Legume umplute cu curcan si orez integral

de mihaelar63 in Curcan, 26 Iun 2015 | 3451 vizualizari

 

Kapia, vinata, dovlecel, umplute cu carne tocata din piept de curcan si coapte la cuptor. Delicioase!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei kapia rosii
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 400 g piept curcan dezosat fara pelite
  • 1 ou
  • 1 ceapa rosie tocata
  • 1 bucata praz tocat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 linguri orez integral
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
  • 1 pahar bulion rosii
  • 1 pahar smantana
  • rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume umplute cu curcan si orez integral:

  1. Kapia se curata, se spala, se taie jumatati, se pun in tava.
  2. Vinata si dovlecelul se spala, se curata, se scobesc si se aseaza in tava .
  3. Sarati legumele.
  4. Carnea de curcan se macina impreuna cu jumatate din patrunjelul verde si miezul vinetei si al dovlecelului [ ramase de la scobitul legumelor]
  5. Se calesc usor ceapa si prazul in putin ulei. Adugati amestecul de carne tocata.
  6. Condimentati cu sare, piper si oregano. Adugati 50 ml bulion atit cat amestecul sa  se caleasca usor pana carnea incepe sa se albeasca.
  7. Lasati umplutura sa se raceasca  si amestecati cu orezul integral si un ou intreg.
  8. Cu aceasta umplutura umpleti legumele din tava .Printre legume se toarna sucul de rosii si se stropeste cu ulei.
  9. Tava se acopera cu o bucata de hartie de copt, fara sa se impacheteze [ dorim ca umplutura sa nu se arda pe deasupra ].
  10. Dati tava la cuptor 30 minute pana cand legumele sunt patrunse .
  11. Serviti preparatul cu smanatna, patrunjel verde si rosii.

TIPS-URI

1

Orezul integral este foarte gustos si sanatos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute cu curcan si orez integral" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]