Fasole scazuta (de post)

de Angelina_Elena in Mancaruri de post, 24 Apr 2013 | 9127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 5 linguri pasta de rosii
  • o cescuta apa
  • boia dulce
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta (de post):

Alegem fasolea, o spalam bine (in 2-3 ape) si o lasam la umflat in apa rece peste noapte.

A doua zi punem apa la fiert intr-o oala, iar cand incepe sa clocoteasca punem fasolea si o lasam sa fiarba 10-15 minute, apoi scurgem apa de pe fasole.

Curatam cepele si le taiem marunt..

Morcovul il  curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ardeiul il spalam si il taiem fasii.

Punem toate legume la calit intr-o cratita cu putin ulei.

Apoi adaugam pasta de rosii, o cescuta de apa, sare, piper, boia dulce si patrunjel uscat.

Adaugam si boabele de fasole scurse de apa, si lasam sa fiarba la foc mic pana scade putin sosul.

Se serveste cu muraturi!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta (de post)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (40)

nicolae81 1

16.09.2013, 20:40

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 20:07

foarte buna

DIANA B 1

18.12.2013, 14:32

Ce culoare minunata are ... si la mine-i pe plita , dar nu-i de post noi nu tinem post , n-avem vointa de tot ; cred ca nu reusesc anul acesta sa ma impartasesc ... cand nu mai fumez si nu-mi mai dadea parintele canoane

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole gigantica