Friptura de porc cu ceapa.
Postat de: MoliCook in PorcSe spala carne se taie cuburi mari, si se pune la prajit, cu foile de dafin, sare, piper, cimbru. Dupa ce s-a rumenit f putin adaugam 1/2 cana apa si lasam sa scada, amestecam din cand in cand....Citeste continuarea
Fasole bătută de post
Postat de: ionix in Mancaruri de postFasolea se pune cu o zi înainte la înmuiat. A doua zi se freacă cu mâna fasolea pentru a îndepărta coaja de pe boabele de fasole. Se alege fasolea şi se...Citeste continuarea
Friptura de miel cu ceapa si...
Postat de: Sidy in OaiePulpa de miel se taie in bucati potrivite tinand cont ca dupa coacere scade aproape la jumtate. Ceapa si usturoiul se taie oblic de vreo 2 cm iar patrunjelul se toaca. Carnea se pune in tava...Citeste continuarea
Ficăţei în sos de roşii, cu...
Postat de: Ina in FicatFicatul se spala bine in apa rece, apoi se opareste pentru a se indeparta mai usor surplusul de sange . In tigaia incinsa...Citeste continuarea
Frigărui de pui
Postat de: Retetegg in PuiAm taiat pieptul de pui cuburi, kaizerul felii mici, ciupercile felii, ardeiul bucati, ceapa la fel. Betele le-am tinut in apa 5 minute inainte de asamblarea frigaruilor. Am asezat pe...Citeste continuarea
Ficatei de pasare pane
Postat de: adriana_bobu in FicatSe spala ficateii si apoi se pun intr-un castron si se amesteca cu vegeta. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a incins se pun ficateii trecuti in prelabil prin faina , ou batut si iar...Citeste continuarea
Friptura de iepure cu galbiori,...
Postat de: ANCA in Mancaruri cu carneIepurele se portioneaza si se pune intr-un vas, iar peste el se adauga marinata obtinute din toate ingredientele din lista, amestecate. Invartim carnea pe toate partie, incat sa fie bine trecuta...Citeste continuarea
Friptura de miel in sos de vin si...
Postat de: RuxyRux in Mancaruri cu carneSe spala carnea, se impaneaza cu usturoiul( cateii), facand cate o crestatura din loc in loc, se freaca cu condimentele. Se curata usturoiul, se toaca marunt, se pune uleiul in tava, se aseaza...Citeste continuarea
Friptura de porc in saramura de bere
Postat de: Sidy in PorcCeapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie inele,usturoiul se taie/zdrobeste si se pun intr-un recipient incapator in care sa incapa carnea. Se adauga frunzele de dafin,nucsoara(eventual...Citeste continuarea
Floricele cu mac
Postat de: postavaru in PiineDrojdia o dizolvam in putin lapte caldut amestecat cu zaharul. Punem faina intr-un caston. Facem o gaura in mijloc si punem drojdia dizolvata. Adaugam si restul de lapte. Amestecam putin si...Citeste continuarea
Friptura de vitel cu piure de...
Postat de: susu in VitaCarnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine cu putin ulei de masline, piper proaspat macinat, mustarul, cimbru, busuioc, oregano,...Citeste continuarea
Fritata cu cartofi si sunca
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii taiem cuburi. Tocam ceapa, apoi taiem mozzarella cuburi. Calim putin ceapa si adaugam cartofii, sunca si mozzarella. Batem ouale, potrivim de sare si piper si le turnam in...Citeste continuarea
File de curcan tras la tigaie cu...
Postat de: RuxyRux in Curcan1. Se spala fileurile, se bat foarte usor ca pentru snitel. 2. Incingem uleiul, punem carnea, apoi ciupercutele si ardeiul taiat rondele si incepem sa o tragem la tigaie, miscand...Citeste continuarea
Friptura de antricot cu cartofi la...
Postat de: gugugh in VitaAntricotul se spala se usuca cu un prosop de hartie si se pune la prajit in ulei ff incins (dar nu f mult ulei) cate 5 minute pe fiecare parte. Curatam morcovul si il taiem fasiute dar mai...Citeste continuarea
Frunze de vita pentru iarna
Postat de: susu in ConserveSe pregatesc sticle de plastic curate si uscate. Se ruleaza cateva frunze astfel incat sa intre pe gura sticlei. De preferat a se pune frunze de aceeasi marime ca sa facem sarmale de aceeasi...Citeste continuarea
Floricele cu ficat si cabanos
Postat de: cec in Aperitive / GarnituriFicatul spalat si curatat se pune la fiert...in 30 minute a fost gata . Ceapa taiata se caleste in foarte putin ulei . Morcovul este optional ,eu am avut fiert din supa . Se dau prin masina...Citeste continuarea
Fusilli cu smantana, branza si jambon
Postat de: Retetegg in FusilliPastele le-am fiert in apa cu sare si putin ulei. Intr-un bol am amestecat smantana cu branza rasa, cascaval ras, sunca si jambon tocate marunt, busuioc, oregano, sare. Peste fiecare...Citeste continuarea
Fresh de fructe- un pahar de...
Postat de: ionix in BauturiMerele se spală bine, se taie felii şi se aruncă cotorul. Potrocala şi mandarinele se curaţă de coajă şi se face felii. Morcovii se curăţă de coajă şi se taie felii pe...Citeste continuarea
Ficat de gasca in sos de citrice
Postat de: RuxyRux in Mancaruri cu carneSe taie ficatul in felii. Se pune in tigaie untul, apoi ficatul si se prajeste la foc mic cu capac. Dupa 5-6 minute se intoarce , se mai lasa 5 minute si se adauga peste el sucul de...Citeste continuarea
Fursecuri Ciupercute
Postat de: lili in PrajituriAmestecam toate ingredientele si formam o coca. Din coca obtinuta facem cordoane rotunde care apoi le taiem la dimensiunea dorita si le punem in tava.O margine a bastonaselor le apasam cu...Citeste continuarea
Friptura de vita cu sos
Postat de: Corina27 in VitaSe taie carnea in bucati si se caleste cateva minute in tigaie pana se rumeneste frumos. Dupa ce s-a rumenit, se scoate deoparte si lasa la cald. Se pune ceapa taiata la calit, se adauga...Citeste continuarea
Ficatei si gulii umplute
Postat de: nico15 in FicatGuliile se spala si li se va scoate miezul pentru a fi umplut cu amestecul rezultat din: ceapa care se taie in cubulete mici si se pune la calit alaturi de ciuperci, orezul se pune la fiert 15...Citeste continuarea
File de crap cu garnitura de mere
Postat de: nico15 in Crap / CarasPestele se spala, se unge cu ulei de masline si se pune ceapa verde tocata, un strop de malai pe deasupra si usturoi pisat si se lasa 2-3 minute pe fiecare parte la fript pe gratar, dupa...Citeste continuarea
Friptura de pui cu stafide, ananas...
Postat de: Sidy in PuiIntr-o tava unsa cu putin ulei se aseaza cartofii curatati si taiati in 4, peste ei bucatile de carne facute cu sare si piper,felii de ananas, apoi fasii de ardei colorati, faliile de carnati...Citeste continuarea
Friptura de pui la cuptor cu...
Postat de: corina241 in PuiCarnea se spala,se condimenteaza si se aseaza intr-un vas de yena cu putina apa,apoi introducem la cuptor pana ce carnea se rumeneste frumos. Cartofii natur: Curatam cartofii si-i taiem...Citeste continuarea
Fasole verde cu dovlecel si snitel...
Postat de: Sidy in Mancaruri de postCeapa se taie marunt si se caleste.Dovlecelul curatat se taie cubulete sau rondele si se pune peste ceapa impreuna cu fasolea verde. Adaugam o canita cu apa ,pasta de ardei, vegeta si lasam sa...Citeste continuarea
Friganele cu iaurt
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe bate oul, cu vanilia si cu iaurtul. Se feliaza painea. Se incinge ulei vegetal in tigaie si se inmoaie pe rand feliile de paine in compozitie. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe o...Citeste continuarea
Ficatei cu mamaliguta
Postat de: epurasha2bb in FicatSe pune la calit in 4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul tocat si el feliute mici.Se adauga ficateii si se amesteca, se lasa putin pe foc mediu apoi se adauga cate putina...Citeste continuarea
Filet de porc à la Wellington
Postat de: JustLoveCookin in PorcCu cateva ore inaintea prepararii animalutului il ungem cu putin ulei de masline si il condimentam bine cu toate mirodeniile de mai sus,inclusiv sarea,exclusiv mustarul.Multi o pun la...Citeste continuarea
File de merluciu in crusta de fulgi...
Postat de: mimmi in PesteSe stropesc fileurile cu suc de lamaie si se condimenteaza pe ambele particondimenteaza.Se bat ouale,se amesteca cu faina si condiment de peste dupa gust.Fulgii de porumb se zdrobesc putin(sau se...Citeste continuarea
File de porc cu lamaie
Postat de: Sidy in PorcCarnea se portioneaza felii mai grosute,le ungem cu mustar , apoi le asezonam pe toate partile si le punem intr-un vas yenna. Ceapa si usturoiul le curatim si le taiem felii subtiri ce le...Citeste continuarea
Fripturica de pui cu sos aromat
Postat de: luminita20_2006 in PuiPulpele de pui se aseaza in tava se spropesc cu uleise condimenteaza cu sare si piper si un pic de delikat, se toarna deasupra sucul de rosi se taie marunt busuiocul , usturoiul feli si se pun...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu piure de cartofi
Postat de: MIUTA in PuiSe caleste in ulei ceapa taiata marunt se adauga morcovul dat pe razatoarea mica si se mai caleste 5 minute.Se adauga pasta de ardei si ficateii.Se lasa sa fiarba la foc mic.Cand sunt aproape gata...Citeste continuarea
Fursecuri fine cu nuci
Postat de: postavaru in DulciuriZaharul, untul si vanilia se pun intr-un caston si se mixeaza pana devine o spuma. Se adauga galbenusul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga faina, sarea si foarte putin praf de copt....Citeste continuarea
Ficatei cu cartofi la cuptor
Postat de: carla27carla in FicatSe curata cartofii,se taie in patru. intr un vas de yena termorezistent se pune ulei ,se aseaza cartofii ,se condimenteaza cu vegeta,piper,busuioc si cimbru. Ceapa se taie pestisori si se...Citeste continuarea
Foietaj cu nuci
Postat de: adriana_bobu in PrajituriAm intins foietajul si am impartit fiecare foaie in doua astfel incat au rezultat 4 foi. Separat intr-un castron am pus nuca, stafidele, cacaua si mierea si le-am amestecat. Am intins aceasta...Citeste continuarea
File de pangasius pane
Postat de: corina241 in PangasiusBucatile de peste se spala si le lasam la scurs picurand zeama de la 2 felii de lamaie. Scoatem pestele pe un tocator de lemn,il portionam in bucati potrivite,apoi le dam cu sare si piper (foto...Citeste continuarea
Farfalle alla puttanesca
Postat de: Retetegg in FarfalleAm pus pastele la fiert conform indicatiilor de pe punga. Am tocat ceapa si usturoiul si le-am pus la calit 5 minute, apoi am adaugat vinul si am mai lasat 5 min. Dupa ce s-au pregatit...Citeste continuarea
Friptura ademenitoare
Postat de: rocsi_1612 in PuiGhebele se spala bine si se fierb vreo 15 minute.(daca aveti puse la borcan pe iarna,doar le desarati in apa). Pulpele de pui se taie in doua si se spala bine. Se lasa putin la scurs(eu le-am...Citeste continuarea
Focaccia cu ceapa si rosii (de post)
Postat de: JustLoveCookin in Mancaruri de postCernem faina intr-un vas sau direct pe masa de lucru iar in mijloc facem o gropita in care turnam apa sau laptele CALDUT in care am diluat drojdia cu o lingurita de zahar. Amestecam pana...Citeste continuarea
Ficatei de pui la tigaie
Postat de: gaby_d in FicatSe spala ficatul si se curata de pielite. Intr-o tigaie topim untul si punem ficateii pe care-i condimentam cu busuioc. Ii tinem cate 2 min pe fiecare parte dupa care adaugam laptele. Usturoiul...Citeste continuarea
File de pangasius cu buchetele de...
Postat de: nico15 in PangasiusSe unge tava de la aragaz cu putin ulei si se va aseza rosiile taiate rondele in straturi, peste rosii asezam file-urile de peste. Separat se va face o pasta din 150 de gr de cascaval, 100 gr...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan
Postat de: florian in PorcPun la înmuiat câteva ore boabele albe, iar apoi la fiert împreună cu un ciolan grăsuţ şi afumat cu măsură. Fac din cuţit o tocătură fixistă din morcovi, ţelină,...Citeste continuarea
Fundite si bilute
Postat de: mihaelar63 in FarfallePastele se fierb dupa instructiunile de pe pachet , se scurg si se clatesc cu apa rece . Se prepara un sos astfel :o ceapa tocata se prajeste usor in ulei , se pune faina , se...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan afumat
Postat de: corina241 in PorcFasolea se pune in apa rece cu o seara inainte pentru a se inmuia. A doua zi o spalam iarasi,si o punem la fiert pentru 40 minute schimband apa de 2 -3 ori in acest timp.Apoi punem si...Citeste continuarea
Faguri cu crema
Postat de: ony in Prajiturise bat ouale cu zaharul si sarea, se adauga laptele,uleiul si se amesteca bine,apoi se pune faina cu praful de copt,se omogenizeaza totul. se unge forma cu ulei,cel mai bine se face asta cu...Citeste continuarea
Fileu de peste prajit cu garnitura...
Postat de: Mihaela11_jo in PestePestele prajit Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie. Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment,...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: BarbatLaCratita in Mancaruri de postFierbem fasolea cu morcovul si pastarnacul in apa cu sare. Apoi le pasam si incorporam uleiul la fel ca si cum am face maioneza. Adaugam usturoiul pisat si sare dupa gust. Calim ceapa, adaugam...Citeste continuarea
Fasole batuta de post
Postat de: diaconta in Mancaruri de postFasolea se pune la inmuiat in apa rece de cu seara. Dis de dimineata se pune la fiert in apa cu putina sare,morcovi si ceapa uscata.Se fierbe destul de multisor.Se strecoara de zeama,se lasa sa...Citeste continuarea
Foietaj cu dovleac
Postat de: raluxas in DulciuriSe lasa la decongelat foietajul, la temperatura camerei. Cand este decongelat bine se poate intinde aluatul fara sa se rupa. Se aseaza dovleacul ras, se presara putin zahar si...Citeste continuarea