Fusilli cu carnati
Postat de: mihasara in FusilliFierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp pregatim sosul. Curatam legumele, ceapa si ardeiul le tocam fin iar morcovul il dam pe razatoare. Intr-o tigaie punem 2...Citeste continuarea
Farfalle cu carne tocata si sos de...
Postat de: mihasara in FarfallePunem pastele la fiert in apa cu sare. Intre timp curatam, spalam si tocam legumele, dupa care le punem la calit intr-o tigaie incapatoare. Le lasam 3-4 minute dupa care adaugam carnea...Citeste continuarea
Fettuccine cu sos pesto si salata
Postat de: simona72 in PastePastele le punem in apa cu sare la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Le scurgem de apa si le amestecam cu sosul pesto. Pt salata: legumele le spalam sub jet de apa si le taiem felii,...Citeste continuarea
Fasole frecata cu carnati
Postat de: Dea_Dea in PorcFasolea se pune la fiert cu apa, mie mi-a luat 2 ore jumate pana a fiert :). Cand s-a fiert se strecoara de apa si se mixeaza bine, se condimenteaza cu sare si piper. Sosul: se pun...Citeste continuarea
File de somon la cuptor cu legume
Postat de: Constelatialeu in SomonPentru inceput am spalat fileurile ,apoi le-am condimentat bine si i-am pus intr-un castron,un fileu,o felie de lamaie,iar fileu,lamaie pana terminat fileurile si le-am lasat 2 ore la frigider.In...Citeste continuarea
Fasole scazuta cu usturoi
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de postAlegem fasolea de ceea ce nu trebuie (pietricele, coji, stricaciuni etc), o spalam si o punem la hidratat intr-un vas cu apa, de seara, pana dimineata. O spalam din nou si o punem la fiert in...Citeste continuarea
Ficat de pui cu sos de iaurt
Postat de: Dea_Dea in FicatFicatul de pui se spala bine si se pune in apa la fiert 20-30 min. Cand este fiert se scurge apa de pe el , se adauga iaurtul si sarea si se mai lasa la foc 5-10 min. Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriPunem faina, ovazul, zaharul, zaharul pudra si praful de copt intr-un bol. Intr-o farfurie batem oul cu esenta de vanilie si il punem in bol, peste restul de ingrediente si amestecam...Citeste continuarea
File de pui invelit in kaiser
Postat de: oana_d in PuiPieptul de pui l-am portionat ca pe niste snitele mici, am batut carnea si am dat-o prin amestecul de rozmarin, paprika si sare. Dupa aceea, am feliat bucata de kaiser pe lungimea ei, apoi am...Citeste continuarea
Fasole boabe in stil toscan
Postat de: medioto59 in Mancaruri de postSe tine fasolea la inmuiat in apa rece (de obicei eu o tin de seara pana dimineata) Se pune la fiert, se spumeaza si se schimba apa de doua ori, dupa care punem fasolea in oala si adaugam apa...Citeste continuarea
Friptura de cocos cu angeli cherry
Postat de: Dea_Dea in PuiSe spala bine cocosul, se transeaza, se da pielea jos si se pune la fiert in apa, cam 1 ora. Apoi se scoate si se pune intr-o tava, se condimenteaza cu sare, piper, boia, usturoiul taiat bucati....Citeste continuarea
Foi de napolitana cu nuca si caramel
Postat de: timea in PrajituriIntr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi...Citeste continuarea
Flori de primavara
Postat de: Dea_Dea in Mancare copiiUrda am decupat-o cu decupator in forma de floare,castravete la frunze, petale si codita , si ardeiul tot la petale Citeste continuarea
Ficat de porc neinecacios cu sos
Postat de: TAB1TA in FicatSe portioneaza ficatul de porc, de preferat bucatele mai mici ca sa se patrunda si sa se faca mai repede. Se pun bucatile de ficat in lapte si se lasa minim 30 de minute. Se pune uleiul la...Citeste continuarea
Floricica
Postat de: Dea_Dea in Mancare copiiOule de prepelita se pun in forma de briosa (eu am avut forma de floare), se pun in tava pe hartie de copt si se dau la cuptor, vreo 10-15 minute la foc potrivit. Scoatem ouale din forma si...Citeste continuarea
Frigarui de curcan cu miere si mustar
Postat de: Sidy in CurcanInlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Taiem apoi carnea in bucatele mici de 2,5 cm si o punem intr-un bol. Presaram amestecul de condimente peste pulpele de curcan, adaugam sosul de soia...Citeste continuarea
Flori de ciocolata
Postat de: TAB1TA in PrajituriIncingem cuptorul la 160-170°C. Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga zaharul, laptele si uleiul si se amesteca bine cu o spatula. Se bat ouale, se adauga in compozitie si se...Citeste continuarea
Fursecuri rapide pentru ceai
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Prajituri1. Se amesteca bine untul cu zaharul brun pana se obtine o crema si se topeste untul. 2. Se adauga faina cernuta, sarea si oul si se continua omogenizarea. 3. Se pun si condimentele:...Citeste continuarea
Friptura de porc cu carnati si...
Postat de: Corina33 in PorcSe spala si se portioneaza carnea pentru friptura de porc , cam cat o palma, se impaneaza cu cateii de usturoi si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se taie si carnatii in bucati...Citeste continuarea
File de pangasius la cuptor, reteta...
Postat de: Bia27 in PangasiusCum se prepara File de pangasius la cuptor, reteta simpla si gustoasa preparata la cuptor: Incepem prin a curata pestele de grasime, il spalam cu apa rece, apoi il punem pe un servet de...Citeste continuarea
Fasolica pastai cu maioneza
Postat de: ralu_ca in SalateMai intai lasam la scurs foarte bine fideluta, dupa care adaugam usturoiu tocat , maioneza si marar tocat. La orice petrecere e foarte apreciata. Pofta buna! Citeste continuarea
Foietaj cu branza si rosii
Postat de: getix in Aperitive / GarnituriSe taie aluatul de foietaj in doua parti egale . Pe primul blat se aseaza feliile de branza condimentate cu piper. Peste branza se pun feliile de rosii, 1-2 linguri ulei de masline si busuioc....Citeste continuarea
Frittura di pesce (friptura de peste )
Postat de: Luana in Fructe de mareFructele de mare se dau prin faina si se prajesc in uleiul incins (eu am ales deja cele curatate ). Se scot pe un servetel pentru a absoarbe uleiul in exces. Se serveste cu salata verde si lamaie . Citeste continuarea
Fructe cu iaurt
Postat de: CookieMonster in DulciuriDupa o masa copioasa in familie ne-am dat seama ca ne trebui ceva usor si nu foarte dulce asa ca am facut ceva rapid cu cateva fructe. 1. Marul si para se spala bine, mandarina se curata si...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: ianculubita in Mancaruri de postFasolea curatata, spalata, o punem de seara la umflat; a doua zi aruncam apa si o punem la fiert cu apa rece si capac; cand boabele incep sa pocneasca, scurgem fasolea, o spalam cu apa rece, o...Citeste continuarea
File de pangasius cu fasole
Postat de: Mirela_Tilvescu in PangasiusIntr-o cratita se caleste ceapa impreuna cu ardeiul.Spre sfarsit se adauga patrunjelul, sarea,piperul si se stinge cu vinul alb. Intr-o alta cratita se fierbe fasolea peste care se...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: ella87 in Mancaruri de postPunem fasolea sa stea in apa pt vreo 2/3 ore. Taiem ceapa si o calim cu o lingura bulion o dam deoparte. Punem fasolea la fiert dupa primul clocot o scurgem de apa si punem alta apa, in aceasta...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt si cocos
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile. Incorporam faina, praful de copt, nuca de cocos, sarea si amestecam bine....Citeste continuarea
Fundite, minciunele sau uscatele
Postat de: dalina2007 in DulciuriSe cerne faina intr-un bol si se adauga un praf de sare. Se adauga untul si se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Intr-un castronel se amesteca ouale, zaharul si laptele. Acest...Citeste continuarea
Friptura marinata
Postat de: Bia27 in PorcTaiem cotletul in felii medii.Ungem fiecare felie cu ulei dupa care le presaram cu rozmarin ,cimbru,sare,piper si boia de ardei dulce.Le asezam intr-o tigaie inalta(in cazul meu) sau o oala in...Citeste continuarea
Fasole cu carnati
Postat de: Monica1997 in Mancaruri cu carneSe pune la fiert fasolea impreuna cu o ceapa, cu morcovul, telina si pastarnacul. Dupa ce aceasta a fiert, se pune la calit restul de ceapa impreuna cu carnatii si kaizerul tocati potrivit, se...Citeste continuarea
Fursecuri umplute cu stafide si...
Postat de: Ela68 in PrajituriPentru umplutura se amesteca in blender toate ingredientele pana se omogenizeaza si devin o pasta. Pentru obtinerea aluatului se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca. Se...Citeste continuarea
Friptura de porc la cuptor
Postat de: aalliinnaa07 in Mancaruri cu carneCarnea de porc o taiem felii groase cam de un deget si fiecare felie o crestam pe margini de jur imprejur, apoi o asezam intr-o tava pentru cuptor. Curatam cateii de usturoi, ii pisam si apoi...Citeste continuarea
Fleica la tava
Postat de: delia64 in PorcSpalam fleica si o taiem felii potrivite , curatam usturoiul si il pisam . Condimentam feliile de carne cu sare , piper , boia si usturoi. Asezam feliile de carne intr-un vas...Citeste continuarea
Fusilli tricolore cu surimi
Postat de: Patricia_Iordache_79 in FusilliPunem apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca adaugam putina sare si fusilli. Le lasam sa fiarba cat timp este indicat pe pachet (aproximativ 8-9 minute). Decongelam surimi si ii taiem...Citeste continuarea
Foietaj din aluat cu gem de caise
Postat de: TAB1TA in DulciuriSe scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei minim 30 de minute. Se incinge cuptorul la 190°. Se taie in patrate, se pune cate o lingurita de gem in fiecare...Citeste continuarea
Ficatei prajiti cu piure de cartofi
Postat de: marianascarlat in FicatIntai am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa rece. Ficatei i-am spalat si i-am uscat in prosoape de hartie apoi i-am pus la prajit in uleiul putin incins. Dupa ce...Citeste continuarea
Friptura de porc cu legume la cuptor
Postat de: TAB1TA in PorcAm incins cuptorul la 220 ° C. Am curatat si taiat legumele cubulete. Am facut cateva crestaturi in carne si am frecat-o cu sare, piper, amestec de condimente, cimbru si usturoi...Citeste continuarea
Friptură de vită cu garnitură de...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaFriptura de vita se acoperă cu piper, oregano și busuioc. Se introduc bucățile de friptura de vita în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pe raftul superior, pentru 2...Citeste continuarea
Friptura din piept de pui cu...
Postat de: Doinavar in PuiSe taie pieptul de pui incepand din mijloc spre margini, desfasurandu-l ca o foaie mai grosuta. Procedati la fel si cu al doilea. Pe un fund de lemn uns cu cateva picaturi de ulei de masline se...Citeste continuarea
Focaccia cu masline
Postat de: vishinel in PiineIntr-un bol incapator amestecam faina cernuta in prealabil cu pliculetul de drojdie. Facem in centru o mica gropita in care vom turna apa amestecata cu zaharul si sarea. Punem 1 lingura ulei...Citeste continuarea
Ficatei in sos de rozmarin
Postat de: vishinel in FicatEu am lasat ficateii in lapte in jur de 1 ora. Daca vreti puteti sari peste acest pas mai ales ca parerile sunt impartite si mai nou nu ar ajuta la nimic acest lucru. Intr-o tigaie topim...Citeste continuarea
Fasole gigantica
Postat de: doralinda72 in Mancaruri de postLasam fasolea peste noapte intr-un vas cu apa sa se inmoaie. A doua zi, le clatim si le fierbem cca 30 min in oala sub presiune, daca nu aveti, lasati la fiert pana se fierbe pe jumatate. Intre...Citeste continuarea
Friptura in vin
Postat de: stefydeea in PorcSe ia bucata de carne se spala, se sareaza, se pipereaza, se maseaza cu putin ulei si o impanam cu cativa catei de usturoi. Cartofii se curata si se taie acordeon ,se sareaza,se pipereaza, ii...Citeste continuarea
Friptura de porc cu praz si ardei copt
Postat de: aliliana in PorcCarnea de porc de spala, se portioneaza. Se condimenteaza cu sare, piper cimbru, usturoi taiat feliute. Se pune intr-o tava la cuptor impreuna cu 200 ml vin alb. Se acopera cu folie de...Citeste continuarea
Foietaj cu carne
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriFoietajul trebuie sa fie complet decongelat. Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici. Carnea o spalam si o taiem cubulete. Dam carnea impreuna cu slanina si legumele prin masina...Citeste continuarea
Friptură de porc cu măsline
Postat de: madi_marin in PorcSe prepară un sos din ulei, oţet balsamic, muştar, condimente , usturoi ras, măsline feliate şi puţină apă. Feliile de carne se marinează în acest sos pentru 10 minute, apoi se...Citeste continuarea
Fasole batuta ( mai pe arabeşte)
Postat de: Mihaela11_jo in Mancaruri de postFasolea se lasa la inmuiat in apa rece 3-4 ore. Se spala si se pune la fiert; dupa ce da in 2-3 clocote se arunca apa si se mai repeta o data operatiunea. Apoi se pun boabele de fasole la...Citeste continuarea
Fursecuri colorate
Postat de: eduard_09 in DulciuriGalbenusurile le mixam cu zaharul pana compozitia devine ca o crema. Adaugam untul si untura si mixam pana se omogenizeaza. Faina o amestecam cu sarea si zaharul vanilat, adaugam peste...Citeste continuarea
Fursecuri cu visine
Postat de: eduard_09 in DulciuriGalbenusurile le amestecam cu zaharul si untura pana compozitia devine omogena. Adaugam coaja de lamaie, praful de sare, faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea