A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Fursecuri Linzer cu gem de zmeura

Postat de: leoflori in Prajituri

Intr-un castron se amesteca faina cu scortisoara si sare. La mixer, se freaca untul spuma si apoi se adauga zaharul,mixandu-se cca 3 minute. Apoi adaugam esenta de vanilie,galbenusurile...Citeste continuarea

Friptura de porc marinata

Postat de: luminita20_2006 in Porc

Se fierb toata ingredientele pentru marinata, dupa care se toarna deasupra carnii si  se lasa intr-un vas de preferat de pamant cca. o zi. Apoi se scoate carne si se pune intr-un vas si se da...Citeste continuarea

Fursecuri

Postat de: Michelle in Prajituri

Amestecam ouale cu lingura de apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam. Adaugam faina amestecata cu...Citeste continuarea

FILE DE CRAP CU SOS DE HREAN

Postat de: Roda in Crap / Caras

1.Pestele se taie in bucati de 5 cm. latime.Intr-o cratita se pune apa, se adauga sucul de lamaie,o  ceapa taiata in doua si se lasa sa dea clocot.Pestele se adauga in cratita si se lasa sa...Citeste continuarea

FUNDITE CU LINTE SI SOMON

Postat de: Roda in Paste

1.Lintea se pune la inmuiat timp de 30 de minute in 1/2 l. apa ,apoi se pune cu aceasi apa sa dea un clocot.Se adauga 1 lingura din Secretul gustului si se fierbe in continuare 20 de minute.Intre...Citeste continuarea

Fasolica batuta de post

Postat de: Lily_Musat in Mancaruri de post

Fierbem fasolea 40 minute in oala minune (oala sub presiune) impreuna cu ceapa si morcovii si 1 lingura de ulei. Scurgem fasolea de zeama dupa ce a fiert si o lasam in strecuratoare sa se...Citeste continuarea

FICAT CA IN TIROL

Postat de: Roda in Ficat

1.Ficatul se taie in fasii subtiri.Slanina afumata se taie in cubulete ,apoi se pune impreuna cu untul intr-o tigaie mare.Pe foc mare, amestecand mereu, se va praji;cand untul s-a topit si slanina...Citeste continuarea

File de cod cu sos de lamaie

Postat de: Mihaela in Peste

Intr-o cratita se topeste untul. Se adauga suc de lamaie, sare, piper, patrunjel, busuioc si usturoiul pisat. Se lasa pe foc pana se ingroasa putin, cam 10 min. Se aseaza pestele intr-o tava si...Citeste continuarea

FLAN CU ULEI DE LEVANTICA

Postat de: Roda in Dulciuri

1.Se pune laptele la fiert.Dupa ce da 2 clocote,se trage deoparte, se adauga pudra de migdale,se amesteca si se lasa sa se infuzeze pana se raceste complet,apoi se strecoara. 2.Intr-un bol, se...Citeste continuarea

FURSECURI CU GEM

Postat de: Roda in Prajituri

1 portie/30 bucati; 1.Se amesteca ingredientele pentru aluat:faina amestecata cu praful de copt, vanilia, untul, zaharul pudra si oul. 2.Se intinde aluatul cu sucitorul pe planseta...Citeste continuarea

FELII CU CAPSUNI SI VANILIE

Postat de: Roda in Prajituri

1.Se rade ciocolata.Untul se freca cu zaharul, sarea si vanilia.Se separa ouale.Galbenusurile se pun in compozitia de unt,unul cate unul.Se adauga faina amestecata cu cacaoa si cu praful de copt,...Citeste continuarea

Filete de pui in usturoi cu sos de...

Postat de: sandytza in Pui

Se face mujdei din usturoi si un pic de ulei. Se pune intr-un bol si se mai adauga un pic de ulei. Se adauga filetele de pui si se amesteca bine. Se lasa asa 5 minute.Separat se bat 2 oua cu un...Citeste continuarea

FRIGARUI COLORATE

Postat de: Roda in Aperitive / Garnituri

(8 frigarui/30'/1h. la rece) 1.Se spala cukkini, li se taie capetele  fara sa se curete de coaja si se taie in fasii subtiri in lungime.Se presara cu sare pentru a se putea folosi pe...Citeste continuarea

FOIETAJ CU CIRESE SI CREMA DE VANILIE

Postat de: Roda in Prajituri

(12 bucati/80') 1.Praful de budinca se amesteca cu putin lapte rece;restul de lapte se pune la fiert si , cand fierbe, se adauga praful de budinca dizolvat ,se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea

FILE DE PORC CU PORTOCALE

Postat de: Roda in Porc

1.Se combina mierea cu rozmarinul tocat,sarea ,piperul si cu otetul intr-un castron.Se adauga fileurile de porc si se tin la frigider 30 de minute. Se rade coaja de la portocale si se opareste...Citeste continuarea

Farfalle cu bacon si spanac

Postat de: kryky_55 in Paste

Spalati bine spanacul si puneti-l la fiert cu putina sare ; intre timp taiati marunt baconul si il prajiti intr-o tigaie cu foarte putin ulei. Cand baconul este pe jumatate facut adaugati...Citeste continuarea

Friptura din muschi de porc afumat...

Postat de: sandytza in Porc

Se pune untura la topit Se adauga ceapa taiata marunt Se lasa un pic la prajit fara sa prinda culoare , dupa care se adauga muschiul taiat felii si carnaciorii Se pune capacul, se...Citeste continuarea

Foi cu branza si capsuni

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Pentru blat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, zeama si coaja de lamaie, apoi faina. Se framanta bine si se intind 2 foi. Se coc pana incep sa se rumeneasca. Intre timp se...Citeste continuarea

Fasole galbena (teci) a la Adi

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

 * Fierbi fasolea bine, o gusti sa vezi daca e fiarta (textura sa fie moale dar sa n-o fierbi pana cand se desface) * Dupa ce a fiert o lasi 2 min in apa, timp in care prepari "dressingul"...Citeste continuarea

foie gras

Postat de: luminita20_2006 in Rata

ficatul de rata să fie ţinut în frigider câteva ore, dar nu la o temperatură foarte scăzută se taie felii se da prin faina si se pune la prajit in tingaia incinsa , fara ulei.se...Citeste continuarea

Fursecuri integrale

Postat de: Sabina in Prajituri

Amestecam ingredientele uscate. Margarina la temperatura camerei o amestecam cu iaurt si miere, apoi adaugam si amestecul de faina si framantam pana totul este bine incorporat! Formam bilute de...Citeste continuarea

Friptura de pui cu oua

Postat de: Bunica in Pui

Se spala puiul bine ,se portioneaza si se aseaza in tava.Se adauga sarea,piperul, busuiocul,usturoiul,uleiul,bulionul si apa. Se da la cuptor pana cand se fierbe carnea. Cand puiul este aproape...Citeste continuarea

FILE DE MUFLON CU SOS DE COACAZE...

Postat de: Roda in Mancaruri cu carne

1.Verdeturile pentru supa, ceapa si condimentele se pun la fiert  in 0,5l. apa,fara sare,iar la sfarsit se adauga vinul rosu.In acest bait se pune carnea de muflon si se tine 4-5 zile....Citeste continuarea

Fasole cu carnati

Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri cu carne

Fasolea se spala de cu seara si se pune in apa peste noapte. A 2-a zi se pune la fiert schimband apa de cel putin trei ori. Ceapa se toaca marunt iar ardeiul cubulete. Separat intr-un alt vas...Citeste continuarea

Ficatei inabusiti

Postat de: miha in Ficat

Ceapa curatata se taie marunt si o punem la calit in ulei si cateva linguri de apa.Nu se prajeste,se dau doar cateva clocote.Se adauga bulionul dizolvat in putina apa,apoi ficateii curatati de...Citeste continuarea

Frigarui

Postat de: luminita20_2006 in Oaie

Carnea de miel se proportioneaza. Se face o marinata din bere si otet apoi se adauga ceapa taiata solzisori si se potriveste de sare si piper. In aceasta marinata se adauga carnea de miel, iar...Citeste continuarea

FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE

Postat de: Roda in Aperitive / Garnituri

1.Florile de dovlecel se sterg usor cu un servet moale de bucatarie si se taie stigmatul cu foarfeca. 2.Dovlecelul se curata de coaja ,se scot semintele si se taie in cubulete de 2-3 cm....Citeste continuarea

Friptura de vita cu sos de hrean

Postat de: Sabina in Vita

Carnea de vita de fierbe bine bine, separat se fierb si cartofii. Pentru sosul de hrean, stingem o lingura de faina in uleiul de masline, adaugam apa si condimentam cu sare si piper dupa gust....Citeste continuarea

Friptura de porc cu mere si stafide

Postat de: Sabina in Porc

Carnea se sareaza, se pipereaza, se da cu boia si o lasam de o parte. Intr un mojar punem frunzele de rozmarin si cimbru, usturoiul, un praf de sare si un pic de piper si apoi pisam. Adaugam...Citeste continuarea

File de peste pe pat de legume

Postat de: Bunica in Peste

Cartofii se fierb se taie rondele si se aseaza in tava unsa cu ulei.Peste ei se pun ardeii taiati cubulete,porumbul,iar deasupra fileurile de peste.Peste toata aceastanebunie se rade cascavalul.Se...Citeste continuarea

Friptura de miel marinata la cuptor

Postat de: ccris_ccris in Oaie

Pasul 1: Pregatim carnea de miel: se spala, se curata de grasime si se portioneaza dupa preferinta. Se tine vreme de 2-3 ore in apa rece ca sa iasa sangele si sa se albeasca. Se scurge...Citeste continuarea

File de porc cu sos balsamico

Postat de: Raluca in Porc

Prajim carnea in putin ulei intr-o tigaie. Cand e rumenita, o scoatem si o lasam deoparte. In tigaie turnam otetul, zeama de carne, zeama de lamaie, usturoiul pisat, sare, piper. Amestecam si...Citeste continuarea

Faguri

Postat de: miha in Dulciuri

Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,vanilia,uleiul,laptele,amoniacul si la sfarsit faina. Inainte acesti faguri se faceau in forme de fonta ce se...Citeste continuarea

Fursecuri pufoase

Postat de: Sabina in Prajituri

Amestecam ouale cu lingura de apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam. Adaugam faina amestecata cu...Citeste continuarea

Fursecuri Trufe

Postat de: miha in Dulciuri

Intr-un ibric se topeste untul si ciocolata, pe foc mic, amestecand mereu, pana se obtine o compozitie omogena. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca bine pana ce acesta se topeste....Citeste continuarea

Fursecuri Alfajores

Postat de: miha in Dulciuri

Untul inmuiat se bate bine cu zaharul. Se adauga vanilia, galbenusurile pe rind si romul. Apoi se incorporeaza ingredientele uscate.Se framinta un aluat nelipicios, de consistenta plastilinei....Citeste continuarea

Fasole cu ciolan

Postat de: Oana in Porc

Cand apa devine galbuie va trebui s-o schimbam. Strecuram intr-o sita mare si apoi umplem oala cu apa fierbinte si continuam fierberea. Ar fi bine sa schimbam apa de 2-3 ori. Cat timp fierbe...Citeste continuarea

Frigarui de pui

Postat de: Oana in Pui

Carnea o spalam bine, o uscam pe un prosop de hartie, apoi o taiem cubulete. La aceeasi dimensiune cu carnea taiem si legumele. Insiram pe un betisor alternativ carnea si legumele, le presaram...Citeste continuarea

Friptura de miel la tava

Postat de: gusti in Oaie

Reteta de Pasti, nu greu de preparat, friptura de miel la  la cuptor este delicioasa. Se curata bine carnea, se pirleste pe ochiul de la aragaz, se curata de pielita, se spala cu apa si...Citeste continuarea

Fava

Postat de: anaiordan in Aperitive / Garnituri

Se pune fava la fiert cu o cana si jumatate de apa, poza 2 si 3. Pe parcursul fierberii se va ingrosa si va fi nevoie sa mai adaugati cam de doua-trei ori apa, un pic peste nivelul ei. In poza 4...Citeste continuarea

Friptura de fazan

Postat de: Sabina in Mancaruri cu carne

Distractia incepe cu o zi inainte, cand pregatim fazanul: il curatam bine bine, il spalam, il stergem cu un prosop curat si il punem la fezandat. Intai il ungem cu ulei de masline si il...Citeste continuarea

Farfale cu creveti roz si scoici cu...

Postat de: Oana in Paste

Pastele se fac foarte repede. Asa ca le-am pus la fiert in apa clocotita cu sare, dupa indicatiile de pe pachet.   Intre timp am pregatit scoicile, le-am luat congelate si aveau si un sos...Citeste continuarea

Friptura de ceafa de porc la cuptor...

Postat de: Bucataras in Porc

Se cresteaza si condimenteaza ceafa de porc, cu piper si cimbru. Se unge cu putin ulei vasul si se aseaza ceafa de porc. Se aseaza in crestaturi masline si felii de ardei gras rosu. Se prepara...Citeste continuarea

Frigărui speciale a la Anişoara

Postat de: anisoara in Mancaruri cu carne

Frigaruile se prepara din piept de gaina cu carne de porc in straturi cu grasime , proaspata sau afumata ( kaizer). Cantitatea de carne la dorinta 2:1 Pieptul de gaina se pune la...Citeste continuarea

Friptura de miel la tava

Postat de: Oana in Oaie

Pulpa de miel se curata foarte bine de pielite si grasime. Eu am dezosat pulpa, apoi am asezat-o intr-un vas mai adanc. Separat, se prepara sosul in care se va marina carnea. In vasul...Citeste continuarea

Ficăţei de pui traşi în muşchi...

Postat de: Simo in Ficat

Se spala ficateii, se scurg de apa, se sareaza si se invelesc in muschiul file. Se prind la capete cu scobitori, se pun intr-un vas de iena , se stropesc cu ulei si cu putina apa. Se dau la cuptor...Citeste continuarea

Fluturi, fluturi

Postat de: Simo in Mancare copii

Se taie feliile de franzela in jumatate. Frecam branza cu zaharul pudra si cu cel vanilat, pana obtinem o compozitie omogena. Se prind feliile de paine intre ele ( lipim jumatatile la partea cu...Citeste continuarea

Friptură de vită - la oala sub...

Postat de: mona in Vita

In oala sub presiune, punem uleiul, ceapa (in cazul meu), cateii de usturoi, asezam carnea, adaugam  cartofii, legumele si rosiile in bulion taiate marunt. Punem si sarea, piperul,...Citeste continuarea

Fasole bătută

Postat de: Flori in Mancaruri de post

Fasolea fiarta bine -eu prefer s-o fierb la oala sub presiune si sa-i scurg zeama, pt ca niciodata nu reusesc sa ma hotaresc seara ce mancare voi face a doua zi :) ( In mod normal, fasolea se...Citeste continuarea

File de pangasius cu creveţi şi...

Postat de: ANCA in Pangasius

Se prepara un sos din mustar, ulei de masline, usturoiul pisat pasta, zeama de lamaie, sare, piper si rozmarin. Pentru omogenizare, folositi un mixer vertical. Asezati pestele intr-un vas yenna,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]