Frigarui
Postat de: izulika in Mancaruri cu carneSlanina se taie in feliute subtiri, rosiile se taie feliute mai groase, ardeiul verde si cel rosu se taie dupa cum au dimensiunea si cuburile de carne, ciupercile se curata si se spala iar apoi li...Citeste continuarea
Fasole verde rasol
Postat de: Julie in SalateSpalam bine fasolea , ii rupem varfurile si o lasam intreaga sau o rupem in doua. Punem apa cu un praf de sare la fiert. Cand aceasta da in clocot adaugam fasolea si o lasam sa...Citeste continuarea
Friptura de porc
Postat de: Corina33 in PorcIntr-o cratita mare se pune uleiul la incins. Usturoiul se curata si se taie fasii cu care se impaneaza cotletele, apoi se prajesc in ulei cam 3-4 min. pe fiecare parte. Se adauga foile de dafin...Citeste continuarea
Frigarui – vedetele verii
Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carnePreparare: pregatim carnea si legumele taindu-le cubulete si patrate mici. Cu rabdare si drag infigem alternativ carnea si legume pe bete, eu am avut niste bete de...Citeste continuarea
Fasole galbena scazuta
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postPastaile le curatam la capete, apoi le spalam. Le punem pe o sita sa se scurga de apa. Daca pastaile sunt prea lungi, le rupem in jumatati. Ceapa o curatam si o tocam marunt....Citeste continuarea
Friganele din covrigi
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe tin covrigii putin in lapte , se sectioneaza pe mijloc, se dau prin ou batut si un praf de scortisoara si de zahar si se prajesc in ulei incins!Se servesc cu dulceata de capsuni si un...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan afumat
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carneFasolele se spala bine in multe ape. cu o seara inainte se pun fasolele la inmuiat, in apa calda ,pentru ca a doua zi sa nu mai fie necesar sa le fierbem prea mult. intr-o oala se pune...Citeste continuarea
Frigarui
Postat de: gaby_d in PuiPieptul de pui se taie bucatele mici, costita cubulete, ardeiul spalat, la fel. Pe betisoare pentru frigarui se alterneaza bucatele din piept de pui, costita, ardei, rosii cherry taiate in...Citeste continuarea
Frappe mentolat
Postat de: rocsi_1612 in BauturiIntr-un pahar se pune plicul de frappe si zaharul. Se amesteca bine,apoi peste se pune apa plata . Se invarte pana ce zaharul se topeste. Menta se zdrobeste marunt si se pune in pahar. Se...Citeste continuarea
File de pangasius cu mamaliguta.
Postat de: LALY in PangasiusSe spala pestele si se sterge cu prosop de hartie absorbant. Se pune faina si pesmetul pe o farfurie.Ouale se bat bine cu un praf de sare. Se portioneaza pestele in marimea pe care o dorim....Citeste continuarea
Fasole "batuta"
Postat de: izulika in Mancaruri de postFasolea se alege,se pune la inmuiat apoi se scurge de apa si se adauga o alta apa calda si se da la fiert.Ceapa se curata si se toaca marunt,uleiul se pune la incins intr-o tigaie iar dupa ce s-a...Citeste continuarea
Ficatei cu piure de cartofi
Postat de: Ramonaky in PuiCartofii se curata,se spala bine si se taie cubulete care se pun la fiert in apa cu putina sare.Cand sunt fierti,se scurg de apa,se adauga untul ,laptele si sarea( dupa gust) si se paseaza....Citeste continuarea
Focaccia
Postat de: articook in PiinePuneti intr-un bol apa, drojdia, uleiul de masline si sarea, apoi lasati 10 minute. Intr-un vas mare puneti faina si faceti in mijloc un loc pentru a turna compozitia din bol. Incet cu o...Citeste continuarea
Fasolica facaluita
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriFasolea fiarta si scursa de zeama o pasam fine in blender , adaugand cate putina supa de fasole, pentru a obtine o pasta omogena, potrivita pentru a fi intinsa pe paine. Adaugam...Citeste continuarea
Floricele cu mac
Postat de: miha in PiineAluat: Se prepara un aluat omogen si nelipicios. Faina se cerne intr-in bol, se adauga sarea, apoi drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar. Se amesteca incet, se toarna si restul de lapte...Citeste continuarea
Frappe cu frisca si sirop de visine
Postat de: rocsi_1612 in BauturiApa plata se amesteca cu plicul de frappe. gheata se taie bucati si se adauga si ea si se mai adauga si o lingurita de sirop de visine. se amesteca bine toate acestea. deasupra se...Citeste continuarea
Fructe de mare cu Tagliatelle
Postat de: Bucataria_lui_Tavi in Fructe de marePreparare fructe de mare cu tagliatelle: Puneti la fiert apa pentru tagliatelle cu o lingurita de sare si o lingura de ulei. Tocati patrunjelul, dupa care adaugati uleiul de masline intr-o...Citeste continuarea
Fursecuri cu menta
Postat de: janet in PrajituriIntr--un bol se amesteca margarina cu zaharul, pana devine o crema ,apoi adaugam oul si esenta de vanilie si amestecam bine. Separat amestecam faina cu bicarbonatul si praful de sare, pe care o...Citeste continuarea
Fursecuri cu branza
Postat de: miha in DulciuriUntul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos. Se adauga branza si se mixeaza pana totul devine ca o crema. Faina se amestecata cu praful de copt si un praf de sare se...Citeste continuarea
Fasole albă cu pâine prăjită...
Postat de: articook in Mancaruri de postSe pune la fiert fasolea impreuna cu usturoiul intreg si necuratat de coaja, dafin, telina, legatura de patrunjel si cartoful, pentru aproximativ 50 min. {daca nu veti folosi oala sub presiune...Citeste continuarea
Fasii de vita cu legume si sos...
Postat de: laylalala in VitaIntr-un vas se amesteca Ketchup-ul, mierea cu oetul balsamic, sosul de soia, Sweet&Sour Sauce si zaharul brun.Se adauga carnea, se amesteca si se lasa la rece 1 ora. Legumele se pun in apa...Citeste continuarea
Ficatei pane cu garnitura de legume...
Postat de: ana in FicatFicateii ii tavalim prin faina apoi ii asezonam cu sare si piper ,dupa care ii prajim in ulei incins. Taiem potrivit ceapa,usturoiul si morcovul pe care il calim 2 minute in uleiul in care am...Citeste continuarea
Fitofag " mexican "
Postat de: vero_closca in Pestese unge o tava termorezistenta cu ulei de masline si se pun legumele mexicane.deasupra se aseaza pestele spalat inainte si impanat cu catei de usturoi.se condimenteaza cu sare,piper,chilli,se...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu sos acru-dulce
Postat de: Bucataria_lui_Tavi in FicatPreparare ficatei de pui cu sos acru-dulce: Puneti ficateii intr-un wok, condimentati cu un praf de sare si un praf de piper, dupa care turnati apa peste ficatei pana ii acoperiti. Lasati sa...Citeste continuarea
Farfale in sos, cu piept de pui...
Postat de: Julie in FarfallePieptul de pui se spala se dezoseaza si se taie fasii subtiri. Oul se bate cu faina , apoi cu condimente dupa gust: sare,piper,boia dulce,busuioc si marar uscat,vegeta. Pesmetul il amestecam...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: ana in Mancaruri de postFasolea o punem cu 3 ore inainte de preparare la inmuiat.O oparim apoi o punem in apa fierbinte la fiert impreuna cu morcovul si telina. Cand e bine fiarta scurgem si pastram 1 cana de zeama...Citeste continuarea
Ficatei de pui in vin cu legume
Postat de: Sylvia in FicatPreparare: spalam si curatam bine ficateii de pui si uscam cu un servet absorbant. Pregatim legumele tocand marunt ceapa verde si prazul si taind feliute subtiri ardeiul rosu. Intr-un vas...Citeste continuarea
Fursecuri Ovis Molis "esuate"
Postat de: nadina73 in DulciuriSe freaca untul spuma cu zaharul apoi se pune galbenusul ,praful de copt,sarea si faina si se framanta bine apoi se lasa la rece 30 minute. Se formeaza bilute rotunde si cu dosul lingurii de...Citeste continuarea
Fasole frecata(batuta)
Postat de: rivka in Aperitive / GarnituriFasolea se curata de impuritati, se spala si se alege de boabele atinse, se pune intr-un castron cu apa rece de seara pana a doua zi. A doua zi se arunca apa in care a stat, se aseaza in apa...Citeste continuarea
Friptura de porc cu pasta de leustean
Postat de: camic in PorcAm pregatit vasul de lut (cu capac) in care am aruncat bucata de carne unsa cu pasta de leustean si presarata cu sare mare, plus cateva firicele din cimbrul proaspat rasarit in ghiveci. Se tine...Citeste continuarea
Ficatei cu mujdei de usturoi si...
Postat de: Julie in FicatSpalam ficatul si il lasam sa se scurga bine de apa. Incingem uleiul si punem ficatul la prajit pana se rumeneste putin si pe o parte si pe alta. Oprim focul si abia apoi presaram sarea dupa gust....Citeste continuarea
Ficatei cu ciuperci la tigaie
Postat de: madi_marin in FicatSe pune putin ulei la incins intr-o tigaie si se pun la calit ficateii, ciupercile feliate subtirel si usturoiul. Se adauga o ceasca cu apa si se lasa sa fiarba cam 10 minute la foc iute....Citeste continuarea
Ficatei cu mere caramelizate si sos...
Postat de: Bucataria_lui_Tavi in FicatPreparare ficatei de pui cu mere caramel si sos de afine: Preparati ficateii de pui ( preparare ficatei de pui ), iar dupa ce sunt gata puneti-i la scurs intr-o strecuratoare....Citeste continuarea
Ficatei de pui la tigaie
Postat de: Bucataria_lui_Tavi in FicatPrepararea ficateilor de pui la tigaie este foarte simpla si rapida. In primul rand ficateii de pasare se curata, se spala si se scurg. Se pun ficateii de pasare in tigaie, se adauga sare si...Citeste continuarea
Fasole galbena cu rosii si usturoi
Postat de: silvi0ara in Mancaruri de postSe curate fasolea de ate,se spala si se pune intr-o cratita cu apa calda cat sa acopere fasolea.Se lasa sa fiarba impreuna cu vegeta uscata(se gaseste la plafar)si putina sare.Cand este aproape...Citeste continuarea
Ficat de rata in crusta crocanta
Postat de: Julie in FicatOuale se bat cu sare si piper si cu 2 linguri cu faina. Ficatul se spala si se lasa sa se scurga bine. Trecem fiecare bucata de ficat prin faina apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet....Citeste continuarea
Farfalle cu " petale" de salam picant
Postat de: vero_closca in FarfalleSe fierb pastele dupa instructiunile de pe pachet. Salamul se taie felii si se prajeste pe ambele parti,rezultand niste cosulete pe care apoi le tai in doua,ca niste petale. Ardeiul se taie...Citeste continuarea
Ficatei de pasare in corset-retata...
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe pregatesc ficateii ,marul se taie feliute Se ia o bucata de bacon se pune 1 ficatel de pui apoi o frunza de salvie si o feliuta de mar dupa care se ruleaza si se stange bine cu o scobitoare...Citeste continuarea
File de pangasius cu legume in vas...
Postat de: ela in PesteSe dezgheata fileul de peste la temperatura camerei.Se face o saramura din uleiul de masline,2lingurite zeama lamaie si condimentul de peste si se unge fileul cu ea,se da la frigider...Citeste continuarea
Friganele cu gem de fructe de padure
Postat de: janet in Aperitive / GarnituriPunem intr-un bol ouale si laptele,amestecindu-le bine .Pesmetul ,il punem pe o farfurie.Feliile de piine le ungem cu gem si le lipim cite doua. Asa lipite ,le trecem prin amestecul de lapte si...Citeste continuarea
Frigarui de peste cu marinata de...
Postat de: laylalala in PesteSe amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru marinata.Se adauga pestele taiat cubulete, apoi se pune la marinat in frigider 12 ore. Dupa ce pestele a stat la marinat, se incalzeste o...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: bitza in PrajituriUntul se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga oul si se mixeaza in continuare.Ingredientele uscate se amesteca si se cern peste amestecul umed.Se omogenizeaza. Aluatul...Citeste continuarea
Ficăţei cu lămâie
Postat de: ionix in FicatSe pune la încins uleiul cu două linguri cu apă. Ficăţeii se spala bine, se şterg de apa iar apoi se pun în uleiul încins. Se lasă 2-3 minute...Citeste continuarea
Farfalle cu pui si rosii
Postat de: miha in FarfallePaste: Se amesteca oul cu faina si putina sare . Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Daca mai este nevoie se mai adauga putina faina. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute,...Citeste continuarea
Fondant marshmallow
Postat de: pusikmea in DulciuriPt inceput puneti 80 ml de apa la fiert cu zaharul si fierbeti cam 6-8 minute ,trebuie sa iasa un sirop lipicios cand dati cu degetul pe fundul lingurii sa ramana curat . Batem albusurile circa...Citeste continuarea
Foietaj cu branza si parizer
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriMai intai se pregateste umplutura: Amestecam branza cu 2 oua,cascavalul ras,parizerul taiat bucatele,patrunjel,sare dupa gust,piper asemenea.Se amesteca bine sa iasa o pasta. Intindem...Citeste continuarea
Ficatei sotati cu piure
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiSe curata si se spala legumele.Se toaca marunt.Se incinge tigaia Doubletta si se unge cu putin unt.Se adauga cepa tocata marunt si ardeiul rosu .Se adauga 2 linguri de zeama clara de supa.Se lasa...Citeste continuarea
Fleica cu legume la cuptor
Postat de: pusikmea in PorcPrajim carnea la foc iute, pe toate partile, cate 2 minute pe fiecare parte, in ulei de masline. Carnea capata o crusta usor maronie. Intr-o tava termorezistenta punem legumele....Citeste continuarea
Friptură în ulei cu garnitură de...
Postat de: gaby_d in Porcrăsfoind zilnic blogosfera culinară , îmi fac cu ochiul foarte multe reţete. dacă ieri m-am oprit la fasolea scăzută cu cârnăcior, pentru astăzi am ales o combinaţie ce...Citeste continuarea
Fasole scazuta
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postFasolele se spala in multe ape. Apoi se pun la inmuiat 3-4 ore in apa calda(intre timp apa se mai schimba). Intr-o oala se pune pe 3 sferturi cu apa,se pune pe aragaz si cand incepe sa...Citeste continuarea