Floricele de branza
Postat de: yafa in Aperitive / GarnituriSpalam rosiile si le taiam felii. Amestecam branzica cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, morcovul ras marunt, sare si piper. Umplem o sprita cu varful stelat si asezam crema de branza pe...Citeste continuarea
Ficatei cu bacon in sos de tomate
Postat de: nadina73 in FicatSe taie baconul bucati nu prea mari si se prajesc pe ambele parti . Ceapa se taie pestisori si se prajeste apoi se pun bucatele de ardei rosu dupa care se pun ficatei spalati si se lasa sa...Citeste continuarea
Frigarui dulci
Postat de: Corina33 in DulciuriBananele si kiwi se curata si se taie felii, respectiv cuburi. Ananasul se scurge de zeama si se taie bucatele. Se aseaza pe frigarui bucatile de fructe alternativ. Ciocolata impreuna cu...Citeste continuarea
Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta
Postat de: roberta24 in PrajituriPregatim mai intai siropul de care avem nevoie pentru insiroparea piscoturilor si apoi il lasam sa se raceasca. Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa rece. Intre timp taiem marunt...Citeste continuarea
Friptura de pui cu ciuperci si cu...
Postat de: Sidy in PuiSe taie pulpele in doua si se prajesc bine in ulei, dupa ce au fost facute cu sare si piper. Pulpele se pun deoparte cind sunt gata prajite si in grasimea ramasa se pune faina si mustarul. Se...Citeste continuarea
Fasole galbena cu pui
Postat de: ela in Mancaruri cu carneCureti fasolea si tai tecile in bucati mai mici.Tai ceapa marunt si partea verde rondele.Cureti morcovul si il tai rondele.Speli pulpele si le stergi. Intr-o cratita pui putin ulei,adaugi...Citeste continuarea
Foietaje cu branza si ardei
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe dezgheta foaia de aluat, se intinde pe o suprafata curata presarata cu faina si apoi se da cu un praf de piper si unul de curry Urmatorul strat va fi de branza faramitata iar pe mijloc se...Citeste continuarea
Ficatei in sos cu mamaliguta
Postat de: epurasha2bb in FicatSe spala costitele si se preara pe ele boia, boabe de mustar si sare.Se picura ulei si se baga la cuptorul preincins si se lasa sa se rumeneasca. Ficateii se spala bine si se pun intr-o...Citeste continuarea
Fructe pietruite
Postat de: Corina33 in Jamie OliverSe spala fructele si se lasa sa se zvinte. Intr-o cratita se pune zaharul cu otetul balsamic la foc mediu sa se caramelizeze. Perele se curata se cotor si se taie felii. Se scot...Citeste continuarea
Festin delicios cu gratare
Postat de: Sidy in PorcSe fierb cartofii in coaja, se curata fierbinti si se taie felii .Se aseaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt ,jumatate din ei . Peste ei se aseaza feliile de gratar , apoi felii rotunde de...Citeste continuarea
Ficatei cu pipote si cartofi
Postat de: nadina73 in FicatSe caleste ceapa apoi se pun pipotele( fierte dinainte in apa cu putina sare) se lasa sa fiarba 15 minute apoi se pune ficatul ,cartofii taiati cubulete si ardeiul taiat bucatele mari,sare,piper...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu spanac
Postat de: Corina33 in FicatFicateii de pui se spala, daca e nevoie se curata si se lasa in apa rece. Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se piseaza, mararul se spala si se toaca marunt. Intr-o...Citeste continuarea
Ficatei cu ciuperci
Postat de: LALY in FicatFicateii se spala si se curata de pielite.Se dau prin putina faina si se prajesc. Ceapa se taie cubulete,la fel si ciupercile. Se pune ceapa la calit in ulei iar cand s-a rumenit se adauga...Citeste continuarea
Fursecuri cu iaurt
Postat de: Julie in PrajituriCernem faina intr-un castron, impreuna cu praful de copt. Facem o adancitura in mijloc si punem sarea, untul moale, galbenusul,iaurtul, esenta si zaharul. Amestecam bine toate ingredientele pana...Citeste continuarea
Fructe coapte ,cu inghetata
Postat de: Julie in DulciuriFolosim cate fructe dorim si de care avem preferinta. Eu am folosit nectarina si mar. Marul se taie pe jumatate si se goleste de seminte.Nectarina se desface si se indeparteaza samburele....Citeste continuarea
Friptura de pui la cuptor
Postat de: onuta in Pui1.Se spala puiul , se imparte in bucati, iar fiecare bucata se unge si pe o parte si pe alta cu putin ulei , cu pasta de tomata si se presara mirodeniile dupa gust.( sare, piper,...Citeste continuarea
Ficat de pui in bacon
Postat de: Julie in FicatFicat de pui folosim cat dorim iar bacon -cate o felie pentru fiecare bucata de ficat. Ficatul se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Se presara cu sare si piper. Se taie apoi in...Citeste continuarea
Friganele aromate cu dulceata de...
Postat de: vero_closca in Dulciurise bat ouale cu laptele si aromele iar painea se feliaza. se trec feliile de paine prin amestecul de ou si apoi se rumenesc in putin ulei incins.se servesc fierbinti cu dulceata de cirese sau de...Citeste continuarea
Friptura de mistret
Postat de: adinaciosescu in Mancaruri cu carneCarnea curatata de pielite,daca stii ca este de la un exemplar mai batran este bine sa o fierbi in prealabil,in bucati mari.Daca este mai tanara se poate pune direct in tava.Se unge bine cu untura...Citeste continuarea
File de porc cu ciuperci
Postat de: Valer in PorcFileul de porc se taie felii groase de 1 cm care se pun intre doua foi de plastic si se bat cu batatorul de snitele.Apoi se asezoneaza pe ambele parti si se dau la rece pentru macar 30 minute....Citeste continuarea
Fritatta cu verdeturi la cuptor
Postat de: lira in Vegan / Raw veganCartofii se feliaza foarte subtire, cine vrea poate sa ii dea pe razatoare, dar mie mi s-a parut ca arata mai bine felii. Se toaca patrunjelul si hasmele, frunzele de oregano se desprind de...Citeste continuarea
Franzelute umplute cu ciuperci
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe toaca ceapa marunt si se caleste in ulei apoi se pun bucatele de ardel rosu . Ciupercile se curata, se taie bucatele mici apoi se pun peste ceapa calita cu ardei se pune sare,piper,usturoiul...Citeste continuarea
Fasole pastai, conservata pentru iarna
Postat de: Ina in ConserveFasolea se curata de codite si se rupe in bucati mai mici, daca este prea lunga. Se pune la fiert ( nu prea mult) in apa cu putina sare, iar cand e fiarta se scoate din...Citeste continuarea
Friptura de muschiulet de porc...
Postat de: rocsi_1612 in PorcCarnea de purcel se spala bine de tot. se taie bucatele mici si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. cand acesta s-a incins se pun bucatelele de carne si se...Citeste continuarea
Fasole galbena cu maioneza economica
Postat de: adinaciosescu in SalateFierbi fasolea curatata in prealabil. O pui sa se scurga bine de tot. Tai marunt 2-3 catei de usturoi,verdeata dupa gust,putina sare,apoi adaugi maioneza economica: 1-2 galbenuse +putin...Citeste continuarea
Fundite cu dulceata
Postat de: LALY in PrajituriSe lasa aluatul sa se decongeleze in frigider. Se intinde pe masa de lucru si se taie patratele potrivit de mari. Se pune dulceata in mijlocul fiecarui patratel. Se indoaie capetele in...Citeste continuarea
Fasole verde cu maioneza
Postat de: Julie in SalateSpalam fasolea si ii rupem coditele. Punem un vas cu apa si sare la fiert iar cand aceasta da in clocot adaugam fasolea si fierbem 10 minute. Scurgem bine fasolea de apa, o lasam sa se...Citeste continuarea
Fasole galbena la borcan
Postat de: adinaciosescu in ConserveSpeli fasolea,o cureti de capete si eventualele "ate".Eu folosesc fasole oloaga,cu pastaia rotunda,galbena,care nu face "ate". Pui uleiul (500 ml) la incins intr-o...Citeste continuarea
Fasole galbena scazuta
Postat de: dentistutza in Mancaruri de postFasolea galbena se curata de codite iar pastaile prea lungi se rup un doua.Ceapa se caleste cu ardeiul gras taiat fin in uleiul de masline si cand devine sticloasa se adauga fasolea si se...Citeste continuarea
Fasole galbena la capac
Postat de: Julie in Mancaruri de postSpalam fasolea,ii rupem coditele si o taiem in bucati mai mici sau o lasam intreaga. Tocam ceapa si o calim in 4 linguri ulei si 4 linguri apa,impreuna cu morcovul ras, timp de 5-6 minute....Citeste continuarea
Fusilli cu bacon si piept de pui
Postat de: miha in FusilliPastele se fierb in apa cu sare conform idicatiilor de pe ambalaj. Baconul taiat feliute se prajeste usor in tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si se calesc usor, amestecand...Citeste continuarea
Farfale cu crochete de pui
Postat de: Julie in FarfallePreparam mai intai crochetele: Carnea se toaca apoi se amesteca cu cartoful ras si scurs de zeama, oul, usturoiul pisat ,mararul si patrunjelul tocate marunt. Dupa gust adaugam sare, piper...Citeste continuarea
Fasole verde cu maioneza si usturoi
Postat de: Ina in SalateFasolea se curata de codite, apoi se fierbe, nu foarte tare, in apa cu sare. Lasam sa se raceasca, timp in care preparam maioneza: doua galbenusuri si un praf de sare de lamaie, plus o lingura cu...Citeste continuarea
Fusili cu ciuperci si peste
Postat de: mihaelar63 in Fusillipastele se fierb in apa cu sare respectand modul de preparare de pe pachet . intr-o craticioara se pun ciupercile , foaia de dafin , ardeiul taiat cubulete, ceapa rondele si...Citeste continuarea
Friptura de porc la cuptor
Postat de: marieta in PorcSe taie carnea in bucati potrivite, se curata usturoiul si se piseaza apoi se amesteca cu toate ingredientele intr-un vas incapator. Trebuie ca marinata sa acopere carnea. Se acopera cu...Citeste continuarea
Ficatei cu cartofi si rosii la cuptor
Postat de: miha in FicatFicateii curati si spalati se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Se toarna laptele peste ei, cat sa-i acopere, si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Ceapa si...Citeste continuarea
Ficat de pasare cu varza dulce
Postat de: lia in FicatFicatul il punem in lapte rece si-l lasam sa stea cam ½ h. Intre timp taiem varza fideluta, presaram sarea mare peste ea, o amestecam si o dam deoparte. Scoatem ficatul intr-o...Citeste continuarea
Fasole verde cu sos de usturoi si...
Postat de: cristinne in Aperitive / GarnituriSe curata tecile de fasole verde (taindu-le varfurile de la ambele capete). Se pune separat pe foc la fiert , o oala cu apa. Cand apa incepe sa dea in clocot, se adauga tecile si se fierb la foc...Citeste continuarea
Ficatei aromati
Postat de: ana in FicatSpalam bine ficateii si-i scurgem de apa ,ii prajim in unt cca 5 minute apoi adaugam busuiocul si usturoiul . Scurgem surplusul de grasime de la ficatei si adaugam stafidele, clocotite cca 3...Citeste continuarea
Frigarui aperitiv
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriAm taiat cubulete: salamul, sunca, cascavalul, branza, rosiile ( fara miez si seminte) castravetii. Am intercalat bucatele pe fiecare bat. Am pus cate o maslina la fiecare capat al frigaruii,...Citeste continuarea
File de pangasius cu salvie si...
Postat de: lia in PangasiusFileurile le taiem in doua pe orizontala si le asezonam cu sare, piper si fulgi de ardei, proaspat macinate. Maruntim frunzele si frecam pestele pe ambele parti cu ele. Deasupra stropim cu zeama...Citeste continuarea
Fasole in painici
Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carnePregatim aluatul de paine astfel: Drojdia o dizolvam in apa calduta si amestecam cu faina, apa si uleiul. Coca obtinuta o lasam la dospit 1 ora. Aluatul il impartim in 2 si formam...Citeste continuarea
Fasole cu carnati
Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carneIntr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat ar fi sa se lase de seara pana dimineata, insa eu am lasat-o o ora) Se pune apoi la fiert, si dupa ce da in clocot, se...Citeste continuarea
Frigarui ca la Poiana
Postat de: housy in Mancaruri cu carne- toate legumele au fost taiate cubulete sau felii , dupa caz - slanina si carnea au fost si ele taiate cubulete - pe betele de frigarui am inceput sa infigem alternativ bucatele din toate...Citeste continuarea
Fasole in painici
Postat de: ana in Mancaruri cu carnePregatim aluatul de paine: Drojdia o dizolvam in apa calduta si amestecam cu celelalte ingrediente.Coca obtinuta o lasam la dospit cca 1 ora. Aluatul il impartim in 4 si formam bilute pe care...Citeste continuarea
Ficatei de pui la cuptor.
Postat de: gaby_d in Puisimplu,rapid si gustos. Spalati si curatati de pielita ficateii; ii lasati intr-un castron inmuiati in lapte.(nu e neaparat insa acest lucru ii fragezeste si mai bine) Intr-o...Citeste continuarea
Frappe
Postat de: bitza in CafeaNessul se freaca cu o lingurita de zahar si una de lapte,apoi se adauga restul amestecului de apa cu lapte. Deasupra se pune inghetata si frisca! Se amesteca bine,apoi se pune inca un glob de...Citeste continuarea
French toast cu inghetata si fructe
Postat de: bitza in DulciuriOuale se mixeaza cu zaharul si vanilia,apoi se adauga laptele.Feliile de paine se trec prin amestecul de oua cu lapte si se prajesc in ulei incins,apoi se scot pe un servet absorbant si se...Citeste continuarea
Fursecuri cu cardamom si alune
Postat de: Julie in DulciuriBatem ouale cu zaharul ,adaugam untul frecat,zeama de lamaie,laptele, esenta si faina amestecata cu praful de copt,sarea si praful de cardamom. Framantam bine aluatul si il lasam la frigider aprox...Citeste continuarea
Friptura de porc la cuptor
Postat de: ana in Mancaruri cu carnePortionam carnea si o tragem in ulei incins. O asezonam cu sare,piper ,oregano si asezam intr-o tava ,asezam cartofii, turnam uleiul in care am tras carnea si vinul .Condimentam cartofii...Citeste continuarea