Frigarui de curcan cu miere si mustar

de Sidy in Curcan, 24 Mar 2013 | 4606 vizualizari

 

Facuse Medi o ...fabuloasa friptura de curcan in unt cu rozmarin, asa cum numai ea stie sa faca ,iar eu am vrut...sa o imit .
Dar nu am avut nici o sansa...familia a vrut frigarui ! Asa ca am facut frigarui.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe superioare de curcan
  • 2 linguri amestec condimente Kotany
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri pesmet
  • 4 bete frigarui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de curcan cu miere si mustar:

Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Taiem apoi carnea in bucatele mici de 2,5 cm si o punem intr-un bol.

Presaram amestecul de condimente peste pulpele de curcan, adaugam sosul de soia si amestecam.

Acoperim bolul cu folie si il dam la rece 30 de minute.

Dupa trecerea timpului , tragem bucatile de carne pe betele de frigarul, pe care le lasam 5 minute in apa, sa nu se arda la prajit.

Incingem un gratar non aderent- eu am avut unul de ceramica Delimano- si asezam frigaruile sa se rumeneasca bine pe toate partile.Le rotim din cand in cand.

Dupa ce sunt rumene ( cate 2-3 minute pe fiecare parte), le ungem cu miere si le pudram cu pesmet.Le punem pe o tava.

Dam tava la cuptorul incalzit la 180 de grade C, pentru 10 minute , sa se rumeneasca bine frigaruile.Dupa 5 minute le intoarcem, apoi sunt gata.

Serviti frigaruile alaturi de un sos sau de o salata.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de curcan cu miere si mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Corinuta 1

24.03.2013, 18:18

Foarte bune, as gusta vreo doua

Bya Ralu 1

24.03.2013, 18:43

bun de tot

mihaelar63 1

04.04.2013, 13:55

Buna idee cu frigaruile !!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Frigarui cu ficatei si inimi de curcan