Fursecuri pentru Craciun

de La Ancuta in Dulciuri, 24 Dec 2010 | 12556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri pentru Craciun:

Mixam bine untul moale cu zahrul, pana devine spuma. Adaugam ouale si mixam in continuare.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.

Acoperim cu folie alimetara si dam la frigider pentru o ora.

Rasturnam aluatul pe masa infainata. Daca este prea moale si se lipeste, se mai framanta cu putina faina, pana nu se mai lipeste de maini.

Intindem foaie subtire si decupam formele dorite.

Coacem in tava tapetata cu hartie, la foc mediu, 8-10 minute (pana se rumenesc putin pe margini)

Se lasa sa se raceasca iar apoi se grazureaza dupa gust. Eu am folosit glazura din 4 linguri zahar pudra si 1/2 lingura apa. Se amesteca pana devineo pasta subtirica.

Glazura maro este glazura de ciocolata (mi-a ramas de la una din prajituri):

100 g ciocolata amaruie

100 ml frisca lichida

50 g unt

Se topesc pe foc mic iar apoi se glazureaza fursecurile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (19)

La Ancuta 1

26.12.2010, 23:40

Va multumesc fetelor. Piticului meu chiar i-au placut mult

ionix 1

28.12.2010, 15:38

foaaaaarte frumoase

La Ancuta 1

28.12.2010, 15:45

Ionela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mure si mascarpone