Friptura de porc
Postat de: Luana in PorcCarnea de porc se taie felii subtiri si se aseaza intr-o tava, de asemenea si carnatul. Se preasara pe rand condimentele, sarea, piperul, foile de dafin, vinul, uleiul, telina taiata bucati cat...Citeste continuarea
Fasole batuta cu maioneza
Postat de: Alina26 in Aperitive / GarnituriFierbem fasolea timp de aproape doua ore...sau cat este nevoie.Punem la scurs si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit fasolea o dam prin robot.Curatam si ceapa si o tocam marunt (puteti...Citeste continuarea
Foi de napolitana cu griliaj
Postat de: babi5 in PrajituriIntr-un castron spargem ouale si mixam bine cu 2 zahar vaniliat si 250 gr zahar pina compozitia devine albicioasa. Intr-o cratita cu pereti dubli (oala de fiert lapte ) sau pe aburi se pune...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ciuperci si cascaval
Postat de: gaby_d in FicatMod de preparare ficatei de pui cu ciuperci si cascaval. Curata ceapa si tai-o julien. Topeste intr-o tigaie unt cat o nuca si adauga ceapa. Caleste-o pana se inmoaie si pune si ficateii,...Citeste continuarea
Falafel cu sos picant de roșii
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postPunem năutul într-un castron mare, acoperim cu apă, apa să depășească cu 3 cm năutul. Se lasă la înmuiat peste noapte. A doua zi dimineața boabele de năut vor fi...Citeste continuarea
Ficatei inveliti in bacon, la cuptor
Postat de: Patricia_Iordache_79 in FicatSpalam ficateii in apa rece si ii lasam la scurs. Ii taiem pe jumatate. Pregatim o felie de bacon, asezam un ficatel intr-un capat, presaram sare, piper, usturoi granulat si rulam strans. Fixam...Citeste continuarea
Fasole prajita, mancarea...
Postat de: Dya in Mancaruri de postCum se prepara reteta de Fasole prajita, mancarea traditional romaneasca Se alege fasolea, se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte. A doua zi scurgem fasolea si o punem...Citeste continuarea
Fasole batuta (Pasula slaita in...
Postat de: babi5 in Mancaruri de postSe spala fasolea bine si se pune la inmuiat de cu seara. Se pune intr-o oala la foc, se lasa sa se dea un clocot, apoi schimbam apa. Facem aceasta operatie de doua ori (se poate face...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: gusti in PrajituriOuale se pun in vasul robotului impreuna cu zaharul si se mixeaza pana se topeste zaharul, cu telul de sarma, pe viteza 8. Se adauga uleiul, esenta de rom, apoi faina. Toate ingredientele...Citeste continuarea
Frigarui cu miez de lapte, capsuni...
Postat de: Dedicut in DulciuriSe spala fructele, se lasa sa se scurga de apa. La para se indeparteaza casa semintelor , se taie in bucati si se stropeste cu suc de lamaie sa nu se oxideze. Capsunilor li se taie codita si...Citeste continuarea
Fusilli cu soia
Postat de: alexa_elena in Mancaruri de postPreparam soia dupa instructiunile de pe ambalaj. Punem apa la fiert, adaugam sare, cand clocoteste adaugam pastele, le lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu mamaliguta si...
Postat de: Dya in FicatPrajim ficateii in baie de ulei si ii saram cu 5 minute inainte de a ii scoate din tigaie pentru a nu se usca. In paralel pregatim mamaliguta si mujdeiul de usturoi. Pisam usturoiul...Citeste continuarea
File de peste pe cartofi la cuptor...
Postat de: Doinavar in PesteCondimentati pestele, curatati cartofii si taiati-i cubulete potrivite. Puneti cartofii intr-un vas de sticla termorezistenta, impreuna cu ulei, sare, piper, feliute de usturoi, baza pentru...Citeste continuarea
File la cuptor cu cartofi
Postat de: aalliinnaa07 in PesteAm dezghtetat pestele, apoi l-am condimentat cu condimente pentru peste, l-am asezat intr-o tava unsa cu ulei, am stors 1/2 lamaie peste el, vinul l-am amestecat cu 25 ml apa si se toarna peste...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: Roxy_Rocs in PrajituriEste foarte uşor de preparat aşa că mă voi limita la câteva cuvinte.:) Se amestecă ingredientele, iar compoziţia se pune în tavă cu linguriţa. Se lasă la cuptor aprox....Citeste continuarea
Fursecuri cu crema de mascarpone si...
Postat de: Bucataras in PrajituriAm amestecat crema mascarpone cu smantana si zaharul brun. Am spalat capsunile si le-am taiat felii, apoi am pus capsunile in crema. Am asezat pe un platou 3 fursecuri. Fiecare fursec l-am...Citeste continuarea
Ficatei in sos de iaurt
Postat de: rhapsody in Ficat1. Curatam ficateii de pielite, ii spalam si ii punem in lapte pentru cel putin 30 min (recomand 2 h - eu atat i-am tinut). 2. Punem uleiul si vinul intr-o tigaie, taiem salotele in cubulete si...Citeste continuarea
Fursecuri cu cafea
Postat de: eduard_09 in PrajituriAmestecam faina cu praful de copt, sarea, plicurile de ness si le cernem intr-un bol mai mare, Separat mixam untul moale cu zaharul pana devine o crema,adaugam amestecul de faina si esenta de...Citeste continuarea
Fasole scazuta (de post)
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de postAlegem fasolea, o spalam bine (in 2-3 ape) si o lasam la umflat in apa rece peste noapte. A doua zi punem apa la fiert intr-o oala, iar cand incepe sa clocoteasca punem fasolea si o lasam sa...Citeste continuarea
Friptura de porc la ceaun
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PorcTaiem pulpa de porc in bucati potrivite si le pun intr-un ceaun cu apa si sare cat sa o acopere. Lasam sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca aruncam apa si punem alta apa,...Citeste continuarea
Friptura de vitel sub crusta cu...
Postat de: simona72 in VitaSe taie carnea de vitel astfel incit sa se formeze o felie groasa. Punem o folie alimentara peste ea si o batem usor cu ciocanul de snitele pt a o mai intinde putin. Condimentam carnea cu sare si...Citeste continuarea
Foi cu bulion si crema de cocos (de...
Postat de: Elena_Daria in PrajituriFoi :se pun toate ingredientele intr-un vas, facem o gropita in mijloc, punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie apoi incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici pera tare,...Citeste continuarea
Ficatei de pui aromati
Postat de: Dya in FicatCalim ceapa si ardeiul, adaugam ficateii si ii lasam la foc mic sa se patrunda usor. Condimentam (o lingurita plina din fiecare condiment, desi, este indicat sa pastrati gustul ce vi-l doriti, ca...Citeste continuarea
Foietaj cu frisca si fructe
Postat de: timea in PrajituriFoietajul trebuie sa fie complet decongelat in momentul folosirii. Pe blatul de lucru tapetat cu faina intindem aluatul cu sucitorul. Cu un cutit cu lama ascutita taiem foaia in...Citeste continuarea
Fursecuri cu portocale
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriCernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron. Dăm cele 2 portocale pe răzătoarea mică, apoi le stoarcem bine sucul. Într-un castron adăugăm grăsimea aleasă și se...Citeste continuarea
Ficatei cu ceapa si usturoi
Postat de: Alexandru29 in FicatPrima data taiem usturoiul rondele si il punem intr-o tigaie incinsa cu un pic de ulei de masline, taiem si 2 cepe julien si le adaugam peste usturoi, adaugam putina sare si piper le calim vreo 3...Citeste continuarea
Felii cu Rom
Postat de: iqphantom in PrajituriBlat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana spuma e teapana. Se adauga galbenbusurile si uleiul amestecand cu un tel. Se adauga faina amestecat cu praf de copt. Se...Citeste continuarea
Friptura de curcan
Postat de: Magdalena17 in CurcanPulpa de curcan se spala si se curata de puf si resturi de pene daca sunt, apoi o stergem bine cu un prosop de bucatarie curat. Separat intr-un bol amestecam mustarul, uleiul de masline...Citeste continuarea
Frigarui de zmeura si "Miez de...
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe prepara extrem de simplu, zmeura se spala si se zvanta pe un prosop de hartie. Ciocolata se topeste impreuna cu untul de cacao pe baie de aburi.. Se fac frigaruile alternand zmeura cu...Citeste continuarea
Fursecuri cu osânză
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriÎntr-un castron mare cernem făina cu zahărul vanilat. Facem o gaură în mijloc și adăugăm ouăle, apa minerală, drojdia și praful de copt stins cu oțet. Se frământă...Citeste continuarea
Foietaj cu branza si cascaval
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAluatul trebuie sa fie complet dezghetat. Se portioneaza ca in fotografia prezentata, la mijloc asezam cascaval de marimea unui deget iar pe margini branza telemea pentru a evita curgerea...Citeste continuarea
Friptura "mixta" la cuptor
Postat de: Alina26 in Mancaruri cu carne1.Spalam carnea si o punem intr-o tava in care adaugam ulei de masline, sare,piper,boia de ardei iute,usturoiul curatat si taiat felii,vinul,apa,acoperim cu o folie de aluminiu si bagam la cuptor...Citeste continuarea
Fursecuri ''Dieta Dukan''
Postat de: Constelatialeu in Vegan / Raw veganTaratele de ovaz,grau impreuna cu indulcitorul se amesteca. separat se bate bine oul se adauga lingura de iaurt si se omogenizeaza,apoi se toarna peste tarate formand o mixtura care se lasa 10...Citeste continuarea
Friptura de porc la cuptor cu piure...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PorcCum pregatim friptura de porc : Condimentam bucatile de ceafa cu sare, piper si cimbru si le lasam de-o parte. Taiem ceapa feliute subtiri, morcovul rondele si ardeiul gras feliute si le...Citeste continuarea
Ficatei in sos de cafea
Postat de: ianculubita in FicatFicatul curatat,spalat,uscat,prajit in ulei,adaugam coniacul,flambam apoi oprim focul;in alt vas,punem sucul de portocala si dupa ce a dat in clocot,rasturnam ficatul cu tot cu sos si adaugam...Citeste continuarea
Friptura de porc la ceaun (scazuta)
Postat de: COSTEO in PorcPulpa de porc se taie bucati potrivite si se pun in ceaun sa fiarba cu apa si sare. Dupa ce da un clocot aruncam prima apa, punem apa iar, condimente granulate, sare si lasam la foc...Citeste continuarea
File de peste pane cu garnitura de...
Postat de: Bunica in PesteFileul de peste spalat,portionat se da prin faina si ou ,apoi se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste frumos.Peste se caoce foarte repede. Se scoate pe servetele absorbante,pentru a se...Citeste continuarea
Faguri cu cremă de ciocolată
Postat de: Roxy_Rocs in DulciuriFagurii: se amestecă toate ingredintele (amoniul l-am amestecat înainte cu puţină zeamă de lămâie) şi se obţine un aluat consistent ca smântâna. Crema: se...Citeste continuarea
Frigarui de tofu cu legume si sos...
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postTaiem tofu cubulete si pregatim legumele pentru frigarui (rosii, ceapa si ardei). Punem frigaruile intr-un vas cu apa sa se umezeasca, pt a nu lua foc pe gratar. Alternam pe frigarui...Citeste continuarea
Focacia pentru ½ de kilogram de faina
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriAmestecati drojdia in 100 ml de apa calduta(nu fiarta doar calduta), adaugati zaharul, sarea, uleiul si doua linguri de faina, pentru a face maiaua. Aceasta se lasa la un loc caldut 10-15 minute,...Citeste continuarea
Fasole verde cu cotlet de porc
Postat de: Dea_Dea in PorcFasolea se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Apoi se pune intr-o cratita si se adauga, usturoiul tocat, cotletul de porc taiat fasii si se adauga apa cat se le acopere. Cand da in clocot...Citeste continuarea
Ficatei de pasare inabusiti
Postat de: marianascarlat in FicatSe spala bine ficateii, se usuca cu prosoap de hartie , se pune untul la topit intr-o cratita cu capac si se adauga ficatei. Se lasa sa se caleasca inabusit. Cand s-au calit, se adauga si ceapa...Citeste continuarea
Farfalle cu sos din soia ''Inedit"
Postat de: Monica1997 in FarfalleSe pune soia la fiert, se lasa pana se inmoaie si se pune la scurs. Intre timp se caleste ceapa cu usturoiul, cu morcovul, cu ciupercile, se adauga apoi si soia impreuna cu cimbrul, busuiocul,...Citeste continuarea
Foi (de post) cu bulion
Postat de: Ade200 in PrajituriSe amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat din care se fac 3-4 foi care se coc pe dosul tăvii. Aceste foi se pot umple cu orice cremă (dulceaţă, de post). Se lasă ceva...Citeste continuarea
Foietaj cu mere si piersici
Postat de: Elena_Daria in DulciuriCele 2 foi se lasa la dezghetat peste noapte in frigider. Curatam merele si le taiem cubulete. Piersicile le lasam la scurs. Pastrand doua bucatii pentru a le taia feliute, iar restul le...Citeste continuarea
Ficatei picanti cu garnitura de...
Postat de: privatelaura in FicatFicateii se spala, se curata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Se folosesc doua tigai pentru a prepara simultan ambele feluri. In...Citeste continuarea
Fasole batuta (frecata) cu ceapa...
Postat de: COSTEO in SalateFasolea se lasa la umflat 24 de ore si se schimba apa la ele de 3 ori. Se pune la fiert in apa cu sare ,o lingura de bicarbonat de sodiu sau o lingura de zahar iar cand da in clocot ...Citeste continuarea
Foi cu miere de albine si crema de...
Postat de: Elena_Daria in PrajituriFoile: Se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga margarina, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute....Citeste continuarea
Frittata cu legume si Miez de lapte
Postat de: Bucataras in Mancaruri de legumeAmestecati ouale intr-un bol. Puneti uleiul intr-o tigaie, iar cand s-a incins adaugati dovleceii taiati cubulete. Amestecati, condimentati cu sare si sotati pana se inmoaie si se coloreaza...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca de cocos
Postat de: sufletista in PrajituriAluatul - intr-un bol adaugam untul rece, oul, zaharul si omogenizam. Adaugam cacao, praful de copt, esenta si treptat faina. Amestecam pana rezulta o coca nelipicioasa. Invelim coca si dam la...Citeste continuarea