Friptura de miel cu sos de menta,...
Postat de: gospodinadecriza in OaieAm pus carnea la marinat vreo 8 ore, pe balcon (era rece!) intr-un amestec din: vin alb (o cana), apa (2 cani), rozmarin, piper, ienibahar, bobite de coriandru (imi plac foarte mult!) o ceapa, 3...Citeste continuarea
File de pangasius pe pat de legume
Postat de: medioto59 in PangasiusSe spala pestele, se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu cateva picaturi de sos de peste. Dovleceii si rosiile se taie rondele. Intr-un vas se pune jumatate din cantitatea...Citeste continuarea
Friptura de miel
Postat de: ionela2682 in Oaiese spala bine carnea si se unge cu ulei pt ca sarea ,piperul si condimentele sa adere mai bine ,se tine la frigider cateva ore , sau peste noapte.Se pun in tava, se stropesc cu ulei si se da la...Citeste continuarea
Friptura la tava
Postat de: miha in Mancaruri cu carneMuchiuletul, ceafa si ciocanelele de pui spalate si curatate, se pun intr-un vas, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei, curry si usturoi (cu cat mai mult, cu atat mai bun :)) )...Citeste continuarea
Friptura de miel
Postat de: ramo_cata in OaieAm spalat carnea f bine,am sarat-o,piperat-o si am pus-o intr-o tava de yena...am tocat ceapa ,ardeiul ,patrunjelul si telina.am pus si restul condimentelor.am adaugat vinul si apa cat sa acopere...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: pusikmea in PrajituriMixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de...Citeste continuarea
Fursecuri de Paste
Postat de: laylalala in DulciuriSe incinge cuptorul la 190⁰C. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon si esenta de alune de padure.Se adauga oul si se amesteca.Intr-un alt vas, se amesteca faina...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: lia in Mancaruri de postIntr-o oala (daca aveti, sub presiune,va fierbe mai repede) se pun cam 3 l de apa, boabele de fasole, frunzele de dafin, cimbrul, cuburile knor, putina sare si se da la fiert....Citeste continuarea
Frigarui de miel cu pepene galben
Postat de: epurasha2bb in OaieSe marineaza putin inainte carnea de miel intr-un amestec din cateva linguri de ulei, cateva linguri de vin alb, putin cimbru uscat, tocatura de usturoi verde, piper si curry. Se pregateste...Citeste continuarea
File de salau aromat
Postat de: vero_closca in Salauspala si usuca bine fileurile de salau. intr-o tigaie teflonata incalzeste bine uleiul de masline(nu prea mult,3-4 linguri),adauga cateii de usturoi putin zdrobiti si ardeiul iute intreg si...Citeste continuarea
Fornetine
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe scoate din timp aluatul congelat si se lasa la temperatura camerei sa se dezghete.Apoi taiem patrate. Umpluturile vor fi asa: 1.amestec de ficatei de pui sotati dinainte si raciti,...Citeste continuarea
Frigarui de miel
Postat de: vero_closca in OaieSe taie carnea in bucatele mici, se condimenteaza cu sare si piper si se da prin ulei. Se infig pe frigaruie, alternand carnea de miel cu bucatele de slaninuta afumata, bucatele de ardei , rosii...Citeste continuarea
Fasole teci
Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carnese prajeste carnea! fasolea teci se fierbe cu zarzavatul-morcov,ceapa, telina si se tine la fiert pana intra putin unghia in ea! intr-o farfurie se pun 2 lg de faina,si se lasa deoparte!...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu usturoi si oregano
Postat de: vero_closca in Puispeli bine si cureti ficateii de pielite,ii usuci pe un servet curat si-i pui sa se prajeasca la foc mediu intr-o tigaie de teflon in uleiul de masline fierbinte. ii intorci pe toate partile sa...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: susu in DulciuriSe freaca oul cu zaharul , un praf de sare si praful de copt stins in zeama de lamaie pana se albeste. Se adauga uleiul cate putin si se freaca. La sfarsit se adauga faina cate putin. Se pun...Citeste continuarea
Fursecuri arabesti
Postat de: bitza in PrajituriSe amesteca foarte bine cu mixerul ouale cu lingura de apa, zaharul si vanilia. Se adauga treptat uleiul mixand in continuare.La sfarsit se pune faina.Trebuie sa rezulte un aluat nici tare...Citeste continuarea
Floricele dulci de primavara
Postat de: laylalala in Mancare copiiSe incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava. Pentru aluat, se bate untul cu mierea,zaharul, esentele si scortisoara.Se adauga oul si se amesteca.Se adauga...Citeste continuarea
Franzela
Postat de: Tania in PiineCartofii fierti se razalesc si se amesteca cu faina, drojdia se dezolva in apa sa adaoga sarea si uleiul. Se framinta din tot o coca daca e nevoie se inmoaie miinile in ulei si se framinta...Citeste continuarea
Foccacia
Postat de: susu in PiineSe dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna la mijlocul fainii intr-un castron. Lasi 5 minute si apoi faci coca (cu restul de apa calduta) aducand faina...Citeste continuarea
Ficatei de pui in bol de aluat
Postat de: janet in FicatPunem o tigaie la incins ,punem uleiul ,apoi ficateii scursi de apa.Lasam pe foc pina scade toata apa ce a lasat-o i si cind au inceut sa sfirie adaugam ceapa. Amestecam si cind s-a inmuiat ,punem...Citeste continuarea
fripturica de miel
Postat de: theodora in Oaiese ung bucatile de miel cu ulei de masline si se lasa deoparte.intre timp se curata cartofii si se taie bucati mari daca sunt mici se pot lasa asa.se amesteca carnita si cartofii cu sare piper si...Citeste continuarea
Fasole verde cu pui si maioneza
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriPulpa de pui se pune la fiert si cand e gata se curata carnita de pe os si se taie bucatele. Fasolea verde o fierbem cam 10 - 15 minute in apa cu sare si apoi se lasa la scurs intr+o...Citeste continuarea
Fursecuri delicioase
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriFaina se cerne cu cacaoa. Untul se amesteca cu zaharul si se bate pane cand devine o spuma, dupa care se adauga galbenusul, smantana, esenta si coaja de portocala se amesteca bine apoi se aduga...Citeste continuarea
Friptura de porc la tigaie
Postat de: pusikmea in Porcse spala carnea, se taie felii, se cresteaza din loc in loc, se unge cu putin ulei, se condimenteaza si se pune in tigaia de teflon, o lasama pana se rumeneste pe ambele parti, pt inceput lasam...Citeste continuarea
File de pangasius cu crusta de mustar
Postat de: silvi0ara in PangasiusSe pregateste sosul de mustar astfel:intr-un castronel se amesteca mustarul cu maionaza pana se formeaza o pasta.Cu aceasta pasta se unge pestele. Se pune hartie de pergament intr-o tava de...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt de arahide
Postat de: Brindusa in PrajituriMixeaza ovazul pana se face ca o faina mai mare. Amesteca primele 5 ingrediente, pana devin o crema pufoasa. Pune toate celelalte ingrediente solide si amesteca pana se omogenizeaza. Pune...Citeste continuarea
Ficat de porc prajit cu mujdei
Postat de: adnas54 in PorcFicatul se portioneaza, se sterge si se pune la fragezit in lapte pentru cca. o ora. Apoi se scoate si se tamponeaza cu hartie absorbanta. Se prajeste in uleiul incins. Mujdeiul se face din 3-4...Citeste continuarea
Fasole scazuta
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de postSe taie ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei dupa care se adauga bulionul si rosia taiata in bucati mici. Se adauga fasolica fiarta in prealabil dar si o cana din zeama in care a...Citeste continuarea
Fasole frecata cu usturoi si...
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe pune fasolea la inmuiat de seara in apa DImnineta se spala din nou si se pune la fiert impreuna cu morcovi curatati si taiati in 4,radacina de patrunjel si ceapa-se fierbe bine Dupa ce...Citeste continuarea
Farfalline cu lapte
Postat de: Irina in Mancare copiiSe pun pastele la fiert intr-un vas cu apa clocotita si se arunca un praf de sare peste ele. In mai putin de zece minute sunt gata. Se scurg, se adauga lapte, zahar, zahar vanilat (si ce mai...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca Montignace
Postat de: antzuka in DulciuriFrecam untul cu fructoza Adaugam oul Nuca, restul de ingrediente. Facem bilute. Si le "intindem" cu cutitul.Dam la cuptor pentru aprox 10-15 min! Citeste continuarea
File de pangasius pane
Postat de: bitza in PangasiusFilele de pangasius se taie bucati potrivite,se sareaza,se pipereaza si se pun intr-un castron unde am stors zeama de lamaie si se lasa 30 min la marinat. Oul se bate cu o lingura de apa si...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: bitza in Mancaruri de postFasolea se pune la inmuiat de seara, iar a doua zi se lasa in aceeasi apa si se pune la fiert. Cand da in clocot se schimba apa si se mai lasa la fiert o vreme, apoi apa se schimba din nou....Citeste continuarea
Fursecuri decorative trase in...
Postat de: rivka in PrajituriSe face un aluat din faina, zahar, zaharul vanilat,ou,margarina se da cca 1 ora la frigider. Se intinde pe masa de lucru stropita cu faina cu sucitorul. Se decupeaza inimile, se lipesc cate...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata si cocos
Postat de: rivka in PrajituriDin ingredientele enumerate, faina, zahar, margarina,ou,zahar vanilat se face o coca care se lasa cca 1 ora sa se odihneasca la frigider. Se intinde aluatul pe masa curata si presarata cu...Citeste continuarea
Figurine din cartofi
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofi se taie feli si se decupeaza forme diferite se prajesc in ulei Merg foarte bine ca si o garnitura la o friptura,ciuperci,peste,casacval...........cu ce doriti se orneaza...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem
Postat de: ionela2682 in DulciuriPunem intr-un castron zaharul pudra si untul il frecam spuma cu mixerul adaugam galbenusul, praful de copt punem faina, mixam toate aceste ingrediente pana obtinem o coca cu o consistenta...Citeste continuarea
File de pangasius pane
Postat de: ionela2682 in PangasiusSpalam bine pestele,il portionam il condimentam dupa care il trecem pe rand prin faina ou si dupa aceea prin pesmet. Se prejeste in ulei incins pana capata o culoare aurie, se serveste cu...Citeste continuarea
Fasole batuta in crapatura de carnat
Postat de: epurasha2bb in PorcFasolea se tine in apa cateva ore si apoi se pune la fiert cu apa si sare, se schimba apa de 3 ori cu alta clocotita si a treia oara adaugam morcovul si telina si un graunte de usturoi.Adagam si o...Citeste continuarea
Frigarui cu ficat de pasare
Postat de: lia in FicatIntr-o caserola punem laptele, usturoiul si ficatul de pasare portionat, amestecam punem capacul si dam la rece pentru 30’. In alt bol,amestecam faina cu piperul. Ceapa curatata o taiem in...Citeste continuarea
Fursecuri floricele
Postat de: ionela2682 in DulciuriSe bate spuma untuldupa care se inglobeaza zaharulsi cele 3 oua, se adauga esenta de vanilie si zahar vanilat dar si faina si se amesteca bine. Daca este cazul se mai adauga faina, trebuie...Citeste continuarea
Ficatel cu legume
Postat de: pusikmea in Mancare copiise sapala ficatul, se curata de pielite si se pune la fiert, se spumeaza. separat se pun la fiert cartoful si morcovul taiate cubulete mici mici mici:) cand a fiert ficatul si legumele se...Citeste continuarea
Fasole kosher la cuptor -post
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postfasolea se alege de impuritati si se spala din 11 ape . legumele se curata si se spala apoi se taie cuburi si se pun intr-o oala impreuna cu fasolea si restul condimentelor ....Citeste continuarea
Frigarui aperitive
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe imbraca o salata verde cu folie de aluminiu si se aseaza pe un platou si se decoreaza apoi se vor pune frigaruile P e un bat de frigaruie se taie ridichea,castravetele,ardeiul si se pun si...Citeste continuarea
Ficatei cu sos de ceapa cu mamaliguta
Postat de: rivka in PuiCeapa si usturoiul se toaca se aseaza la inmuiat pe foc in cratita in jumatate lingura de unt apoi se adauga ficateii amestecand-se usor sa nu se prinda de fundul oalei, se lasa sa se rumeneasca...Citeste continuarea
Frigarui cu ficatei de pui
Postat de: miha in FicatFicateii spalati si curatati de pielite se presara cu usturoiul tocat, dupa care se acopera cu lapte. Se acopera vasul si se da la frigider pentru 1 ora. Faina se amesteca cu piper. Ficateii se...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: miha in Mancaruri de postFasolea inmuiata cateva ore in apa rece, se pune la fiert. Se schimba apa la primul clocot, se umple cratita din nou cu alta apa fiarta. Se repeta operatiunea de cateva ori, iar in ultima apa se...Citeste continuarea
Focaccia alla genovese
Postat de: miha in PiineIn cuva masinii de paine amestecam apa, uleiul si zaharul. Adaugam treptat faina amestecata cu drojdie si sare, in timp ce se framanta aluatul. Vom obtine un aluat moale dar nelipicios. Tava de...Citeste continuarea
Friptura de pui cu legume mexicane
Postat de: pusikmea in Puispalam bine pulpele, ,le taiem, le condimentam si le punem in tigaie cu putin ulei si vinul alb, punem capacul peste ele si le lasam sa se inabuseasca bine. intre timp punem legumele la fiert...Citeste continuarea
Fructe prajite caramel-post
Postat de: nadina73 in DulciuriSe curata bananele si se taie rondele,marul se curata si se taie feliute iar ananasul se taie in sferturi Se face aluatul din faina,prafu; de copt,zaharul si apa Se dau fructele prin aluat...Citeste continuarea