Flan cu dovleac si sos caramel

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 7492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar alb
  • 60 ml apa
  • 2 linguri coniac
  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 150 gr zahar brun
  • 250 gr piure de dovleac
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • ¼ lingurita enibahar macinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan cu dovleac si sos caramel:

Se caramelizeaza 200 gr zahar alb cu apa.Caramelul obtinut se toarna repede intr-o forma de prajituri.Se roteste forna ca sa acopere fundul si peretii cu caramel.
Se incinge cuptorul la 175⁰C.
Intr-o cratita se da in clocot laptele.Intr-un vas se bat ouale cu zaharul brun.Se toarna incet laptele fierbinte peste oua, amestecand continuu.Se adauga apoi piureul de dovleac, coniacul, esentele si enibaharul macinat.
Se pune forma pentru prajituri intr-o tava mica de cuptor.Se toarna amestecul cu oua in forma.Tava de cuptor se umple cu apa fierbinte, astfel incat sa ajunga la jumatatea formei de prajituri.Se da flanul la cuptor 35-45 minute pana cand mijlocul s-a intarit.Se scoate tava din cuptor, se pune forma deoparte si se lasa sa se raceasca apoi se da la frigider cel putin 2 ore.
Se trece cu un cutit in jurul formei, se aseaza un platou cu fundul in sus pe forma si se rastoarna foma pe platou, lasand caramelul din forma sa cada peste flan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu dovleac si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Un altfel de cremsnit