Inghetata cu sirop de menta si cookies
Preparare Inghetata cu sirop de menta si cookies
Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare. Separat, intr-o craticioara incalzim laptele si smantana pana la punctul de fierbere.
Turnam compozitia calda peste galbenusuri cate putin, mixand continuu. Adaugam siropul de menta, apoi albusul spuma si amestecam putin. Crema obtinuta o punem la bain-marie. Vom amesteca continuu. Cand compozitia incepe sa se ingroase, o luam de pe foc. Lasam sa se raceasca. O punem in congelator pentru 45 minute, dupa care o mixam iar, adaugam biscuitii sfaramati in bucati potrivite si o turnam in recipientele de inghetata. Lasam inghetata in congelator pana a doua zi.
Inghetata cu sirop de menta si cookies o servim cu putin sirop de menta stropit peste cupele de inghetata.
Pofta buna va doresc!