Fast cookie
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe taie dreptunghiuri din blatul de cacao.Se stropesc cu putina zema de compot sau sirop de apa cu zahar.Se umplu cu crema de vanilie facuta din frecarea galbenusurilor cu zaharul si esenta si...Citeste continuarea
Ficatei de pasare cu mix de fructe
Postat de: laylalala in FicatPentru mix, se amesteca toate fructele cu sucul de portocala. Ficatei se prajesc in 1 lingura unt topit pe toate partile, la foc mic.Se adauga fructele cu sucul de portocala, se asezoneaza...Citeste continuarea
Ficat de curcan cu piure de dovleac...
Postat de: laylalala in FicatIntr-o cratita se pun fructele, scortisoara, coaja rasa si zeama de portocala.Se lasa sa fiarba 10-15 minute, apoi se pune deoparte. Intre timp, se incinge o tigaie pe foc potrivit si se topeste...Citeste continuarea
Frisca cu capsuni
Postat de: carla27carla in PrajituriSe spala capsunile,se curata si se pun intr- un bol si se sfarma cu furculita,se adauga peste ele zahar vanilat.Intr un vas mai inalt se pune smantana de frisca si se bate cu mixerul impreuna cu 3...Citeste continuarea
Friptura de miel cu miere
Postat de: Sidy in OaieSe curata bine pulpa , se spala si se transeaza in portii, apoi se lasa la scurs pe servetele de hartie absorbante. Usturoiul vechi se curata si se trece prin presa. Se face un amestec din...Citeste continuarea
Ficatei pane
Postat de: eclerash in FicatBatem ouale cu putina sare,adaugam faina,amidonul,vegeta,piper.Luam ficateii,ii dam prin faina,apoi prin amestecul de mai sus si ii punem in ulei incins dar la foc mic. Garnitura o facem...Citeste continuarea
Friptura de curcan la tava
Postat de: madi_marin in CurcanAripile se curata, se spala si se taie in doua. Se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se dau la rece pana a doua zi. Intr+o tava se pune ulei, se aseaza bucatile de carne si se adauga 2...Citeste continuarea
File de peste in cuib
Postat de: eclerash in PangasiusSpalam pestele si il lasam la scurs.Intre timp facem un amestec de malai,faina,rozmarin,sare si piper prin care vom trece fileurile inainte de-a le pune in uleiul incins....Citeste continuarea
Ficatei surpriza
Postat de: Sidy in FicatFicateii se spala , se curata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Baconul se taie in feliute cat mai subtiri. Intindem feliile de bacon in care rulam cate un ficatel , apoi prindem cu...Citeste continuarea
Friptura de curcan cu vin la tava
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneCarnea se spala ,se lasa la scurs ,se condimenteaza cu sare si se lasa la rece circa 1 ora .Dupa aceea carnea se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu oregano .Se aseaza...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu sos aromat si...
Postat de: laylalala in PuiPentru cartofi, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Pune capatana de usturoi la copt 35-45 minute pana cand s-a inmuiat bine.Dupa ce s-a copt, scoate-o din cuptor si stoarce miezul intr-o farfurie....Citeste continuarea
Frigarui cu orez
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe fierbe orezul in apa cu sare pana devine pufos.Se adauga putin unt si patrunjel fin tocat. Se amesteca si se lasa sa se raceasca. Trebuie sa va iasa un orez lipicios. Formati bile maricele din...Citeste continuarea
Fasole frecata
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe spala bine fasolea si se pune sa stea in apa de seara pana dimineata Dimineata se pune la foc cu morcovi curatati , ceapa, sarea ,usturoiul si apa Cand fasolea e fierta se scurge de apa,...Citeste continuarea
Ficatei in sos de usturoi
Postat de: pusikmea in FicatSpalam bine ficateii si ii curatam de pielite, dupa care ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp curatam usturoiul, il taiem marunt si-l punem la calit in putin ulei ( nu trebuie sa...Citeste continuarea
Fursecuri cu scortisoara
Postat de: Julie in DulciuriSe freaca untul / margarina spuma cu zaharul farin apoi se adauga : mierea, scortisoara, esenta, coaja de lamaie, apa minerala si zeama de lamaie in care am stins bicarbonatele...La sfarsit...Citeste continuarea
Felii dulci de dovleac cu prosciutto
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriIncalzeste cuptorul la 200⁰C.Taie dovleacul in felii de aprox. 4-5 cm grosime.Aseaza feliile intr-un strat intr-un vas termorezistent, stropeste-le cu putin ulei de masline si da-le la copt...Citeste continuarea
Frisca cu fructe
Postat de: lia in DulciuriSpalam si curatam fructele. Cu blenderul, mixam fiecare sortiment de fruct separat in cate un bol. Cu robotul (sau cu un tel, sub forma de para) batem frisca, pe care o impartim in mod egal, in...Citeste continuarea
Friptura de ied impanata cu usturoi
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSe curata de pielite, se spala bucata de ied si apoi se inteapa din loc in loc si se impaneaza cu usturoi. Se condimenteaza dupa gust cu sare,piper,cimbru, rozmarin,boia .Se stropeste...Citeste continuarea
Friptura de porc la tava cu...
Postat de: pusikmea in PorcSpalam cartofii, ii taiem dupa preferinte si ii punem intr-un vas de yena, peste care vom pue carnea taiata bucati mici, ar peste ea ceapa si ardeiul, stopim cu ulei si pnem o cana de apa in care...Citeste continuarea
Fondue din branza cu grisine crocante
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriIntr-o cratita incalzeste vinul pe foc potrivit apoi adauga branzeturile si amesteca pana la omogenizare. Toarna amestecul intr-un vas si serveste-l cu grisine. Citeste continuarea
Fasole verde à la Jamie Oliver
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postPreparare : fasolea se fierbe separat in abur sau cu putina apa si sare, eu am fiert-o la abur. separat intr-un vas se calesc rosiile decojite in ulei de masline si se lasa la foc...Citeste continuarea
Friptura November
Postat de: epurasha2bb in PorcSe incinge cuptorul. Se taie carnea de porc bucati maricele si se pune in punga magica cu condimentele. Se amesteca bine. Se taie rondele carnatul si se prajeste putin, nu de tot. Se...Citeste continuarea
Fasolica cu carnati
Postat de: epurasha2bb in PorcSe tine fasolea de cu seara in apa cu un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu sa se inmoaie si sa mai elimine din gaze,apoi se scurge si se pune la fiert in apa cat sa treaca de 3 ori nivelul...Citeste continuarea
Fried rice(Orez cu legume si prawns)
Postat de: Roxana in Mancaruri cu carneSe pune orezul nespalat la fiert. Cand e aproape fiert se spala cu apa rece pana cand apa se duce curata. Se pune deoparte. Intr-o oala se caleste ceapa in 2 linguri de ulei. Se adauga o...Citeste continuarea
Fasole cu carnati
Postat de: izulika in Mancaruri cu carneSe taie ardeiul, morcovul si ceapa marunt apoi intr`o tigaie se pun 3-4 linguri ulei si se calesc legumele si cele 2 linguri pasta de tomate.Intre timp fasolea se spala sub jet de apa rece si se...Citeste continuarea
Foietaj cu sunca si mozzarella
Postat de: micki in Aperitive / GarnituriSe desface aluatul de foietaj,se pune mozzarella rasa prin razatoarea mare apoi deasupra feliile de sunca in asa fel incat sa acopere toata mozzarella..Se taie fasii pe lung apoi se ruleaza...Citeste continuarea
Fructe de mare cu fusili tricolori
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare1. telina se curata se spala , se taie fasii impreuna cu ardeiul, se prajesc usor in ulei de masline . 2. se adauga usturoiul , ghimbirul , sosul de soia , fructele de mare , scoicile si...Citeste continuarea
Friptura Cadou
Postat de: epurasha2bb in VitaSe bat bine cele 2 fileuri de muschi de vitel, se ung cu putin ulei de masline.Se curata legumele si se taie toate cubulete.Se calesc in 4 linguri de ulei incinse in wok.Spre sfarsit adaugam ...Citeste continuarea
Fasolica de post
Postat de: Ina in Mancaruri de postFasolea se lasa cateva ore in apa, pentru a se inmuia. Se arunca apa, apoi se pune la fiert in alta apa, aruncand de inca doua ori apa in care fierbe, pentru a inlatura...Citeste continuarea
Fasole galbena cu ciuperci forestiere
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postPreparare : Intr-o tigaie gen wok puneti la calit intr-o lingura de ulei de msline ( nu renunt al el pentru ca are oligoelemente si grasimi necesare) am pus la calit...Citeste continuarea
Fasii de vita cu susan si ceapa verde
Postat de: laylalala in VitaIntr-un vas, amesteca zaharul, cu sosul de soia, otetul balsamic, usturoiul, uleiul de nuci, sare si piper negru dupa gust.Adauga carnea, amesteca bine si las-o sa stea la marinat min. 1 ora....Citeste continuarea
Fasole rosie cu scarita afumata
Postat de: vero_closca in Porcspeli scarita,o tai in bucati potrivite si o pui sa se rumeneasca in ulei,adaugi ceapa tocata fin si cand devine sticloasa,stingi cu o cana de apa fierbinte(sau supa de legume).cand e fiarta...Citeste continuarea
Fasole alba cu ceapa si rosii coapte
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriSe incalzeste cuptorul la 200⁰C. Se aseaza intr-un vas termorezistent 1 ceapa rosie taiata in sferturi si rosiile cherry injumatatite. Se stropesc cu 2 linguri ulei de masline cu aroma de...Citeste continuarea
Friptura frageda de proc
Postat de: pusikmea in PorcDupa ce am tinut carnea la marinat, o condimentam si o punem intr-o tigaie cu putin ulei si apa, peste care vom punem un capac ( la final apa se va evapora si va ramane uleiul care o va fragezii...Citeste continuarea
Fileuri de peste cu salata si telina
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe taie salata bucatele si se pune intr-un vas apoi se taie ceapa dar nu marunt mai mare,castravetele feliute si apoi eu le tai in doua,rosiile cubulete si telina razuita prin ochiurile mari,iar...Citeste continuarea
Ficatei in bacon
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriFicateii se curata bine de pielite si se lasa cateva ore in apa rece ca sa iasa tot sangele din ei apoi se lasa la scurs. Se presara pe fiecare in parte putina sare, putin piper si boia. Se...Citeste continuarea
Fiammingo con noci
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe pun ingredientele in masina de paine,faina,apa calduta dizolvata cu drojdia,sucul de portocale ,untul(margarina),vaniliile,coaja de portocale ,sarea ,zaharul ,nuca prajita si macinata si se...Citeste continuarea
Foi crocante cu frisca si cirese...
Postat de: laylalala in PrajituriIncalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu1 lingura unt, presara deasupra 1 lingurita zahar, apoi aseaza deasupra o alta foaie de...Citeste continuarea
Flan cu dovleac si sos caramel
Postat de: laylalala in PrajituriSe caramelizeaza 200 gr zahar alb cu apa.Caramelul obtinut se toarna repede intr-o forma de prajituri.Se roteste forna ca sa acopere fundul si peretii cu caramel. Se incinge cuptorul la 175⁰C....Citeste continuarea
File de salau cu paste Barilla.
Postat de: dicarmencitta1957 in SalauSpalam fileul de salau si apoi il vom pune pe servetele absorbante sa se scurga de surplusul de apa.Pregatim o tigaie de teflon cu 50 gr de unt,in care vom praji fileul.Fileul se prajeste in unt...Citeste continuarea
File de merluciu cu ciuperci
Postat de: vero_closca in Pestese spala si se usuca pestele,se presara cu sare si piper,se da prin faina si se frige pe grill cate 2 minute pe fiecare parte.se pastreaza la cald. ceapa si prazul se curata,se spala si se taie...Citeste continuarea
Friptura asortata
Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carnePreparare : spalam si stergem bine bucatile de carne, le condimentam cu sare si piper. Cu robotul maruntim impreuna toate legumele si verdeata pana obtinem o pasta de legume. Intr-un vas...Citeste continuarea
Frittata cu legume si prosciutto crudo
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie mai mare punem 2 linguri ulei de masline si punem feliile de prosciutto taiate julien sa se rumeneasca. Taiem in bucati ciupercile,ardeiul gras si tocam marunt ceapa. Adaugam...Citeste continuarea
Figurine Curry-oase
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituriframantam faina cu zaharul , untul si branza date pe razatoarea mare,si un smoc de marar verde ticat foarte foarte marunt, presaram curry, piper si chimen si framantam iar.Lasam...Citeste continuarea
fasole scazuta cu carnaciori
Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carnetaiem carnaciorul si il punem la prajit in putin ulei, intre timp taiem ceapa marunt, ardeiul si rosia. dupa ce s-a prajit carnaciorul, punem ceapa peste si lasam la calt, apoi adaugam si...Citeste continuarea
Friptura de miel
Postat de: Ghinnni in OaieSunt doua etape: 1. Punem carnea de miel la marinat (la rece): - spalam bine carnea de pui, taiem ce consideram ca este gras sau nu ne place... - luam bucatile de...Citeste continuarea
Falafel
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriNautul se pune la hidratat in apa rece, cu o zi inainte (sau peste noapte). Toate ingredientele se pun la robot si se mixeaza. Pasta obtinuta se modeleaza sub forma de bilute, care se tavalesc...Citeste continuarea
File de pangasius in crusta
Postat de: ela in PangasiusSe dezgheata fileul si se sterge bine. Se face un sos din zeama de lamaie,o lingura de masline si condimente si se unge fileul cu aceasta compozitie,se lasa sa stea la rece 30minute.Sebate un...Citeste continuarea
Foetaj cu mere si nuca
Postat de: lia in PrajituriSe curata merele de coaja si seminte apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o cratita, se pune untul la topit, se adauga merele si le lasam cam 15’, la calit, amestecand din cand in...Citeste continuarea
Friptura de gasca cu cartofi la cuptor
Postat de: vero_closca in RataSE SPALA SI SE PUN LA FIERT PULPELE DE GASCA.SE SPUMEAZA SI SE ADAUGA CUBUL KNORR SI SE FIERB PE JUMATATE.CARTOFII SE SPALA SI SE CURATA SI SE PUN INTR-O TAVA UNSA CU PUTIN ULEI.SE ADAUGA SI...Citeste continuarea