorul. Untul se bate cu zaharul,oul si vanilia. Adaugam faina,bicarbonatul de sodiu,sarea,fulgii de ovaz si nucile si amestecam pana se incorporeaza. Cu o lingurita luam aluat si...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: Geanina87 in Mancaruri de postFasolele se pun la inmuiat cu o seara inainte, apoi se fierb in apa cu sare( schimband apa de 3 ori). Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul de masline incins, dupa care se rastoarna...Citeste continuarea
Fulgi de ovaz cu zahar brun
Postat de: mitinita in Mancare copiiFulgii de ovaz se pun intr-un bol si turnam peste ei apa fierbinte. Lasam 3 minute sa se umfle,apoi adaugam zaharul brun. Apa fierbinte se poate inlocui cu ceail,lapte sau iaurt. Citeste continuarea
Fenicul in sos de gorgonzola
Postat de: ANNA_46 in PasteSpalam bine feniculii, indepartam tulpina(se pot si lasa), le feliem sau increstam (cum dorim). Le asezam intr-un vas termorezistent sau tavita. Pisam branzica bine , amestecam cu frisca...Citeste continuarea
Friptura cu ciuperci la Zepter
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneAsezam Vasul Zepter Grill pe foc cu capacul deasupra. Vasul este pregatit pentru gatit atunci cand acul este situat la jumatatea zonei verzi. In acel moment inchidem focul daca avem foarte putina...Citeste continuarea
Ficatei cu morcovi sote si cartofi...
Postat de: Ubulika in FicatSe spala ,se curata cartofii si se taie cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare. Sos de unt: Untul se scoate de la frigider si se lasa 30 de minute la temperatura camerei. Se freaca...Citeste continuarea
Frigarui in stil marocan (reteta...
Postat de: JamilaCuisine in Mancaruri cu carneAmestecati carnea cu ceapa, condimentele, uleiul, coriandrul sarea si faceti-i un masaj bun pentru a distribui uniform condimentele pe fiecare bucatica de carne. Dati carnea la frigider pentru...Citeste continuarea
Favas cu costite de porc si carnati
Postat de: cristeena20 in Porc1. Portionam carnea de porc ; tocam fin ceapa si se caleste in cratita cu ulei de masline ,usturoi si foaie de dafin. Adaugam carnea sis e prajeste pana capata o culoare rumena. 2. Turnam...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt
Postat de: ionela2682 in PrajituriIntr-un castron se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul si putina sare pana devine pana devine pufos, 2-3 minute. Se adauga oul, esenta de vanilie si zaharul vanilat, se mixeaza pana...Citeste continuarea
Foietaj cu prune
Postat de: adasev12 in DulciuriAluatul de foietaj se lasa la decongelat la temperatura camerei. Stafidele se pun in apa calduta cu esenta de rom, cam 15 minute, sa se hidrateze. Prunele se spala, li se scot samburii si se...Citeste continuarea
Fursecuri cu stafide si ciocolata
Postat de: bylaura in PrajituriMargarina la temperatura camerei se freaca ca zaharul si ouale. Se adauga faina, pana devine o compozitie de consistenta smantanei, apoi se pun stafidele, esenta si la final ciocolata...Citeste continuarea
Fritatta cu chorizo si cartofi
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriIn putin ulei am prajit feliile de salam pe ambele parti, apoi l-am scos pe servet de hartie. In acelasi ulei am prajit cartofii taiati cubulete. Intr-un castron am batut ouale, impreuna cu...Citeste continuarea
Fursecuri cu stafide
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriAmestecam untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza. Untul trebuie sa fie moale (il lasam la temperatura camerei vreo 3 ore). Se adauga si restul ingredientelor unul cate unul, amestecand...Citeste continuarea
Foi de tortilla - reteta de baza
Postat de: Elena_Daria in PiineFaina se pune intr-un vas, se adauga sarea, apoi drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut. Incepem apoi sa framantam, adaugand putin cate putin laptele. Trebuie sa framantam pana...Citeste continuarea
Friptura de porc
Postat de: twilight7 in PorcSe ia carnea si se spala sub jet de apa rece. Se usuca cu ajutorul unui servet de hirtie. Se presara sare si piper sau condimente dupa preferinte. Intr-o tigaie punem putin ulei si cind acesta...Citeste continuarea
Ficăţei la tigaie
Postat de: madi_marin in PuiFicăţeii de pui se curăţă, se spală şi se pun la fiert pentru 15 minute. Se scot pe un prosop absorbant ca să se scurgă de surplusul de apă. Se condimentează din abundenţă cu...Citeste continuarea
Fusilli din porumb cu cascaval
Postat de: rhapsody in FusilliToata lumea stie cum se prepara pastele, dar va spun... just in case, cum le-am preparat :)) Punem apa la fiert, iar cand da in clocot aruncam pastele si sarea. Lasam 10-13 min (fierb mai greu...Citeste continuarea
File de peste la cuptor
Postat de: rhapsody in PesteSpalam pestele si il uscam cu un prosop de hartie. Portionam fileul in bucati de 5 x 10 cm. Punem pestele intr-un vas si turnam restul ingredientelor peste el. Amestecam bine. Tavalim pestele...Citeste continuarea
Fleica fiarta cu boia de ardei
Postat de: carla27carla in Mezel de casaSe pune la fiert intr-o oala fleica in apa cu sare, se aduna spuma care se formeaza .In apa se pun boabele de piper si usturoiul. Se lasa sa fiarba bine pana intra furculita in ea. Cand e fiarta...Citeste continuarea
Fava
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriSe spala intai fava in mai multe ape, apoi se pune la fiert impreuna cu ceapa taiata in patru la foc moale pana vedeti ca e fiarta bine, daca e nevoie mai adaugati apa cate putin. In timp ce...Citeste continuarea
Fajitas
Postat de: doralinda72 in VitaTaiem pe lung ardeii si carnea (felii subtiri), si ceapa o taiem felii; intr-o cratita (cum sunt cele ptr gratar) punem putin ulei si ingredientele de mai sus pana se rumenesc bine si iese...Citeste continuarea
Fileu de pastrav somonat cu...
Postat de: nico15 in PastravPestele se fileteaza se spala si se va sterge cu prosoape absorbante, va trebui sa crestam pe spatele pestelui si sa punem un amestec de sare si condimente. Dupa aceea il vom praji in ulei si unt....Citeste continuarea
Felii London
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Intr-un bol mixam untul cu zaharul foarte bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina in ploaie. O sa iese...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan
Postat de: pana_luminita in Mancaruri cu carneFierb ciolanul la foc mic , iar in paralel am fiert fasolea care am lasat-o in prealabil la inmuiat peste noapte . Cand carnea incepe sa se desfaca de os opresc din fiert ciolanul pe care il...Citeste continuarea
Ficăței de pui lionezi
Postat de: elucubratiiculinare in FicatFicățeii de pui se spală și se curăță de pielițe. Se așează pe un prosop de bucătărie de hărtie să absoarbă toată apa. Ceapa se curăță de coajă, se spală și se toacă...Citeste continuarea
Friptura picanta si cartofi crocanti
Postat de: Zamfira in PuiSpalam pulpele de pui (le crestam putin pentru a se patrunde mai usor la coacere, dar si pentru a patrunde aromele mult mai bine in carne), le condimentam si presaram cu mult usturoi pisat. Lasam...Citeste continuarea
Friganele
Postat de: amalia01 in Sandvisuri- oul se bate bine cu praful de sare, cu o furculita; - feliile de paine se inmoaie in ou si se prajesc in uleiul incins pe ambele fete, pana devin rumene; - se scot pe o farfurie pe care ai...Citeste continuarea
Fasole frecata (batuta)
Postat de: lilik in Mancaruri de postDesfacem pastaile de fasole si punem fasolea la fiert,lasam sa dea cateva clocotete,apoi schimbam apa si punem din nou la foc si lasam sa fiarba la foc potrivit pana fasolea este fiarta,dar sa nu...Citeste continuarea
Frigarui cu nugetts de pui
Postat de: AnyCostescu in PuiPieptul de pui se taie in bucati mai mici si se codimenteaza. Se da prin ou, apoi prin pesmet si se prajesc in baie de ulei. Se scot pe un servet. Se ia fiecare bat pt frigarui si se pun...Citeste continuarea
Fasole scazuta
Postat de: cristina_s_world in Mancaruri de postBoabele de fasole le-am curatat de gunoaie, le-am spalat intr-o strecuratoare si le-am pus la inmuiat in apa multa si rece pana a doua zi de dimineata. A doua zi am pus o oala mare cu apa la foc...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ceapa verde
Postat de: corina241 in PuiSpalam bine ficatul si-l curatam de pielite. Inabusim ficateii in tigaie,iar cand sunt aproape prajiti punem ceapa taiata marunt. Lasam capacul pe tigaie inca 5 minute. Scoatem pe...Citeste continuarea
Fornetti cu branzeturi
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriBranzeturile se rad pe razatoarea mica si se amesteca cu tubul de branza topita. Se pot pune si verdeturi daca va plac. Se ia foietajul si se taie patratele. Se umple fiecare patrat cu branza...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu gem de prune
Postat de: timea in PrajituriMixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam apa si treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Turnam pe o plansa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat ce nu...Citeste continuarea
File de pangasius cu legume
Postat de: RoXx in PangasiusPestele se spala si se usuca de apa cu un prosop de hartie.Se pune pe o farfurie si se asezoneaza cu sare,piper si condiment pentru peste.Ceapa se curata,se taie julienne si se pune intr-o tigaie...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt de arahide și banane
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriÎntr-un castron cernem făina împreună cu praful de copt, scorțișoara, nucșoara, cuișoarele și sarea. În alt castron pasăm bananele și le amestecăm cu uleiul, mierea și...Citeste continuarea