Foietaj cu frisca si fructe

de T I M E A in Prajituri, 18 Apr 2013 | 9010 vizualizari

 

Un desert delicios facut din doar cateva ingrediente intr-un timp destul de scurt. Cand nu aveti chef sa cocariti prea mult sau sa lucrati prea mult pentru un desert, aceasta combinatie de foietaj, frisca si fructe, este perfecta.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr foietaj congelat
  • o lingura zahar pudra
  • 250 gr frisca lichida indulcita
  • fructe mici: afine si coacaze rosii
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu frisca si fructe:

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat in momentul folosirii.

Pe blatul de lucru tapetat cu faina intindem aluatul cu sucitorul.

Cu un cutit cu lama ascutita taiem foaia in dreptunghiuri pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Presaram deasupra zahar pudra si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 10 minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. ( cred ca mi-au iesit aprox 24 buc. deci le-am copt in doua ture).

Frisca o mixam cu mixerul la viteza mica la inceput si apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita.

Cu un pos ornam fiecare bucata de foietaj in parte si asezam pe fiecare mot de frisca cate afine si/sau coacaze rosii.

Se pot servi imediat. Pastram la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]