Fursecuri umplute cu stafide si curmale

de Ela68 in Prajituri, 15 Mar 2013 | 8703 vizualizari

 

Aceste fursecuri le-am facut vara trecuta si abia acum mi-am amintit de ele. Chiar daca nu par atat de atragatoare, va asigur ca sunt foarte bune si fragede. Singura conditie este sa le scoateti din cuptor inainte sa inceapa sa se rumeneasca....deci nu cum am facut eu.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 200 gr curmale ( fara samburi )
  • 100 gr stafide ( inmuiate cca 1 ora )
  • 50 gr nuci
  • coaja de portocala rasa
  • Aluat :
  • 280 gr faina alba
  • 60 gr zahar pudra
  • 110 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 60 ml lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri umplute cu stafide si curmale:

Pentru umplutura se amesteca in blender toate ingredientele  pana se omogenizeaza si devin o pasta.

Pentru obtinerea aluatului se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca.

Se formeaza un rulou si se taie bucatele de 1 cm grosime. Fiecare bucatica se aplatizeaza si se pune in centru o lingurita de umplutura. Se strang marginile, se inchid si se turteste pana se formeaza fursecul.

Le-am facut pe deasupra un desen cu rola de taiat saleuri si le-am dat cu putin zahar tos. Se sau la cuptor pana incep sa se rumeneasca, dar nu mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute cu stafide si curmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]