A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Fasole frecata

Postat de: bitza in Mancaruri de post

Mod de preparare: Fasolea o alegem, o spalam si o punem in apa la inmuiat cu o seara inainte de a pregatii fasolea. A doua zi scoatem fasolea din apa in care a stat la moi si o punem...Citeste continuarea

File de porc in foietaj

Postat de: miha in Porc

Initial am vrut sa fac reteta Ionelei , dar pana la urma a iesit altceva. :)) Mustarul il amestecam cu usturoi si celelalte condimente, apoi cu uleiul formand o pasta ca o maioneza. Cu...Citeste continuarea

Ficat de gasca [ liba maj ] prajit

Postat de: mihaelar63 in Ficat

am pus ficatul de gasca de seara pana dimineata sa stea in lapte si miere . se feliaza ficatul , se presara faina alba pe el si se prajeste usor in ulei incins, se scoate pe un servetel...Citeste continuarea

Ficatei inabusiti cu mamaliguta

Postat de: Sylvia in Ficat

    Cum preparam:  Intr-un vas se pune la fiert 350 ml de apa cu  unvarf de cutit de sare ( eu folosesc mereu pentru gatit sarea de mare gema nu cea fina). Se presara in...Citeste continuarea

fricase de pui

Postat de: luminita20_2006 in Pui

Se pune orezul la prajit apoi 50 gr de porumb, sofranul sare si apa. Se lasa sa fiarba20 min. Ciupercile se taie felii la fel si morcovul. Pieptul de pui se taie cuburi si se pune la prajit...Citeste continuarea

Fasole facaluita sau Fasolita

Postat de: anisoara in Mancaruri de post

Fasolea alba  se spala bine in apa rece . Se pune intr-o oala si se toarna peste ea apa fierbinte, se lasa la inmuiat  4 ore. Dupa aceea se curata de coaja si se pune la fert intr-o oala...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu praz

Postat de: Sylvia in Ficat

 Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins si apoi adaugam ficateii de pui spalati si stersi cu un servet absorbant , adaugam condimentele si lasam la foc  mic pret de cateva minute....Citeste continuarea

Fursecuri "Ghinde"

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se face un aluat din toate ingredientele. O sa aibe o consistenta destul de ferma si nelipicioasa. I se da forma de sul si se taie feliute cam de un deget grosime. Se aplatizeaza si se umplu cu...Citeste continuarea

Fusilli de porumb cu branza

Postat de: miha in Fusilli

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Rosiile se decojesc si se mixeaza impreuna cu branza de vaci si smantana. Adaugam putin busuioc, sare si piper dupa gust....Citeste continuarea

File merluciu cu garnitura de ciuperci

Postat de: susu in Peste

Fileul se spala si se usuca cu un prosop curat de bucatarie. Se trece fiecare bucata de peste prin faina, apoi prin  oul batut cu putina sare si piper dupa gust si la final prin nucile...Citeste continuarea

Friptura de curcan

Postat de: Teo in Curcan

Se scoate carnea de pe os si am portionat-o in 8 bucati pe care le-am condimentat si le-a tinut 4 zile la rece. In aceste zile s-au patruns condimentele si le-am asezat in tava unsa cu ulei. Am...Citeste continuarea

Frappe

Postat de: ela in Cafea

Se pune intr-un shaker cafeaua,laptele si cuburile,se agita bine.Se toarna intr-un pahar,se adauga inghetata,se pune putin pepsi,se orneaza cu frisca si lichior de ciocolata Citeste continuarea

Frigarui de pui cu ciuperci

Postat de: madi_marin in Pui

Pieptul se dezoseaza, se spala si se taie cubulete. Si ceapa si ardeiul, de asemenea se curata, se spala si se taie cubulete. Carnea se condimenteaza . Se incepe montarea  ingredientelor...Citeste continuarea

Fusilli cu pui, rosii si sos pesto

Postat de: Brindusa in Fusilli

Mai intai pune la fiert apa pentru paste (1 litru de apa pentru fiecare 100 g de paste) cu sare. Cand fierbe apa, pune pastele si lasa-le pana ce sunt aproape gata. Pastreaza 300 ml (cam o cana...Citeste continuarea

Fasole in paine

Postat de: miha in Mancaruri de post

Chifle: Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare ,peste care adaugam...Citeste continuarea

Frigarui de iarna la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Porc

carnea se spala se feliaza bucati mai mici . slanina si carnatul se taie bucati . se curata , spala si feliaza legumele . usturoiul se curata si se zdrobeste ....Citeste continuarea

Friptura de porc cu crusta de verdeata

Postat de: ama in Porc

Toate condimentele verzi se pun intr-un robot si se amesteca bine, pana se formeaza o pasta. Porcul se trece alternativ prin pasta din verdeata si malai si se prajeste intr-o tigaie.  ...Citeste continuarea

Friptura asortata la cuptor

Postat de: ionix in Curcan

Ciocanele de curcan se spala bine si se dezoseaza.  Se mai lasa apoi in apa rece cu sare, circa 15 min. Se scurg bine de apa se sareaza, se pudreaza cu chilli si busuioc maruntit....Citeste continuarea

Fasolica tartinabila

Postat de: Mama_Lizica in Mancaruri de post

Alegi fasolea de seara, o speli bine in cateva ape si o pui la inmuiat in apa calda. Dimineata (sau cand te trezesti), arunci apa, o speli iarasi, pui alta apa (rece), adaugi sare si o pui la...Citeste continuarea

Faguri

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, esenta, apoi coaja rasa de lamaie. Punem praful de copt, apoi faina treptat. Albusurile le batem spuma cu un praf...Citeste continuarea

Friptura de miel la cuptor

Postat de: carla27carla in Oaie

Se taie carnea de miel ca pt friptura ,se presara sare,piper.  intr o tava ulei se aseaza bucatile de carne se pune o cana de apa si una de vin alb si se da la cuptor .se intoarce o data...Citeste continuarea

Friganele

Postat de: ANCA in Dulciuri

Se taie felii de cozonac mai grosute.  Se inmoaie putin in lapte, dar cu grija, sa nu se rupa, doar se pun in lapte scurt, pe ambele parti. Apoi se tavalesc prin oul batut si se pun in...Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata/ cu stafide

Postat de: ionix in Prajituri

  Se amesteca zaharul si zaharul vanilat cu uleiul pana cand incepe sa se topeasca zaharul. Apoi se adauga ouale si se mixeaza bine pana cand nu se mai simte deloc zaharul. Apoi se...Citeste continuarea

Friptura de curcan

Postat de: Brindusa in Curcan

Incalzeste cuptorul la 160 0C. Pune curcanul intr-o tava care sa-l cuprinda (sa nu fie mult mai mare), cu pielea in sus si adauga putina apa. Baga tava in cuptor pentru o ora. Amesteca...Citeste continuarea

Fursecuri glazurate

Postat de: miealex in Prajituri

Amestecam ouale cu apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixam adaugam uleiul. Apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cele 3...Citeste continuarea

Foi cu miere

Postat de: liana_geicu in Prajituri

Toate ingredientele (fara faina si amoniac) se pun intr-un vas pe baie de aburi. Se amesteca pe foc pana se rumeneste un pic la culoare.Se da jos de pe abur, se adauga amoniacul, apoi se framanta....Citeste continuarea

Furnici in copac

Postat de: Brindusa in Porc

Pune ciupercile Shiitake la inmuiat in 1 cana apa, mai bine de o ora. Daca folosesti alte ciuperci, timpul de inmuiere poate diferi. Strecoara ciupercile si pastreaza zeama. Pune taieteii in...Citeste continuarea

Fursecuri asortate pentru Mos Craciun

Postat de: susu in Prajituri

Mod de preparare: Inele impletite:   Se freaca 100 g unt la temperatura camerei cu 75 g de  zahar  treptat pana devine ca o spuma. Se adauga galbenusul,...Citeste continuarea

Floricele cu branza

Postat de: miha in Dulciuri

Umplutura: Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma. Aluat: Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 30 ml lapte. Faina se cerne,...Citeste continuarea

Fursecuri decorative

Postat de: Adinuta in Dulciuri

Pasul 1: Amestecam untul moale cu zaharul si ou. Frecam bine pana le amestecam si apoi le mixam bine cu robotul de bucatarie. Adaugam si scortisoara, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Mai mixam...Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu nuca

Postat de: susu in Prajituri

Se macina nucile la masina si se lasa untul la temperatura camerei. Daca nu aveti zahar pudra cumparat il rasniti si apoi il cantariti sa aibe 250 g. Untul inmuiat se freaca spuma cu mixerul. Ca...Citeste continuarea

Frigarui din carne de porc

Postat de: anisoara in Porc

Pentru prepararea frigaruilor se cumpara carne de porc sau vita, este de dorit in stare proaspata – nu inghetata. Cea mai buna carne este de la gusa.Ea este mai moale si contine putina...Citeste continuarea

Friptura de porc cu usturoi si...

Postat de: carla27carla in Porc

Se taie carnea de porc in bucati si se pune in punga,se adauga cartofii curatati si taiati in 4 se adauga condimentele din punga knorr se leaga si se pune punga intr o tava ,se face niste gauri cu...Citeste continuarea

Fursecuri rafinate

Postat de: pana_luminita in Prajituri

Se fraca spuma zaharul cu untul , adugi oul, esenta de vanilie si faina treptat , framantezi pana obtii un aluat uniform si consistent. Aluatul rezultat in lasam peste noapte la frigider....Citeste continuarea

Fursecuri pentru Craciun

Postat de: roberta24 in Prajituri

Se freaca margarina spuma cu zaharul pudra, se adauga oul intreg si galbenusul omogenizand bine dupa fiecare, se stinge amoniacul cu putin otet si se adauga in compozitie. Se pun aromele dupa...Citeste continuarea

fasole cu carnati2

Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri cu carne

fasolea se pune de cu seara la umflat.A doau zi se pune la fiert si se scimba apa de cateva ori cand da in clocot. Ceapa se taiemarunt, ardeiul cubulete la fel si morcovul. Intr-o tigaie se pune...Citeste continuarea

Foietaj cu dulceata

Postat de: Swanheart in Dulciuri

Se decongeleaza aluatul, insa nu pana cand e foarte moale. Se taie in fasii, aproximand cam cat de mari sa fie bucatelele. Se pune dulceata pe jumatate de fasie, se impatura si apoi se taie in...Citeste continuarea

Fasole galbena cu rosii

Postat de: miha in Pui

Ceapa tocata marunt o punem la calit in cateva linguri de ulei de masline. Adaugam fasolea si supa, lasam la fiert pana scade. Potrivim gustul de sare si piper. Rosiile le oparim, le curatam de...Citeste continuarea

Ficatei de pui inveliti in bacon...

Postat de: nyana in Ficat

Se spala ficatul bine si se prajeste in ulei incins , dar sa nu se prajeasca prea tare  sa fie destul de moi , se scot si se infasoara fiecare ficat intr-o felie de bacon si se prinde cu...Citeste continuarea

Friptura de pui

Postat de: luminita20_2006 in Pui

Carnea de pui am pus-o in apa cu sare (ca de obicei) 30 min. Apoi se scoate pe un servetel si se elimina apa. Intr-o tigaie se pune ulei de masline,  apoi pulpele se condimenteaza si se...Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca

Postat de: miha in Prajituri

Untul moale il mixam bine cu zahar si esenta de rom. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam bine dupa fiecare. Ciocolata o topim impreuna cu cateva linguri de frisca lichida (sau lapte)...Citeste continuarea

File de pangasius la gratar cu...

Postat de: luminita20_2006 in Pangasius

Se taie fileul de peste si se condimenteaza. Cartofii se curata se taie bucati mai mari si se pun la fiert .Se pune pestele pe gratar pana se face pe ambele parti. Se face sosul de smantana: se...Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Untul moale se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esentele de rom si vanilie, apoi galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza apoi ingredientele uscate, faina amestecata cu amidonul,...Citeste continuarea

Ficatei crocanti la cuptor

Postat de: rivka in Ficat

Ficateii se spala , se curata daca e cazul , se stropesc cu 4 linguri ulei masline, condimente dupa gust, se aseaza intr-o punga cu faina se scutura bine punga sa se repartizeze faina uniform, se...Citeste continuarea

Friptura de fazan

Postat de: ramo_cata in Mancaruri cu carne

De dimineata pe la ora 10 am spalat fazanul,l-am sters de apa,l-am sarat,l-am piperat,ienibaharat si l-am pus intr-un vas cu vinul rosu ..l-am lasat la fezandat ,in frigider pana la ora 17......Citeste continuarea

Fursecuri pentru Mos Nicolae

Postat de: Alexa in Prajituri

Cernem faina in cuva masinii de paine, adaugam garant pentru aluaturi dospite si pornim masina, sa se amestece bine. Adaugam apoi restul de ingrediente si lasam sa framante pana devine un aluat...Citeste continuarea

Friptura de pui la tava

Postat de: rivka in Pui

Morcovii se rad, se spala se taie rondele si se aseaza in tava de cuptor.Cartofii se curata , se taie in 4 sau in 2 depinde cat sunt de mari, se aseaza peste morcovi.Ceapa se taie in 4 (se lasa cu...Citeste continuarea

Fasole cu usturoi

Postat de: yammy in Mancaruri de post

Se curata si se spala fasolea verde, apoi se pune la fiert intr-un litru de apa sau in oala speciala de fiert in aburi, cu capac, la foc mic. Dupa 20-25 minute, scoateti fasolea intr-un...Citeste continuarea

Ficatei la tigaie cu cartofi la cuptor

Postat de: rivka in Ficat

Se curata cartofii se taie in 4, se pipereaza, se stropesc cu sare, parika iute si o lingura de ulei de masline.Se aseaza in tava de cuptor pe hartie de copt si se lasa la cca 240 grade cca 1 ora...Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: nyana in Mancaruri de post

Se fierbe fasolea cu morcovul, telina , albitura si ceapa(toate taiate marunt ca pentru ciorba). Cand fasolea s-a fiert foarte tare se da de pe foc si se pune intr-un bol inalt si se macina cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]