Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată

de diaconta in Dulciuri, 3 Feb 2013 | 4754 vizualizari

 

După cum ştiţi aluatul foietaj necesita un timp îndelungat de preparare dacă îl pregatiţi acasă,dar este mult mai bun decât cel cumpărat din comerţ.Aşa că mi-a luat ceva timp prepararea acestui aperitiv sau desert,pentru că am decis să pun o umplutura dulce şi una sărată.Si uite aşa s-a evaporat o zi întreagă.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cu osânză

Pentru umplutura dulce:

  • 250 g brânza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • Stafide înmuiate în rom
  • Vanilie

Pentru umplutura sarata:

  • 250 g brânza de vaci
  • 150 g muschi file
  • Marar verde
  • Sare
  • Zahar pudra pentru foietajul cu brânza dulce
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată:

Am pregatit aluatul foietaj dupa reteta de aici.

Am pregatit cele doua umpluturi.

Am întins doua foi.Pe mijlocul fiecaruia am pus umplutura si am crestat marginile asa cum se vede din foto.

Am împletit fâşiile taiate închizând capetele sa nu iasa umplutura.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit cam 45 de minute.

La început am lasat focul mai mare ca aluatul sa înceapa sa se „înfoaie”,apoi am mai redus focul.

 

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

diaconta 1

04.02.2013, 16:12

Rocsi
Ruxy
Gabytza
Mihaela 11
multumesc fetelor

ionela2682 1

04.02.2013, 17:37

Nu esti singura,,,...eu am stat o duminica intreaga in bucatarie....Ti/a iesit ceva super bun dupa cum se vede...deci nu-i o sambata pierduta ...

diaconta 1

04.02.2013, 19:06

Ionela,nu-i dar parca ar mai fi cazul sa prestam alte activitati)) ca dup-aia se cer si mancate si zau e pacat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iaurt de casa cu mure, banane si caise