Fursecuri arabesti

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 27 Mar 2010 | 10089 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurade apa
  • 120 ml ulei
  • 120 g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 300 g faina

 

  • Pentru finsiaj:

 

  • dulceata de caise

 

  • 150 g nuca de cocos
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri arabesti:

Se amesteca foarte bine cu mixerul ouale cu lingura de apa, zaharul si vanilia. Se adauga treptat uleiul mixand in continuare.La sfarsit se pune faina.Trebuie sa rezulte un aluat nici tare nici moale, astfel incat sa se poata modela.

Cu mainile unse cu putin ulei se modeleaza bilute  si se aseaza in tava pe hartie de copt la distanta una de alta intrucat cresc la copt.

Se coc in cuptor preincalzit la 170 - 180 grade cca. 5-6 min. 

Fursecurile nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa fie palide, albicioase si putin crapate deasupra. Dupa ce se racesc fursecurile se trec prin dulceata incalzita si apoi prin nuca de cocos.

Sunt foarte bune a doua zi dupa ce se inmoaie de la dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri arabesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]