Fursecuri arabesti

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 27 Mar 2010 | 9868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurade apa
  • 120 ml ulei
  • 120 g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 300 g faina

 

  • Pentru finsiaj:

 

  • dulceata de caise

 

  • 150 g nuca de cocos
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri arabesti:

Se amesteca foarte bine cu mixerul ouale cu lingura de apa, zaharul si vanilia. Se adauga treptat uleiul mixand in continuare.La sfarsit se pune faina.Trebuie sa rezulte un aluat nici tare nici moale, astfel incat sa se poata modela.

Cu mainile unse cu putin ulei se modeleaza bilute  si se aseaza in tava pe hartie de copt la distanta una de alta intrucat cresc la copt.

Se coc in cuptor preincalzit la 170 - 180 grade cca. 5-6 min. 

Fursecurile nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa fie palide, albicioase si putin crapate deasupra. Dupa ce se racesc fursecurile se trec prin dulceata incalzita si apoi prin nuca de cocos.

Sunt foarte bune a doua zi dupa ce se inmoaie de la dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri arabesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca de cocos si gem de zmeura