Friptura aromata de porc
Postat de: cec in PorcIntr-o cratita mai mult inalta decat lata, am pus carnea si-am turnat moare, dar fara s-o acopar, apoi am lasat-o sa fiarba cam jumatate de ora (am si intors-o de vreo 2 ori) Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de postFierbem fasolea si pentru siguranta sa nu ne doara burtica aruncam 5 ape( stiu ca pare mult dar e mai bine) Scurgem fasolea si lasam in jur de o jumatate de pahar de zeama pentru mixat. In...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: elena1988 in Mancaruri de postFasolea se lasa la inmuiat in apa pana a doua zi, se pune fasolea la fiert, se taie ceapa marunt si se pune la prajit in 3 linguri de ulei, cand a devenit mai inchisa la culoare se pune bulionul,...Citeste continuarea
Friptura de pui, rapida
Postat de: ela in PuiSe spala pulpele si se sterg cu un servetel de hartie.Se ung cu ulei si se presara pe ele condimente pentru pui.Se pun intr-o tava,se mai adauga putin ulei si apa si se da tava la cuptor...Citeste continuarea
Fursecuri cu stafide.
Postat de: LALY in PrajituriSe lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei.Stafidele se lasa la inmuiat in rom. Frecam galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta se topeste.Adaum untul, esenta, praful de sare,faina si...Citeste continuarea
Faguri fara forma:))
Postat de: aziz in Prajiturise amesteca ingredientele de mai sus pina se obtine un aluat de consistenta smintinii poate un pic mai consistent. daca aveti presa pt faguri este excelent daca nu face-ti ca mine si luati cu o...Citeste continuarea
Fursecuri "Iulia"
Postat de: Ina in DulciuriSe amesteca totul foarte bine si se adauga faina, putin cate putin, framantandu-se pana obtinem o coca de consistenta potrivita, care se dezlipeste usor de pe mana. Se...Citeste continuarea
Fripturica ''deliciuasa''
Postat de: epurasha2bb in Mancaruri cu carneAsezam in tava cuptorului cartofii taiati rondele groase, in mijloc cotletele la rand si langa ele ficateii spalati si inveliti in bacon sau felii de kaizer/costita fara os.Turnam o canita de apa...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu mamaliguta
Postat de: corina241 in FicatFicatul de pui de spala in apa rece,se curata de bine de pielite si apoi il punem intr-un castronel cu lapte.Lasam la frigider 2 ore. Pregatim o tigaie punem cubul de unt si lasam sa se...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: pusikmea in DulciuriFrecam untul cu galbenusurile si cu zaharul, adaugam apoi esenta, laptele si faina si framntam un aluat moale. Intindem aluatul in foie potrivita, nici subtire, nici groasa, apoi decupam sub...Citeste continuarea
Fursecuri pentru Mosu
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriUntul se amesteca cu zaharul si se bate pane cand devine o spuma, dupa care se adauga oul, smantana, esenta se amesteca bine apoi se aduga faina . Luam cate o lingurita din compozitia...Citeste continuarea
Fursecuri si braduti de craciun
Postat de: maria_claudia in PrajituriDin toate ingredientele se formeaza un aluat care se tine la frigider timp de 2h, apoi pe o planseta tapetata cu faina se decupeaza forme cu ajutorul unui paharel rotund, iar ptr bradut cu...Citeste continuarea
Friptura de porc la tava
Postat de: lia in PorcBucata de carne o tavalim bine , bine prin marinata, o saram, o piperam,o punem intr-o punga, o legam si o lasam la frigider cel putin 3-4h. Eu am pregatit-o seara si am lasat-o la macerat, pana a...Citeste continuarea
Friptura asortata festiva
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carneCarnea de purcel o spalam putin si o portionam. pulpele de pui le taiem in doua,le parlim putin la flacara aragazului si le spalam bine. intr-un lighean pregatim marinata. ceapa o...Citeste continuarea
Friptura de porc
Postat de: lili in Mancaruri cu carneSe spala carnea, costita de carnatul si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba atat cat sa ramana pe carne putina zeama, Daca carnea nu e destul de fiarta mai adaugam apa, dar la final trebuie sa ne...Citeste continuarea
Fursecuri de Craciun
Postat de: MIUTA in DulciuriSe amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat potrivit de moale. Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina si se taie sub diferite forme(inimioare,braduti,flori sau stelute). Se...Citeste continuarea
Foi cu miere de albine
Postat de: diaconta in PrajituriOuale se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga untul moale si mierea de albine . Amestecul se pune cateva minute pe baie de aburi pana cand zaharul si untul se topesc. Se ia de...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuci si alune
Postat de: diaconta in DulciuriUntul se amesteca cu zaharul si vanilia pana cand se obtine o crema pufoasa.Se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se incorporeaza pe rand in crema de unt.Apoi se adauga faina amestecata...Citeste continuarea
Fursecuri cu vanilie
Postat de: mena29 in DulciuriSe amesteca pe rand ingredientele de mai sus.Aluatul rezultat il vom lasa 1 ora la frigider dupa care formam bilute pe care le vom coace 15-20 minute in cuptorul preincalzit.Le putem orna dupa...Citeste continuarea
Fursecuri glazurate cu alune
Postat de: mena29 in DulciuriPregatim aluatul din toate ingredientele si-l lasam la frigider o ora.Pe o planseta presarata cu faina,inindem aluatul intr-o foaie nufoart grosa.Taiem rondele pe care le coacemin tava...Citeste continuarea
Floricele cu gem
Postat de: mena29 in DulciuriPregatim din toate ingredientele un aluat pe care il impachetam in folie alimentara si-l lasm la frigider o ora.Dupa o ora scoatem aluatul si pe planseta de lucru intindem o foaie din care decupam...Citeste continuarea
Fursecurile lui Mos Craciun
Postat de: comanligia in DulciuriSe freaca ouale cu zaharul si esenta de vanilie.Dupa incorporarea lor se adauga ulei cate putin continuind amestecarea copozitiei iar la urma se adauga praful de copt si faina.Din aluatul nu prea...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: ony in Prajiturise bat foarte bine ouale cu zaharul; se adauga margarina topita in prealabil, apoi se adauga praful de copt si faina si se omogenizeaza bine. se ia cu lingura ,se pune in forma si se fac...Citeste continuarea
Fursecuri Laura si Bogdi
Postat de: alinutza1983 in Dulciuri1. Se topeste untul intr-o cratita sau la microunde si se lasa la racorit. 2. Se bate albusurilel spuma, cu un praf de sare, intr-un vas perfect curat si uscat. 3. Se pune...Citeste continuarea
Fursecuri pentru Craciun
Postat de: postavaru in DulciuriMixam bine untul moale cu zahrul, pana devine spuma. Adaugam ouale si mixam in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Acoperim cu folie alimetara si dam la...Citeste continuarea
Fursecuri daneze ninse
Postat de: aziz in Prajituriintr-un castron mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pina obtinem o crema foarte fina adaugam apoi galbenusurile pe rind mestecind dupa fiecare.in alt castron amestecam faina cu praful de...Citeste continuarea
Friptura de porc la tava cu piure...
Postat de: kamy in PorcCarnea spalata,stearsa,taiata felii groase cam de un deget,condimentate cu sare,piper si cimbru, puse intr-o tava in care adaugam uleiul si apa.Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: Brindusa in Mancaruri de postPune fasolea in 1 l de apa si da un clocot. In timpul asta pune la fiert si restul de apa. Scurge fasolea si pune peste ea cei 2 l de apa fiarta. Adauga morcovul, dafinul si fierbe la foc...Citeste continuarea
Fursecuri cu arahide si cacao
Postat de: mitinita in PrajituriSe amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema. Se adauga faina,cacao si apoi arahidele. Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul de arahide. Pune-le...Citeste continuarea
Friptura de porc cu usturoi
Postat de: Sidy in PorcCarnea se taie bucati mai maricele si se condimenteaza cu sare si piper.In cratita in care o v-om praji adaugam uleiul si apoi carnea condimentata. Dupa ce se prajeste putin pe toate partile...Citeste continuarea
Fasole pastai cu maioneza
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriFasolea pastai se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este fiarta se scurge de apa si se lasa in strecuratoare, sa se scurga bine de apa. Dupa ce s-a scurs se condimenteaza dupa gust cu...Citeste continuarea
Fursecuri vesele
Postat de: alinutza1983 in Dulciuri1. Din faina,margarina, zahar si galbenus, se framanta un aluat omogen, consistent; se da la rece cam 20 min, invelindu-se in folie. 2. Se scoate aluatul de la rece, se indeparteaza folia si...Citeste continuarea
Ficat de porc cu varza calita
Postat de: adriana_bobu in FicatAm tocat varza murata si am scurs-o bine pentru a nu iesi prea acra. Am tocat o ceapa si am tras-o in tigaie in 50 ml ulei , adaugand apoi varza si o cana de apa. Am amestecat si am lasat pe...Citeste continuarea
Foietaj cu bacon , branza si ciuperci
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriSe taie marunt baconul, salamul, branza si ciupercile. Se condimenteaza , se poate adauga patrunjel verde tocat si doua oua intregi+ albusul de la oua cu care vom unge foietajul.Se amesteca bine...Citeste continuarea
Friptura de porc la cuptor
Postat de: LUK in PorcPulpa de porc se condimenteaza si se pune intr-un vas yena. Ingramadim nitelus carnaciorul si o ceapa frumusica dezbracata de foi. Zdrobim usturoiul curatat si il presaram printre carne. Scaldam...Citeste continuarea
Fursecuri Anastassia
Postat de: lili in PrajituriSe mixeaza margarina cu zaharul.Se adauga esenta de vanilie, amoniacul stins cu otet, smantana, faina si amestecam pana la omogenizare. Se formeaza bilute pe care le tavalim in...Citeste continuarea
Fiamminga
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe cerne faina, se pune drojdia in mijlocul ei, apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se framanta un alut bun. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul la loc cald.( aluatul in putem...Citeste continuarea
Focaccia la borcan
Postat de: mitinita in PiineInstructiuni de atasat: Continutul unui borcan se amesteca cu 1/2 cana apa calduta si 2 linguri ulei de masline.Daca e prea uscat adauga putina apa,daca e prea moale adauga putina faina. Se...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: adriana_bobu in Mancaruri de postSe pune fasolea la inmuiat...(eu o las de seara pana a doua zi dimineata) Se fierbe fasolea in apa in care am adaugat o lingurita vegeta.Avem grija sa schimbam de doua ori apa.Dupa ce a...Citeste continuarea
Fasole cu carnaciori
Postat de: corina241 in PorcFasoalea o punem in apa cu o seara inainte. Ziua urmatoare pregatim o oala de 3 litri cu apa si punem fasoalea la fiert.Schimbam apa de cel putin 2-3 ori.Atunci cand bobul este aproape fiert...Citeste continuarea
Ficatei in bacon
Postat de: miha in FicatFicateii spalati si curatati de pielite se invelesc in feliile de bacon. In functie de cat e de lunga fasia de bacon se pot inveli si cate 2 ficatei odata. Se aseaza rulourile obtinute...Citeste continuarea
Fasole bătută
Postat de: Retetegg in Mancaruri de postFasolea am lasat-o la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi am fiert-o timp de 3 ore, schimband de cateva ori apa. Cand fasolea a fiert, am scurs-o de apa si apoi am amestecat-o cu robotul...Citeste continuarea
Fundite cu sos de rosii si ton
Postat de: aziz in Farfallese pun la fiert pastele in apa fierbinte cu o jum de lingurita sare si putin ulei.intre timp facem sosul:taiam ceapa f fin si o punem la prajit in putin ulei cind devine sticloasa adaugam pasta de...Citeste continuarea
Friptura de vita cu ciupercute si...
Postat de: susu in VitaCarnea se condimenteaza si se unge cu putin ulei de masline. Se “maseaza” pe toate partile si apoi I se fac niste crestaturi unde se introduc cateii de usturoi. Se pune la rece pana a...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuci
Postat de: cec in Dulciuricele 4 oua le-am amestecat bine de tot cu zaharul si zaharul vanilat am adaugat uleiul, putin cate putin am pus apoi faina, in ploaie am obtinut curi cu nucio pasta care am pus-o cu seringa...Citeste continuarea
Ficatei cu cartofi si cu sos
Postat de: Sidy in FicatFicateii se curata , se spala si se lasa sa se scurga bine. Cartofii se curata si de pun la fiert in apa cu sare.Uleiul cu untul se incing si se pun ficateii la prajit. Se prajesc bine pe toate...Citeste continuarea
Fursecuri vitraliu
Postat de: sabiradu in PrajituriIncingem cuptorul la 170 g Celsius si pregatim tava cu hartie de copt avand grija ca tava si hartia din tava sa fie perfecte fara denivelari. Se freaca untul cu zahar spuma, se adauga oul...Citeste continuarea
Friptura de porc elvetiana
Postat de: Sidy in PorcCarnea se spala si apoi se sterge bine de tot. Se condimenteaza , se da prin mustar, apoi se pune in punga si se da la rece o ora. Dupa scurgerea timpului, intr-o tigaie( wok) se topesc...Citeste continuarea
fursecuri fragede
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe amesteca ouale cu zaharul timp de 3 min apoi se adauga uleiul si faina la final se pune esenta de vanilie. Se fac forme in tava cu ajutorul unei linguri se toarna gramajoare sau al unui...Citeste continuarea
Ficatei la tigaie in sos tomat
Postat de: nico15 in FicatSe curata ficateii si se spala bine in mai multe ape. Separat se toaca ceapa foarte fin cubulete, usturoiul se zdrobeste, morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar rosiile se taie...Citeste continuarea