Friptura de pui cu cartofi si rosii cherry in sos de vin cu rozmarin si cimbru la vasul de lut, tajine

de rivka in Pui, 14 Sep 2010 | 7733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi maricei
  • rosii cherry
  • 4 pulpe mari de pui
  • un pahar de vin alb
  • boia
  • sare
  • rozmarin
  • cimbru
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu cartofi si rosii cherry in sos de vin cu rozmarin si cimbru la vasul de lut, tajine:

Am tot vazut retete asemanatoare pe blogul Silviei si al Mariei Mihalache: http://mmihalache.blogspot.com/2010/09/pulpe-de-pui-cu-cartofi-noi-la-cuptor.html deci m-am hotarat azi sa incerc si eu. Nu am folosit vas roman caci nu am inca dar am vasul tajine, tot de lut deci l-am pus iar la treaba.

Pentru friptura am folosit:
6 cartofi maricei
rosii cherry
4 pulpe mari de pui pe care le-am lasat jumatate de zi la marinat in frigider unse cu ulei de masline, boia(paprika) dulce, sare, rozmarin si un pahar maricel de vin alb.

Am curatat cartofii , i-am taiat in 4 , i-am asezat pe fundul vasului de lut. Deasupra am pus pulpele de pui , sucul de marinada in care au stat jumatate de zi l-am turnat deasupra, am adaugat deasupra rosiile cherry si am stropit totul cu o lingurita de cimbru uscat.
Am pus capacul vasului tajine si am dat la cuptor la cca 240 grade cca 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu cartofi si rosii cherry in sos de vin cu rozmarin si cimbru la vasul de lut, tajine" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu vinete si cartofi