Fasole bătută de post

de ionix in Mancaruri de post, 13 Dec 2010 | 8721 vizualizari

 

reţeta este de la o doamnă dragă mie, o vecină care o vârstă respectabilă... nu-mi cereţi, este de acum vreo o lună când s-a împărţit duminica :p

 

INGREDIENTE

  • circa 500 g fasole albă
  • două cepe mari
  • o lingură cu ulei
  • puţin tarhon uscat
  • o lingură cu bulion făcut în casă
  • un păstrânac
  • o lingură cu margarină
  • 4-5 căţei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole bătută de post:

Fasolea se pune cu o zi înainte la înmuiat.

A doua zi se freacă cu mâna fasolea pentru a îndepărta coaja de pe boabele de fasole.

Se alege fasolea şi se îndepartează bine toate cojile.

Se pune fasolea la fiert cu o ceapă întreagă, păstârnacul si puţină sare, la foc mic pentru a fierbe bine.

După ce fasolea a fiert se scoate păstârnacul şi ceapa întreagă.

Fasolea se lasă puţin la răcit şi apoi se pasează bine sau se dă pe maşina de tocat.

Se freacă bine fasolea cu usturoiul pisat, tarhonul şi margarina. Se pune sare şi piper după gust.

Uleiul se pune la încins şi punem la călit ceapa tăiată cubuleţe, se lasă până se înmoaie puţin şi se pune bulionul.

Se amestecă bine şi se pune peste fasolea frecată.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

GATA cu durerile de burtică din cauza fasolei :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole bătută de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Irina 1

14.12.2010, 22:14

Si eu mor dupa fasole! Frecata, nefrecata...

ionix 1

15.12.2010, 10:43

Medi... daaaaaaa, am făcut cârnaţi... uite: http://www.bucataras.ro/retete/14671/carnati-de-casa.html

fetelor, vă mulţumesc pentru aprecierile făcute asupra frecatului

MIUTA 1

15.12.2010, 14:42

5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]