Trigoane cu gutui si smochine

de Sidy in Prajituri, 23 Noi 2012 | 4309 vizualizari

 

Nu cred ca nu ati patit-o si voi, vreodata....
Aveati chef de ceva dulce, cat mai repede posibil.
Asa ca m-am uitat prin frigider ce am si a iesit aceasta minunatie de prajitura, numai buna de gustat sau de pus la pachetel.
Si cum ma si pregateam de drum, au fost numai bune.

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj
  • 4 gutui
  • 9 smochine
  • 100 g zahar brun
  • 5-6 cuisoare
  • 1 zahar vanilat
  • 5o ml ulei
  • un ou- pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu gutui si smochine:

Curatam de coaja gutuile si smochinele apoi le taiem cubulete.

Intr-un vas punem zaharul la caramelizat si adaugam apoi smochinele si gutuile, amestecam bine sa se omogenizeze cu zaharul caramel.Daca fructele nu lasa destul suc adaugam 1-2 linguri apa, dar numai daca este necesar.

Cuisoarele le maruntim intr-un mojar , apoi le adaugam la fructele care fierb, impreuna cu zaharul vanilat.

Foile de aluat, decongelate inainte, le intindem si le taiem patratele, in care punem cate o lingura cu pasta de fructe.

Indoim aluatul in doua, in forma de triunghi si cu furculita apasam pe marginea lui sa se lipeasca.

Batem bine oul si cu ajutorul unei pensule il intindem deasupra trigoanelor.

Punem trigoanele in tava pe hartia de copt si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute , pina se rumenesc trigoanele.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Servim trigoanele calde sau reci dupa bunul plac al fiecareia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu gutui si smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (21)

andreea_angelo 1

23.11.2012, 21:51

foarte bune

diaconta 1

23.11.2012, 22:23

ce bine arata

diana_k 1

26.11.2012, 09:11

bune, bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]