Friptura de porc la ceaun

de Patricia Iordache in Porc, 23 Apr 2013 | 31973 vizualizari

 

Aveam de ceva vreme salvata la rubrica - favorite - aceasta reteta a bucatarasului Costeo. Am preparat aceasta friptura si va asigur ca este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. pulpa de porc ;
  • 4 carnati de casa (eu am avut carnati pentru gratar);
  • 2 cepe potrivite;
  • 1 ardei gras rosu;
  • bulion (eu am pus pasta de ardei rosu);
  • sare;
  • piper;
  • 4 catei usturoi;
  • 1 cana vin;
  • cimbru;
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la ceaun:

Taiem pulpa de porc  in bucati potrivite si le pun intr-un ceaun cu apa si sare cat sa o acopere. Lasam sa fiarba.

Cand incepe sa clocoteasca aruncam apa si punem alta apa, curata.

Adaugam sare, piper, foile de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intre timp tocam ceapa, ardeiul si le adaugam in ceaun. Punem si 2- 3 linguri de bulion (pasta de ardei rosu), cateii de usturoi tocati marunt, cimbrul si lasam sa fiarba pana scade sosul.

Intre timp, taiem carnatii in bucati potrivite si ii rumenim intr-o tigaie antiaderenta.

Dupa aproximativ o ora, aproape cand este gata mancarica, adaugam cana de vin, carnaciorii prajiti si mai lasam sa fiarba 5-10 minute.

Servim friptura cu mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

pentru un plus de aroma, inainte cu 2-3 minute ca mancarica sa fie gata, putem adauga 2-3 catei de usturoi proaspat zdrobiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (31)

Patricia Iordache 1

24.04.2013, 09:37

babi5 1

23.12.2013, 15:08

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 12:35

foarte gustoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de porc cu smantana