Friptura de porc la ceaun

de Patricia Iordache in Porc, 23 Apr 2013 | 31858 vizualizari

 

Aveam de ceva vreme salvata la rubrica - favorite - aceasta reteta a bucatarasului Costeo. Am preparat aceasta friptura si va asigur ca este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. pulpa de porc ;
  • 4 carnati de casa (eu am avut carnati pentru gratar);
  • 2 cepe potrivite;
  • 1 ardei gras rosu;
  • bulion (eu am pus pasta de ardei rosu);
  • sare;
  • piper;
  • 4 catei usturoi;
  • 1 cana vin;
  • cimbru;
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la ceaun:

Taiem pulpa de porc  in bucati potrivite si le pun intr-un ceaun cu apa si sare cat sa o acopere. Lasam sa fiarba.

Cand incepe sa clocoteasca aruncam apa si punem alta apa, curata.

Adaugam sare, piper, foile de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intre timp tocam ceapa, ardeiul si le adaugam in ceaun. Punem si 2- 3 linguri de bulion (pasta de ardei rosu), cateii de usturoi tocati marunt, cimbrul si lasam sa fiarba pana scade sosul.

Intre timp, taiem carnatii in bucati potrivite si ii rumenim intr-o tigaie antiaderenta.

Dupa aproximativ o ora, aproape cand este gata mancarica, adaugam cana de vin, carnaciorii prajiti si mai lasam sa fiarba 5-10 minute.

Servim friptura cu mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

pentru un plus de aroma, inainte cu 2-3 minute ca mancarica sa fie gata, putem adauga 2-3 catei de usturoi proaspat zdrobiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Racituri (piftii)