Ficatei in sos de cafea

de ianculubita in Ficat, 13 Apr 2013 | 3070 vizualizari

 

O reteta deosebita,cu un gust deosebit!!

 

INGREDIENTE

  • 500g ficat de pui sau alta pasare
  • 3linguri coniac de buna calitate
  • 1pahar cu suc de portocala proaspat stors
  • 1varf de lingurita cu nucsoara
  • 2cuisoare
  • 1ceasca cu cafea lichida
  • 3linguri vin rosu
  • 1portocala
  • 3linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei in sos de cafea:

Ficatul curatat,spalat,uscat,prajit in ulei,adaugam coniacul,flambam apoi oprim focul;in alt vas,punem sucul de portocala si dupa ce a dat in clocot,rasturnam ficatul cu tot cu sos si adaugam nucsoara,cuisoarele,cafea,vinul,punem capacul si lasam sa fiarba pana scade apoi condimentam dupa gust

Servim pe farfurie rondele de portocala fara coaja,deasupra ficat cu sos iar peste ficat,facem din zahar o panza de paianjen

Topim intr-un vas 2linguri zahar fara sa se arda iar cu furculita trecem peste ficat fire de caramel care se va intari,astfel formand panza de paianjen

TIPS-URI

1

daca veti face aceasta panza de paianjen,ficatul nu trebuie sa fie fierbinte,altfel se va topi(cum mi s-a intamplat mie)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei in sos de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (8)

deyutzky 1

13.04.2013, 11:08

Rocsi 1

13.04.2013, 21:34

Ooo !!!

ianculubita 1

14.04.2013, 07:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate aromat