Floricele pufoase cu ciocolata
Postat de: laylalala in DulciuriAluatul foietaj se dezgheta apoi se intinde pe o suprafata pudrata cu faina. Se taie din acesta patrate cu latura de 5cm. Jumatate din cantitatea de patrate se ung cu putin ou batut iar pe...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuci, ciocolata si cocos
Postat de: Anamaria7 in PrajituriCuptorul se preincalzeste la 190C. Se pregateste cu hartie de copt o tava cat mai mare (eu am copt in 3 randuri chiar daca am ales ceeaaa mai maare tava :P) Untul se mixeaza pana se deschide la...Citeste continuarea
Friptura de pui cu cartofi si rosii...
Postat de: rivka in PuiAm tot vazut retete asemanatoare pe blogul Silviei si al Mariei Mihalache: http://mmihalache.blogspot.com/2010/09/pulpe-de-pui-cu-cartofi-noi-la-cuptor.html deci m-am hotarat...Citeste continuarea
Fricando cu ciuperci
Postat de: Sidy in VitaCarnea se taie in bucatele potrivit de mari iar legumele se taie in fasii. Se pune la incalzit uleiul si se calesc legumele pina devin sticloase. Se adauga carnea imvartind mereu pina isi...Citeste continuarea
Fantezie
Postat de: Bunica in PrajituriBlat Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetulde biscuit pana se...Citeste continuarea
Friptura de pui cu bere
Postat de: miha in PuiUsturoiul pisat si restul de condimente se amesteca intr-un vas mai mare. Se adauga cateva linguri cu ulei de masline si se amesteca pana se formeaza o pasta. Turnam berea deasupra si omogenizam....Citeste continuarea
Franzela cu sunca, cascaval si...
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriSe incalzeste cuptorul. O tava de chec se unge cu unt. Franzela se taie felii dar nu pana jos, apoi se aseaza in tava.Cascavalul si muschiuletul se taie felii subtiri si se introduc intre...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: Alexa95 in PrajituriBatem zaharul si untul pana devin o crema fina,adaugam oul,esenta de vanilie si bicarbonatul.Amestecam separat faina cu sarea,dupa care le turnam peste compozitie.La sfarsit se adauga ciocolata...Citeste continuarea
Frigarui cu ficatei si inimi de curcan
Postat de: jolygina in Curcanse spala ficateii, inimile se taie cubulete, ardeiul se curata si se taie si el patratele. Daca aveti arpagic il puneti asa cu tot cu coaja , ciupercile se curata de codite ,rosiile se lasa...Citeste continuarea
Friptura de pui cu sos de rosii
Postat de: izulika in PuiPuiul se proportioneaza iar apoi fiecare bucata de carne se da prin ulei si se aseaza in tava presarand putina sare deasupra .Se pune in cutorul incalzit si se lasa pana se rumeneste.Intre timp se...Citeste continuarea
Ficatei Gytty
Postat de: Sidy in FicatKaizerul se taie feliute. Ficateii se spala , se scurg bine de apa, apoi se dau prin faina.Ceapa , ardeiul( daca e de doua culori e si mai frumos), rosia si marul se taie julien. Punem la...Citeste continuarea
Foi cu crema de ciocolata
Postat de: madi_marin in PrajituriSe face intai crema : se pun la foc foarte mic ouale cu zharul, se amesteca continuu pana ce acesta se dizolva. Se adauga cacaoa, se omogenizeaza bine si apoi se pune untul taiat cubulete. Se...Citeste continuarea
Farfalle colorate cu mozzarella si...
Postat de: nadina73 in PasteSe pune apa la fiert cu sare si 3 linguri de ulei, iar cand apa clocoteste se pun pastele ,se lasa sa fiarba 8 minute dupa care se stinge focul si se mai lasa acoperite 15 minute Se scot, se...Citeste continuarea
Farfalle in lapte cu ciocolata alba
Postat de: nadina73 in Mancare copiiSe pune laptele le fiert cu putina sare. Ciocolata alba se rupe bucatele si se pune in lapte sa se topesca Se pun pastele in laptele fierbinte si se amesteca din cand in cand. Se pune zaharul...Citeste continuarea
Festin la gratar
Postat de: lia in Mancaruri cu carneSe incing carbunii se pune gratarul pe care-l ungem cu o bucata de slanina, asta ca sa nu se lipeasca carnea si insiram bucatile la rumenit. Pe o parte si pe alta sa se patrunda bine, iar...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca semiluna
Postat de: epurasha2bb in PrajituriUntul moale se bate spuma cu oul si apoi se incorporeaza cate putin din faina amestecata cu zaharul pudra si ultima data se adauga si nuca macinata.se da aluatul format la rece cam 30 minute, apoi...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: ana in DulciuriIntr-un castron frecam ouale cu zaharul pana incep sa se albeasca ,apoi adaugam uleiul putin cate putin .Faina o incorporam usor si aromam cu esenta de vanilie dupa plac. Tapetam...Citeste continuarea
Farfalle cu ton
Postat de: nadina73 in PasteSe fierb pastele in apa cu sare putin ulei Se caleste ceapa tocata in putin ulei apoi se pune pasta de tomate si pestele scurs de ulei(eu am avut o conserva de 1 kg si am pus jumatate din ea)...Citeste continuarea
Friptura din ceafa de porc si carnati
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneUngem o tava cu ulei.Condimentam carnea cu sare, piper si rozmarin.Carnatii ii intepam din loc in loc cu ajutorul unei scobitori.Asezam in tava bucatile de carne iar deasupra asezam...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu pachetele de vinete
Postat de: Julie in PuiFrigarui: Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza si se taie in fasii subtiri. Se amesteca zeama de lamaie cu ulei sare , piper. Se pun fasiile de pui in acest amestec si se lasa la...Citeste continuarea
Fantezie cu piersici
Postat de: dentistutza in DulciuriPiersicile se cojesc si se taie felii. Intr-o craticioara se topeste untul si se pun feliile de piersica si zaharul brun. Se amesteca usor cu spatula de lemn. Cand incep sa se inmoaie se toarna...Citeste continuarea
Friptura frageda de vita la cuptor
Postat de: pusikmea in VitaScoatem carnea cu cel putin o ora inaintea prepararii, pentru a ajunge la temperatura camerei, dupa care o spalam bine, o taiem felii potrivite, o crestam din loc in loc, o dam cu ulei si pe o...Citeste continuarea
Fasole alba scazuta cu pancetta...
Postat de: adasev12 in Porcse pune la calit in ulei de masline de preferinta ceapa , ardeiul , foile de dafin si pancetta impreuna, la foc mic vreo 10 min, invartind meru se adauga apoi bulionul, busuiocul si se acopera...Citeste continuarea
Foi cu nuca caramelizate
Postat de: nadina73 in DulciuriSe caramelizeaza cele 15 linguri de zahar la foc mic Se pune untul peste zaharul caramelizat pana se topeste Cele 6 oua intregi se bat bine spuma cu 300 g zahar Nuca se macina sau...Citeste continuarea
Fasole verde cu piept de pui
Postat de: Corina33 in PuiSe curata si se spala fasolea, se pune intr-o cratita cu apa si se da intr-un clocot, apoi se strecoara. Se curata ceapa, se toaca cubulete si se pune la calit in ulei. Pieptul de pui se taie...Citeste continuarea
Frigarui de pui si gratare
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneImi pare tare rau ca nu am facut poza de la inceput, dar totul a foat asa pe nepregatite si multe le-am pregatit afara la iarba verde si...bucuria lui Bebe,am uitat aparatul foto acasa....Citeste continuarea
Ficatei de pui cu paste, lamaie si...
Postat de: Corina33 in PasteSe spala bine lamaia, se stoarce zeama si se scoate miezul cu o lingurita. Coaja de lamaie se taie felii subtiri si se pune la marinat in zeama de la lamaie timp de aprox. o ora. Se fierb...Citeste continuarea
Farfalle cu creveti si midii
Postat de: laylalala in FarfalleTopeste untul intr-o tigaie.Adauga midiile si caleste-le 3 minute.Adauga apoi crevetii si caleste-i 1 minut.Adauga usturoiul si caleste-l 1 minut.Toarna peste toate 200 ml Limoncello si lasa sa...Citeste continuarea
Frigarui de pui
Postat de: mimmi in PuiPregatim marinata pentru pui: Pisam usturoiul,adaugam 2-3 linguri de sos de soya si ulei de masline.Condimentam cu oregano si busuioc.Taiem puiul bucati si il punem in marinata.Il bagam la...Citeste continuarea
Flan de dovlecel
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe rade dovlecelul prin razuatoarea cu ochiuri mari si se caleste in 2 linguri de ulei 5-7 minute,dupa care se lasa la racit putin. Se bat ouale cu nucsoara,sare,usturoi dupa care se pune...Citeste continuarea
Fasole cu piept de porc impletit
Postat de: epurasha2bb in PorcSe fierbe fasolea in apa cu sare schimband de 3 ori apa. Trebuie capac sau sistemul Doubletta cum am folosit eu care e mult mai rapid. Pieptul de porc felii lungi se taie pe lung indepartand...Citeste continuarea
Figgy
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe rade fin putin ghimbir, se presara zahar brun peste el si se caramelizeaza in tigaie.Apoi se toarna putina miere cu unt peste acesta si se creeaza un sosulet delicios.Se adauga acolo...Citeste continuarea
Friptura asortata (pasare, porc)
Postat de: burdulea56 in Mancaruri cu carnePt ca cele 2 pulpe erau cam mari le-am portionat, obtinand 2 pulpe superioare si 2 inferioare. Costita am taiat-o bucati de-a lungul osului. Am asezat carnea spalata intr-o tava cu hartie de copt,...Citeste continuarea
Fasole pastai in otet
Postat de: LALY in ConserveNu am dat cantitatile pentru ca fiecare poate pune ce cantitate doreste. Se spala fasolea si se curata de ate.Se aseaza in borcanele de 700-800 gr in picioare. Printre fasole punem ardei...Citeste continuarea
Friptura de pui la ceaun
Postat de: rocsi_1612 in PuiPulpele de pui se spala bine de tot si se taie in doua. intr-un ceaun se pune putin ulei la incins. se adauga pulpele de pui ,se acopera cu un capac si se rumenesc pe ambele parti putin....Citeste continuarea
File de pangasius cu garnitura de...
Postat de: mimmi in PangasiusSe stropeste fileul de peste cu lamaie,dupa care se condimenteaza cu condiment pentru peste.Se da prin pesmet si se prajeste pe ambele parti in putin ulei de masline. Brocoli se desface...Citeste continuarea
Foi cu crema de gris
Postat de: Julie in PrajituriFoile: Se bat bine ouale cu zaharul. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se intinde cate o foaie care se...Citeste continuarea
Ficatei cu sos bechamel
Postat de: lilik in Mancare copiiSe da ficatelul in clocot si se arunca apa. legumele se fierb separat taiate bucatele,iar spanacul cand e fiert il tocam. Separat intr-o tigaie punem uleiul la incins,se adauga ficatelul...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: LALY in PrajituriSe freaca untul cu zaharul,pana se topeste si devine cremos.Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt.Se mesteca pana cand compozitia devine omogena. Oul se bate cu scortisoara si...Citeste continuarea
Fursecuri simple
Postat de: miha in DulciuriOul se bate bine impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Untul se topeste si se toarna peste ou, mixand usor. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si cu ajutorul...Citeste continuarea
Flori de dovlecel umplute cu...
Postat de: Brindusa in Aperitive / Garnituri1. Mai intai pregateste florile. Cu un cutit mic si ascutit fa usor o taietura in lungul florii. Taie usor pistilul (vezi poza) 2. Ia o bucatica de branza si infasoara in jurul ei un fileu de...Citeste continuarea
Fructe in gelatina
Postat de: lira in DulciuriCine nu gaseste gelatina cu aroma de fructe puteti improviza, ca doar suntem in Romania si ne-am cam obisnuit sa inlocuim cu ceva ceea ce nu gasim :P). Varianta ar fi sa luati o gelatina simpla si...Citeste continuarea
Ficat pe plita cu ardei copti
Postat de: epurasha2bb in FicatAm spalat ficatul de vita si l-am asezat felii groase intr-un castron cu o ceasca de lapte turnata peste ele si l-am dat cateva ore la rece sau peste noapte puteti sa-l tineti la frigider....Citeste continuarea
Friptura de pui cu gomboti (...
Postat de: Sidy in PuiDupa ce s-a racit zarzavatul din supa , se da pe razatoarea mare. Supa se da in clocot cu foaia de dafin si cu cuisoarele. Faina se amesteca cu putin ulei, intr-o tigaie pusa pe foc si se...Citeste continuarea
Flori de dovlecel umplute
Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de legumeSe culeg florile de dovlecei cu grija sa nu strivim petalele, se spala florile si apoi se indeparteaza cu grija pistilul.Se face un amestec de brazna rasa cu dovlecel ras si cu usturoi si...Citeste continuarea
Franzela cu cartofi si fulgi de secara
Postat de: Sylvia in PiineAluatul l-am facut cu masina de facut paine si dupa ce a dospit am modelat o franzela. Am mai lasat-o la dospit 20 minute si am copt-o la 210 grade 10 minute si apoi la 200 timp de 25...Citeste continuarea
Ficatei in sos pentru copilasi
Postat de: pusikmea in Mancare copiiSpalam si curatam ficatei de pielite si ii punem la fiert. Dupa ce au fiert, ii mutam intr-o tigaie, peste care punem ceapa tocata marunt, tocanita de legume si o cana din apa in care au fiert...Citeste continuarea
Foi de napolitana cu crema de...
Postat de: pusikmea in PrajituriStrivim nuca cu sucitorul sau o macinam. Se topeste untul in cratita,la bain marie apoi se adauga zaharul si urmeaza galbenusurile. Se amesteca totul bine pana se ingroasa. Se adauga nuca...Citeste continuarea
Fasole pastai cu rosii la cuptor
Postat de: miha in Mancaruri de legumeCeapa o tocam marunt si o punem in strat intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Pastaile curatate si spalate se taie bucati si se adauga in vas peste ceapa. Se sareaza dupa gust, se presara cu...Citeste continuarea
Fasole verde cu usturoi sau Pastai...
Postat de: lili in Mancaruri de postSe curata si se taie bucatele fasolea, se opareste cu apa fierbinte si apoi se pune la fiert cu sare, vegeta si o ceapa. Se inabusa in ulei putin usturoi , apoi se adauga fasolea fiarta. Se...Citeste continuarea