Fasole frecata
Postat de: bitza in Mancaruri de postMod de preparare: Fasolea o alegem, o spalam si o punem in apa la inmuiat cu o seara inainte de a pregatii fasolea. A doua zi scoatem fasolea din apa in care a stat la moi si o punem...Citeste continuarea
File de porc in foietaj
Postat de: miha in PorcInitial am vrut sa fac reteta Ionelei , dar pana la urma a iesit altceva. :)) Mustarul il amestecam cu usturoi si celelalte condimente, apoi cu uleiul formand o pasta ca o maioneza. Cu...Citeste continuarea
Ficat de gasca [ liba maj ] prajit
Postat de: mihaelar63 in Ficatam pus ficatul de gasca de seara pana dimineata sa stea in lapte si miere . se feliaza ficatul , se presara faina alba pe el si se prajeste usor in ulei incins, se scoate pe un servetel...Citeste continuarea
Ficatei inabusiti cu mamaliguta
Postat de: Sylvia in FicatCum preparam: Intr-un vas se pune la fiert 350 ml de apa cu unvarf de cutit de sare ( eu folosesc mereu pentru gatit sarea de mare gema nu cea fina). Se presara in...Citeste continuarea
fricase de pui
Postat de: luminita20_2006 in PuiSe pune orezul la prajit apoi 50 gr de porumb, sofranul sare si apa. Se lasa sa fiarba20 min. Ciupercile se taie felii la fel si morcovul. Pieptul de pui se taie cuburi si se pune la prajit...Citeste continuarea
Fasole facaluita sau Fasolita
Postat de: anisoara in Mancaruri de postFasolea alba se spala bine in apa rece . Se pune intr-o oala si se toarna peste ea apa fierbinte, se lasa la inmuiat 4 ore. Dupa aceea se curata de coaja si se pune la fert intr-o oala...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu praz
Postat de: Sylvia in FicatIntr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins si apoi adaugam ficateii de pui spalati si stersi cu un servet absorbant , adaugam condimentele si lasam la foc mic pret de cateva minute....Citeste continuarea
Fursecuri "Ghinde"
Postat de: madi_marin in PrajituriSe face un aluat din toate ingredientele. O sa aibe o consistenta destul de ferma si nelipicioasa. I se da forma de sul si se taie feliute cam de un deget grosime. Se aplatizeaza si se umplu cu...Citeste continuarea
Fusilli de porumb cu branza
Postat de: miha in FusilliPastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Rosiile se decojesc si se mixeaza impreuna cu branza de vaci si smantana. Adaugam putin busuioc, sare si piper dupa gust....Citeste continuarea
File merluciu cu garnitura de ciuperci
Postat de: susu in PesteFileul se spala si se usuca cu un prosop curat de bucatarie. Se trece fiecare bucata de peste prin faina, apoi prin oul batut cu putina sare si piper dupa gust si la final prin nucile...Citeste continuarea
Friptura de curcan
Postat de: Teo in CurcanSe scoate carnea de pe os si am portionat-o in 8 bucati pe care le-am condimentat si le-a tinut 4 zile la rece. In aceste zile s-au patruns condimentele si le-am asezat in tava unsa cu ulei. Am...Citeste continuarea
Frappe
Postat de: ela in CafeaSe pune intr-un shaker cafeaua,laptele si cuburile,se agita bine.Se toarna intr-un pahar,se adauga inghetata,se pune putin pepsi,se orneaza cu frisca si lichior de ciocolata Citeste continuarea
Frigarui de pui cu ciuperci
Postat de: madi_marin in PuiPieptul se dezoseaza, se spala si se taie cubulete. Si ceapa si ardeiul, de asemenea se curata, se spala si se taie cubulete. Carnea se condimenteaza . Se incepe montarea ingredientelor...Citeste continuarea
Fusilli cu pui, rosii si sos pesto
Postat de: Brindusa in FusilliMai intai pune la fiert apa pentru paste (1 litru de apa pentru fiecare 100 g de paste) cu sare. Cand fierbe apa, pune pastele si lasa-le pana ce sunt aproape gata. Pastreaza 300 ml (cam o cana...Citeste continuarea
Fasole in paine
Postat de: miha in Mancaruri de postChifle: Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare ,peste care adaugam...Citeste continuarea
Frigarui de iarna la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Porccarnea se spala se feliaza bucati mai mici . slanina si carnatul se taie bucati . se curata , spala si feliaza legumele . usturoiul se curata si se zdrobeste ....Citeste continuarea
Friptura de porc cu crusta de verdeata
Postat de: ama in PorcToate condimentele verzi se pun intr-un robot si se amesteca bine, pana se formeaza o pasta. Porcul se trece alternativ prin pasta din verdeata si malai si se prajeste intr-o tigaie. ...Citeste continuarea
Friptura asortata la cuptor
Postat de: ionix in CurcanCiocanele de curcan se spala bine si se dezoseaza. Se mai lasa apoi in apa rece cu sare, circa 15 min. Se scurg bine de apa se sareaza, se pudreaza cu chilli si busuioc maruntit....Citeste continuarea
Fasolica tartinabila
Postat de: Mama_Lizica in Mancaruri de postAlegi fasolea de seara, o speli bine in cateva ape si o pui la inmuiat in apa calda. Dimineata (sau cand te trezesti), arunci apa, o speli iarasi, pui alta apa (rece), adaugi sare si o pui la...Citeste continuarea
Faguri
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriMixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, esenta, apoi coaja rasa de lamaie. Punem praful de copt, apoi faina treptat. Albusurile le batem spuma cu un praf...Citeste continuarea
Friptura de miel la cuptor
Postat de: carla27carla in OaieSe taie carnea de miel ca pt friptura ,se presara sare,piper. intr o tava ulei se aseaza bucatile de carne se pune o cana de apa si una de vin alb si se da la cuptor .se intoarce o data...Citeste continuarea
Friganele
Postat de: ANCA in DulciuriSe taie felii de cozonac mai grosute. Se inmoaie putin in lapte, dar cu grija, sa nu se rupa, doar se pun in lapte scurt, pe ambele parti. Apoi se tavalesc prin oul batut si se pun in...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata/ cu stafide
Postat de: ionix in PrajituriSe amesteca zaharul si zaharul vanilat cu uleiul pana cand incepe sa se topeasca zaharul. Apoi se adauga ouale si se mixeaza bine pana cand nu se mai simte deloc zaharul. Apoi se...Citeste continuarea
Friptura de curcan
Postat de: Brindusa in CurcanIncalzeste cuptorul la 160 0C. Pune curcanul intr-o tava care sa-l cuprinda (sa nu fie mult mai mare), cu pielea in sus si adauga putina apa. Baga tava in cuptor pentru o ora. Amesteca...Citeste continuarea
Fursecuri glazurate
Postat de: miealex in PrajituriAmestecam ouale cu apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixam adaugam uleiul. Apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cele 3...Citeste continuarea
Foi cu miere
Postat de: liana_geicu in PrajituriToate ingredientele (fara faina si amoniac) se pun intr-un vas pe baie de aburi. Se amesteca pe foc pana se rumeneste un pic la culoare.Se da jos de pe abur, se adauga amoniacul, apoi se framanta....Citeste continuarea
Furnici in copac
Postat de: Brindusa in PorcPune ciupercile Shiitake la inmuiat in 1 cana apa, mai bine de o ora. Daca folosesti alte ciuperci, timpul de inmuiere poate diferi. Strecoara ciupercile si pastreaza zeama. Pune taieteii in...Citeste continuarea
Fursecuri asortate pentru Mos Craciun
Postat de: susu in PrajituriMod de preparare: Inele impletite: Se freaca 100 g unt la temperatura camerei cu 75 g de zahar treptat pana devine ca o spuma. Se adauga galbenusul,...Citeste continuarea
Floricele cu branza
Postat de: miha in DulciuriUmplutura: Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma. Aluat: Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 30 ml lapte. Faina se cerne,...Citeste continuarea
Fursecuri decorative
Postat de: Adinuta in DulciuriPasul 1: Amestecam untul moale cu zaharul si ou. Frecam bine pana le amestecam si apoi le mixam bine cu robotul de bucatarie. Adaugam si scortisoara, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Mai mixam...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu nuca
Postat de: susu in PrajituriSe macina nucile la masina si se lasa untul la temperatura camerei. Daca nu aveti zahar pudra cumparat il rasniti si apoi il cantariti sa aibe 250 g. Untul inmuiat se freaca spuma cu mixerul. Ca...Citeste continuarea
Frigarui din carne de porc
Postat de: anisoara in PorcPentru prepararea frigaruilor se cumpara carne de porc sau vita, este de dorit in stare proaspata – nu inghetata. Cea mai buna carne este de la gusa.Ea este mai moale si contine putina...Citeste continuarea
Friptura de porc cu usturoi si...
Postat de: carla27carla in PorcSe taie carnea de porc in bucati si se pune in punga,se adauga cartofii curatati si taiati in 4 se adauga condimentele din punga knorr se leaga si se pune punga intr o tava ,se face niste gauri cu...Citeste continuarea
Fursecuri rafinate
Postat de: pana_luminita in PrajituriSe fraca spuma zaharul cu untul , adugi oul, esenta de vanilie si faina treptat , framantezi pana obtii un aluat uniform si consistent. Aluatul rezultat in lasam peste noapte la frigider....Citeste continuarea
Fursecuri pentru Craciun
Postat de: roberta24 in PrajituriSe freaca margarina spuma cu zaharul pudra, se adauga oul intreg si galbenusul omogenizand bine dupa fiecare, se stinge amoniacul cu putin otet si se adauga in compozitie. Se pun aromele dupa...Citeste continuarea
fasole cu carnati2
Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri cu carnefasolea se pune de cu seara la umflat.A doau zi se pune la fiert si se scimba apa de cateva ori cand da in clocot. Ceapa se taiemarunt, ardeiul cubulete la fel si morcovul. Intr-o tigaie se pune...Citeste continuarea
Foietaj cu dulceata
Postat de: Swanheart in DulciuriSe decongeleaza aluatul, insa nu pana cand e foarte moale. Se taie in fasii, aproximand cam cat de mari sa fie bucatelele. Se pune dulceata pe jumatate de fasie, se impatura si apoi se taie in...Citeste continuarea
Fasole galbena cu rosii
Postat de: miha in PuiCeapa tocata marunt o punem la calit in cateva linguri de ulei de masline. Adaugam fasolea si supa, lasam la fiert pana scade. Potrivim gustul de sare si piper. Rosiile le oparim, le curatam de...Citeste continuarea
Ficatei de pui inveliti in bacon...
Postat de: nyana in FicatSe spala ficatul bine si se prajeste in ulei incins , dar sa nu se prajeasca prea tare sa fie destul de moi , se scot si se infasoara fiecare ficat intr-o felie de bacon si se prinde cu...Citeste continuarea
Friptura de pui
Postat de: luminita20_2006 in PuiCarnea de pui am pus-o in apa cu sare (ca de obicei) 30 min. Apoi se scoate pe un servetel si se elimina apa. Intr-o tigaie se pune ulei de masline, apoi pulpele se condimenteaza si se...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca
Postat de: miha in PrajituriUntul moale il mixam bine cu zahar si esenta de rom. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam bine dupa fiecare. Ciocolata o topim impreuna cu cateva linguri de frisca lichida (sau lapte)...Citeste continuarea
File de pangasius la gratar cu...
Postat de: luminita20_2006 in PangasiusSe taie fileul de peste si se condimenteaza. Cartofii se curata se taie bucati mai mari si se pun la fiert .Se pune pestele pe gratar pana se face pe ambele parti. Se face sosul de smantana: se...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: miha in PrajituriUntul moale se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esentele de rom si vanilie, apoi galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza apoi ingredientele uscate, faina amestecata cu amidonul,...Citeste continuarea
Ficatei crocanti la cuptor
Postat de: rivka in FicatFicateii se spala , se curata daca e cazul , se stropesc cu 4 linguri ulei masline, condimente dupa gust, se aseaza intr-o punga cu faina se scutura bine punga sa se repartizeze faina uniform, se...Citeste continuarea
Friptura de fazan
Postat de: ramo_cata in Mancaruri cu carneDe dimineata pe la ora 10 am spalat fazanul,l-am sters de apa,l-am sarat,l-am piperat,ienibaharat si l-am pus intr-un vas cu vinul rosu ..l-am lasat la fezandat ,in frigider pana la ora 17......Citeste continuarea
Fursecuri pentru Mos Nicolae
Postat de: Alexa in PrajituriCernem faina in cuva masinii de paine, adaugam garant pentru aluaturi dospite si pornim masina, sa se amestece bine. Adaugam apoi restul de ingrediente si lasam sa framante pana devine un aluat...Citeste continuarea
Friptura de pui la tava
Postat de: rivka in PuiMorcovii se rad, se spala se taie rondele si se aseaza in tava de cuptor.Cartofii se curata , se taie in 4 sau in 2 depinde cat sunt de mari, se aseaza peste morcovi.Ceapa se taie in 4 (se lasa cu...Citeste continuarea
Fasole cu usturoi
Postat de: yammy in Mancaruri de postSe curata si se spala fasolea verde, apoi se pune la fiert intr-un litru de apa sau in oala speciala de fiert in aburi, cu capac, la foc mic. Dupa 20-25 minute, scoateti fasolea intr-un...Citeste continuarea
Ficatei la tigaie cu cartofi la cuptor
Postat de: rivka in FicatSe curata cartofii se taie in 4, se pipereaza, se stropesc cu sare, parika iute si o lingura de ulei de masline.Se aseaza in tava de cuptor pe hartie de copt si se lasa la cca 240 grade cca 1 ora...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: nyana in Mancaruri de postSe fierbe fasolea cu morcovul, telina , albitura si ceapa(toate taiate marunt ca pentru ciorba). Cand fasolea s-a fiert foarte tare se da de pe foc si se pune intr-un bol inalt si se macina cu...Citeste continuarea